slike so simbolične

Vse fotografije izdelka

TONIMER lab, fiziološka raztopina v ampulah, 12 x 5 ml

Vrsta izdelka: Medicinski pripomoček
Cena: 2,70 €
Kratek opis:

Sterilna izotonična raztopina morske vode z nizko vsebnostjo natrija in rahlo alkalnim pH.

Cena: 2,70 €

Opis izdelka

Sterilna izotonična raztopina morske vode z nizko vsebnostjo natrija in rahlo alkalnim pH. Posebno primerna za redčenje in odstranjevanje sluzi iz nosnic novorojenčkov, dojenčkov in otrok s prehladom ali zasušenim nosnim izcedkom. Uporablja se lahko tudi za odstranjevanje očesnega izločka ali izpiranje pordelih, razdraženih in razbolelih oči zaradi zunanjih dejavnikov (sonce, veter, prah, pelodi, dim, suh zrak) ter čiščenje popka pri novorojenčkih. Praktična in enostavna enodozirna ampula razredči in odstrani nosno sluz brez spreminjanja fiziološkega pH nosne sluznice. Raztopina je odlična tudi za inhalacije.  

Način uporabe:

  1. Z enakomernim vrtenjem odlomimo zgornji del ampule.
  2. Otroka položimo na bok in vstavimo vrh ampule v zgornjo nosnico in stisnemo ampulo. Otroka obrnemo še na drugi bok in postopek ponovimo.
  3. Otroci, ki že lahko sami uporabljajo izdelek, naj se nagnejo nad umivalnik in nagnejo glavo na eno stran. Vrh ampule naj vstavijo v zgornjo nosnico in jo stisnejo. Nato naj nagnejo glavo na drugo stran in postopek ponovijo še z drugo nosnico.
  4. Za izpiranje očesne sluznice kanemo eno ali več kapljic v veznično vrečko. Za odstranjevanje očesnega izločka iz otrokovega očesa uporabimo sterilno gazo, ki smo jo prepojili z raztopino.

Pogostost uporabe:
Uporabite polovico vsebine ampule za vsako nosnico po potrebi, tudi večkrat dnevno, 15 dni ali po medicinskem nasvetu. V primeru očesnega izpiranja uporabite po potrebi, tudi večkrat dnevno, 15 dni ali po medicinskem nasvetu. V primeru uporabe kot inhalacije uporabite enkrat ali dvakrat na dan, 15 dni ali po medicinskem nasvetu.

Opozorilo:
ni za injiciranje. Po uporabi se ne usekujte 10 minut. Pri izpiranju očesa ampula ne sme priti v stik z očesom ali očesnimi vekami. Odprte ampule ne uporabljajte ponovno, kajti raztopina morda ni več sterilna. Izdelek shranjujte na otrok nedosegljivem mestu. Izdelek zavarujte pred soncem in ga ne izpostavljajte temperaturam, višjim od 40°C.

Sestavine:
izotonična raztopina morske vode.

Neto količina:
12 x 5 ml

Proizvajalec:
Istituto Ganassini di Richere Biochimiche, Milano, Italija.

Dobavitelj:
Pharmagea d.o.o.,  Vodovodna cesta 91, Ljubljana, Slovenija

Dodatne informacije

Neto količina 12 x 5 ml
Blagovna znamka Ganassini
Vsebuje eter, fiziološka raztopina, morska voda, voda
Mesto uporabe nos, oči, sluznica
Oblika tekočina