slike so simbolične

Vse fotografije izdelka

Canestest testna palčka, 1 palčka

Vrsta izdelka: Medicinski pripomoček
Cena: 10,96 €
Kratek opis:

Canestest® je test za samotestiranje, ki ga lahko opravijo ženske z neobičajnimi vaginalnimi simptomi za lažje diagnosticiranje vzroka okužbe.

Cena: 10,96 €

Opis izdelka

Canestest® je test za samotestiranje, ki ga lahko opravijo ženske z neobičajnimi vaginalnimi simptomi za lažje diagnosticiranje vzroka okužbe.

Vaginalne okužbe so pogosta težava žensk vseh starostnih skupin. Najpogostejši vzroki vaginalnih okužb so bakterije, kvasovke in mikroorganizmi trichomonas (lahko tudi kombinacije teh mikroorganizmov).

Bakterijska vaginoza, okužba v nožnici, ki jih povzročajo določene bakterije, je pogostejša kot glivične okužbe in trihomoniaza ter je povezana z redkim mlečnim (konsistentnim) belo-sivim izcedkom in vonjem po ribah. Povzroči lahko zaplete, zlasti med nosečnostjo in porodom, zato jo je treba ustrezno zdraviti. Izcedek, ki ga povzroča trihomoniaza, je rumeno-zelen, penast in ga običajno povezujemo z neprijetnim vonjem, srbečim zunanjim spolovilom in bolečim uriniranjem. Pri obeh okužbah se pH-vrednost nožnice zviša.

Nasprotno je pH-vrednost nožnice v primeru vaginalnih glivičnih okužb (kandidoze), ki jih povzročajo kvasovke, navadno običajna. Izcedek je bele barve, gost in sirast ter je brez ostrega vonja. Vaginalno glivično okužbo (kandidozo) povezujemo z intenzivnim srbenjem in pekočim občutkom v nožnici ter po zunanjem spolovilu.

Pozitiven rezultat : sprememba barve v modro ali zeleno:

Če se konica po 10 sekundah obarva modro ali zeleno, to pomeni, da je pH-vrednost vaše nožnice povišana. Če imate poleg tega simptome:

-         Redek, mlečni (konsistenten), belo-siv izcedek z vonjem po ribah, je lahko znak bakterijske vaginoze (BV).

-         Rumeno-zelen penast izcedek, ki ga spremljata neprijeten vonj in boleče uriniranje, je lahko znak trihomoniaze. Delno modro ali zeleno obarvanje na rumeni konici testne palčke obravnavajte kot pozitiven rezultat.

V primeru kakršnih koli nejasnosti, se posvetujte z zdravnikom. Na primer, konica testne palčke je obarvana modro ali zeleno, vendar nimate simptomov, ki so navedeni v tabeli. Prosimo, posvetujte se z zdravnikom.

Negativen rezultat: Brez spremembe barve/barva ostane rumena:

Če se konica po 10 sekundah ne obarva modro ali zeleno, to kaže na to, da je pH-vrednost vaše nožnice normalna. Verjetnost bakterijske okužbe ali trihomoniaze je nizka.

Vendar pa, če imate naslednje simptome:

Gost, bel, sirast izcedek brez ostrega vonja je lahko znak vaginalne glivične okužbe, znane kot kandidoza.

Distributer
Bayer d.o.o., Bravničarjeva 13, 1000 Ljubljana

Dodatne informacije

Blagovna znamka Canesten
Mesto uporabe nožnica
Oblika testna palčka