slike so simbolične

Vse fotografije izdelka

Nasic 1 mg/50 mg v 1 ml pršilo za nos, 10 ml

Vrsta izdelka: Zdravilo
Cena: 7,75 €
Kratek opis:

Zdravilo za zmanjšanje občutka zaprtega nosu, pospešitev celjenja poškodb nosne sluznice in lažje dihanje skozi nos, ki je zaradi kirurškega posega v nosu oteženo.

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
Cena: 7,75 €

Opis izdelka

 

Zdravilo nasic je pršilo za nos.

Učinkovini v zdravilu nasic sta ksilometazolin (kot ksilometazolinijev klorid) in dekspantenol. Ksilometazolin zoži žilice v nosni sluznici in tako zmanjša oteklino nosne sluznice. Posledica tega je zmanjšan občutek zaprtega nosu in lažje izločanje sluzi. Dekspantenol je derivat pantotenske kisline – vitamina B5, ki pospešuje celjenje ran in ščiti membrane sluznice.

Zdravilo nasic se uporablja za:

  • zmanjšanje občutka zaprtega nosu (dekongestijo nosne sluznice) pri nahodu oziroma vnetju nosne sluznice (akutnem seroznem rinitisu),
  • pospešitev celjenja poškodb nosne sluznice,
  • lajšanje vrste nealergijskega vnetja nosne sluznice (vazomotoričnega rinitisa),
  • lažje dihanje skozi nos, ki je zaradi kirurškega posega v nosu oteženo.


Navodilo za uporabo:

Zdravilo nasic je namenjeno za odrasle in otroke, starejše od 6 let. Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 7 dneh, se posvetujte z zdravnikom.

Če zdravnik ne predpiše drugače, morajo odrasli in otroci, starejši od 6 let, uporabiti po 1 razpršek zdravila nasic v vsako nosnico največ 3-krat na dan, če je to potrebno. Pri tem je treba držati stekleničko čim bolj pokončno. Odmerjanje je odvisno od občutljivosti in odziva posameznika na zdravilo.

Sestavine:

  • Učinkovini sta ksilometazolin (kot ksilometazolinijev klorid) in dekspantenol. 1 ml raztopine vsebuje 1 mg ksilometazolinijevega klorida in 50 mg dekspantenola. En razpršek raztopine (0,1 ml) vsebuje 0,1 mg ksilometazolinijevega klorida in 5 mg dekspantenola.
  • Druge sestavine zdravila (pomožne snovi) so benzalkonijev klorid (0,2 mg/ml), kalijev dihidrogenfosfat, natrijev hidrogenfosfat dodekahidrat, prečiščena voda.

 
Neto količina:
10 ml

Imetnik dovoljenja za promet z zdravilom:
Cassella-med GmbH & Co. KG Gereonsmühlengasse 1, 50670 Köln, Nemčija

Salus, Veletrgovina, d.o.o, Litostrojska cesta 46 A, 1000 Ljubljana, Slovenija

Dodatne informacije

Neto količina 10 ml
Blagovna znamka Klosterfrau Healthcare
Mesto uporabe nos, nosna sluznica
Oblika pršilo