slike so simbolične

Vse fotografije izdelka

Eteris, eterično olje patchouli, 10 ml

Vrsta izdelka: Kozmetika
Cena: 8,96 €
Kratek opis:
100 % čisto in naravno olje iz mladih, posušenih in fermentiranih listov pačulija.
Cena: 8,96 €

Opis izdelka

Patchouli (pačuli) je eterično olje, ki ima poleg svojega močnega sladkega vonja po začimbah in zeliščih mnoge dobre lastnosti za nego kože. Patchouli je zelo gosto eterično olje temno rumene do skoraj rjave barve.

Pačuli je gosto rastoča rastlina, ki v višino doseže do enega metra. Rastlinski sistem je močno razvejan in gosto obraščen z listi. Rastlina izvira iz Indije in Malezije. 

Olje se pridobiva s parno destilacijo iz mladih, posušenih in fermentiranih listov rasline. Izkoristek je 2- do 3-odstoten glede na vhodno surovino. Staranje izboljša vonj olja, ta postane bolj zaokrožen.

Eterično olje patcouli ni toksično, ne draži kože in ne povzroča alergij. Pri dovzetnih posameznikih lahko pri velikih odmerkih povzroči izgubo apetita.

Poreklo Indonezija
Botanično ime Pogostemon cablin
Prevladujoča kemijska skupina Alkoholi
Vonj Sladko-grenek, lesno-zemeljski vonj
Pridobivanje Parna destilacija mladih, posušenih, fermentiranih listov
Nota Nizka
Intenzivnost vonja Visoka

Uporaba:
Olje za nego kože:  Dodamo do 10 kapljic eteričnega olja v 10 ml osnovnega rastlinskega olja. Eterično olje lahko uporabimo tudi za aromaterapijo.

Sestavine (INCI): Pogostemon patchouli leaf oil

Dobavitelj: Favn d.o.o., Adamičeva cesta 51, 1920 Grosuplje, Slovenija, e-mail: info@favn.si

Proizvajalec: Favn d.o.o., Adamičeva cesta 51, 1920 Grosuplje, Slovenija, e-mail: info@favn.si

Dodatne informacije

Neto količina 10 ml
Blagovna znamka Favn
Vsebuje eterična olja, zelišča
Mesto uporabe koža, telo
Oblika olje