slike so simbolične

Vse fotografije izdelka

Vizol S 0,4%, kapljice za oči, 10 ml

Vrsta izdelka: Medicinski pripomoček
Cena: 11,42 €
Kratek opis:

Vizol S 0,4% kapljice za suho oko so namenjene lajšanju večjih težav suhega očesa.

Cena: 11,42 €

Opis izdelka

VIZOL S 0,4% kapljice za oči.
Natrijev hialuronat 0,4%

Namen uporabe:
Vizol S 0,4%
kapljice za suho oko so namenjene lajšanju večjih težav suhega očesa.

Brez konzervansov.

Rok uporabnosti po odprtju je 180 dni.

Kapljice za oko služijo zaščiti, vlaženju in mazljivosti očesa. Uporaba kapljic omogoča hitro lajšanje težav. Motnje suhega očesa se lahko ublažijo in tako preprečijo komplikacije.

Vizol S 0,4% so viskozne kapljice, ki zagotavljajo daljše zadrževanje natrijevega hialuronata na površini očesa, kar zagotavlja daljše vlaženje in boljšo zaščito. Pri uporabi Vizol S 0,4% kapljic za suho oko priporočamo, da kontaktne leče pred vkapanjem odstranite iz očesa ter jih po 15 minutah ponovno vstavite.

V Vizol S kapljicah za suho oko natrijev hialuronat z vsakim mežikom ustvarja zaščitni film po površini očesa. Na ta način odstrani občutek suhosti, peska in razdraženosti očesa. Proizvod se uporablja tudi po operativnih posegih in pri suhem očesu, ki je posledica uporabe protivnetnih zdravil v očesu (po posvetu z zdravnikom).

Sestava:
Natrijev klorid, natrijev dihidrogenfosfat dihidrat, brezvodni natrijev hidrogenfosfat, natrijev hialuronat, prečiščena voda.

Brez konzervansov.

Pakiranje:
10 ml.

Navodila za uporabo:
Kapljice uporabljajte večkrat dnevno, po potrebi. S pravilno uporabo ena plastenka zadostuje za 30 dni. Za daljšo uporabo se posvetujte z zdravnikom.

V oko vkapajte 1 - 2 kapljici ter nekajkrat pomežiknite, da se raztopina enakomerno porazdeli po površini očesa. Ne vsebuje konzervansov, zato kapljice niso škodljive za uporabo v očesu.

Opozorila in previdnostni ukrepi:
Ne uporabljajte kapljic Vizol S v primeru preobčutljivosti (alergije) na natrijev hialuronat ali katero koli drugo sestavino Vizol S kapljic za oko. V primeru alergijske reakcije takoj prenehajte uporabljati proizvod in se posvetujte z zdravnikom.

Druga opozorila:

  • Če opazite, da sta Vizol S plastenka ali aplikator poškodovana, ne smete uporabiti izdelka.
  • Z namenom zagotavljanja varne uporabe in ustrezne higiene, sme plastenko uporabljati le ena oseba.
  • Medsebojno delovanje Vizol S kapljic za oko z raztopino za kontaktne leče, drugimi kapljicami za oko ali mazili za uporabo v očesu, ni znano. Če uporabljate še kateri koli drugi izdelek za oko, počakajte najmanj 15 min med posameznimi odmerjanji.


Opomba:       
Vizol S 0,4% lahko v trenutku zamegli vid, zato je priporočljivo, da v krajšem času po uporabi ne upravljate vozil in strojev in počakate, dokler se vam ponovno ne zbistri slika.

Varnost proizvoda:
Tehnologija aplikatorja plastenke vsebuje filter, ki zagotavlja, da je proizvod varen za uporabo, saj preprečuje onesnaženje po odprtju.

Proizvod ne vsebuje konzervansov, zato je manjša verjetnost, da bi povzročal iritacijo ali poškodbo površine očesa. Proizvod uporabniki na splošno dobro prenašajo, vendar, če opazite kateri koli neželeni učinek, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Rok uporabnosti po odprtju je 180 dni. Ne uporabljajte po izteku roka uporabnosti.

Shranjevanje:
Proizvod shranjujte pri temperaturi do 30° C, v originalnem pakiranju. Shranjujte nedosegljivo otrokom.

Neto količina:
10 ml

Jadran galenski laboratorij, d.o.o., Litostrojska cesta 46A, 1000 Ljubljana, Slovenij

Dodatne informacije

Neto količina 10 ml
Blagovna znamka Jgl
Vsebuje natrijev hialuronat, natrijev klorid, voda
Mesto uporabe oči
Oblika kapljice