slike so simbolične

Vse fotografije izdelka

Coliprev, kapljice proti krčem (kolikam) za dojenčke in otroke, 15 ml

Vrsta izdelka: Prehransko dopolnilo
Cena: 13,58 €
Kratek opis:
Coliprev peroralne kapljice proti kolikam so prehransko dopolnilo z encimom laktaza, ki izboljšuje prebavo laktoze pri tistih, ki imajo težave s prebavo laktoze (laktozno intoleranco).
Cena: 13,58 €

Opis izdelka

Coliprev peroralne kapljice proti krčem (kolikam) so prehransko dopolnilo z encimom laktaza, ki izboljšuje prebavo laktoze pri tistih, ki imajo težave s prebavo laktoze (laktozno intoleranco).

Coliprev so kapljice proti krčem tako za odrasle, kot za dojenčke.

O vlogi laktoze v prehrani in težavah pri prebavi laktoze se pogovorite s strokovnjakom.

Kapljice proti krčem in laktoza

Laktoza je glavna vrsta sladkorja v vseh vrstah mleka. Sestavljata jo dve molekuli: glukoza in galaktoza. Da se lahko obe molekuli absorbirata iz črevesja, ju mora ločiti (hidrolizirati) encim laktaza, ki ga tvorijo črevesne resice.

Ob odsotnosti ali nezadostni tvorbi tega encima, se laktoza ne hidrolizira, kar se kaže kot laktozna intoleranca. Težave pri prebavi laktoze se kažejo na različne načine (npr. napenjanje, krči, kislinska diareja). 

Z dodajanjem encima laktaza, ki ga kapljice proti krčem vsebujejo, omogočimo normalno prebavo laktoze. Tako lahko tudi posamezniki z laktozno intoleranco uživajo mleko in mlečne izdelke.

Intoleranca na laktozo

Intoleranca na laktozo je pri dojenčkih pogosta in običajno le prehodna težava, ki je posledica nezadostne tvorbe laktaze v prvih nekaj mesecih življenja. Z razvojem, dojenčka začne njegov organizem običajno tvoriti zadostno količino laktaze. To se običajno zgodi pri 3 - 4 mesecih starosti.

Nezadostna tvorba laktaze v prvih tednih življenja lahko povzroči neprebavljivost laktoze, črevesne bakterije pa sprožijo fermentacijo in s tem nastajanje plinov. To lahko povzroči flatulenco in s tem nastajanje plinov, kar opazimo kot zelo napet trebuh. Prekomerna fermentacijska aktivnost lahko v črevesju povzroči motnje peristaltičnega gibanja, kar pri dojenčku povzroči krče (kolike).

Kolike in dojenčki

Pri nedonošenčkih in novorojenčkih z nizko težo ob rojstvu je verjetnost za pojav te vrste kolik večja in lahko traja dalj časa, saj je pojav v veliki meri odvisen od razvoja črevesja in črevesne flore.

Lastnosti:

Uporaba in priporočena dnevna količina:
Coliprev dodajte mleku ali mlečnim izdelkom ali pa ga zaužijte neposredno pred ali med obrokom.

Priporočen odmerek za odrasle in otroke je 30 kapjic (4.500 FCC) ob vsakem obroku, ki vsebuje laktozo. Ne pozabite na pomembnost raznolike in uravnotežene prehrane ter zdravega načina življenja.

Kako jemati?

Upoštevajte preglednico za odmerjanje. V izjemnih primerih, ko dojenček čuti močno neugodje, lahko odmerek postopoma povečate, po kapljicah, na največ 12 kapljic na hranjenje.

Uporabiti pri vsakem hranjenju dojenčka v prvih 3 - 4 mesecih starosti, to je dokler ne začne sam tvoriti encima laktaza v zadostni meri za razgradnjo laktoze. Po tem obdobju je potrebno postopoma prenehati z uporabo prehranskega dopolnila Coliprev. Priporoča se, da predvideni odmerek kapljic proti krčem na obrok najprej zmanjšajte na polovico, nato na vsak drugi obrok, dokler Coliprev ne zmanjšate na enkrat dnevno, preden ga povsem ne prenehate uporabljati. Če med obdobjem, preden ukinete Coliprev iz prehrane dojenčka, neugodje še vedno prisotno ali se znova pojavi, priporočamo, da ponovno sledite začetni shemi uporabe.

Priporočen odmerek na obrok:

Starost Količina mleka na hranjenje Število kapljic na obrok Količina laktaze na obrok
0 do 2 tedna 60 do 90 ml 5 kapljic 750 FCC
3 do 4 tedne 120 ml 6 kapljic 900 FCC
1 do 2 meseca 150 ml 8 kapljic 1200 FCC
3 do 4 mesece 180 ml 9 kapljic 1350 FCC

1 FCC = 0,333 μL

Če se odločite pripraviti obrok za dojenčka uro ali več pred hranjenjem, dodajte mleku 4 kapljice prehranskega dopolnila Coliprev. Zaradi podaljšanega časa za razgradnjo laktoze 4 kapljice zadostujejo ne glede na količino mleka. Pripravljen obrok hranite v hladilniku do 4 ure.

Kapljic Coliprev ne dodajajte prevročemu ali prehladnemu mleku. Če neugodje pri dojenčku vztraja, se posvetujte z zdravnikom.

Vsebnost:

  Steklenička (15 ml) 1 kapljica (0,05 ml) 30 kapljic (1,50 ml)
Laktaza 45.000 FCC* 150 FCC 4500 FCC

*FCC je enota za aktivnost laktaze (Food Chemicals Codex)

Sestavine:
Laktaza 56, 9%, želirno sredstvo: glicerol; voda; stabilizator: kalijev klorid.

Opozorila: 
Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Coliprev vsebuje encim, ki je občutljiv na toploto. Priporočamo, da Coliprev dodate izdelkom, ki imajo sobno temperaturo. Vedno natančno upoštevajte navodila, ki so priložena izdelku.

Coliprev shranjujte na suhem mestu v originalnem pakiranju pri temperaturi do 25° C. Izogibajte se izpostavljanju izdelka svetlobi ali toploti. Neporabljen izdelek zavrzite v 3 tednih po odprtju. Izdelka ne uporabljajte po datumu roka uporabnosti navedenemu na ovojnini.

Proizvajalec: NEOSANTÉ Health Solutions, S.A. Rua Dr. António Dias Pinheiro, n 370 2750-294 Cascais, PORTUGALSKA Tel.: (+351)211 452 070
Zastopnik: CARSO d.o.o., Litostrojska cesta 46A, 1000 Ljubljana.

 

 

Dodatne informacije

Neto količina 15 ml
Blagovna znamka Coliprev
Vsebuje encimi
Mesto uporabe trebuh
Oblika kapljice