slike so simbolične

Vse fotografije izdelka

Canesten 10 mg/g krema, 20 g

Vrsta izdelka: Zdravilo
Cena: 5,76 €
Kratek opis:

Zdravilo Canesten je protiglivično zdravilo za lokalno zdravljenje. Vsebuje učinkovino klotrimazol, ki deluje proti glivicam in tudi proti nekaterim drugim mikroorganizmom.

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Cena: 5,76 €

Opis izdelka

Zdravilo Canesten krema uporabljamo za zdravljenje:

 • glivične okužbe stopal (tinea pedum ali »atletsko stopalo«) in rok (tinea manuum), ki se kaže kot pojav mehurčkov in luščenja kože na stopalih oziroma dlaneh ter tudi med prsti. Na prizadetih delih koža razpoka, lahko se pojavi srbenje, vnetje in oteklina;
 • glivične okužbe kože na trupu, udih, kožnih pregibih (tinea corporis) in dimljah (tinea inguinalis), ki se kaže kot ovalne, rdeče, obročaste lise, ki se širijo in so na sredini svetlejše;
 • glivične okužbe kože, imenovane pitryasis versicolor, ki se kaže kot pojav lis različnih barv npr. rumenorjave, rožnate ali svetlejše od barve kože. Lise se lahko drobno luščijo in redko srbijo;
 • okužbe zunanjih spolovil z glivicami iz rodu Candida. Pri ženskah se okužba zunanjih spolovil (kandidni vulvitis) kaže kot srbenje, pordelost, oteklina, pekoče razjede sramnih ustnic in predela okoli njih. Pri moških se taka okužba (kandidni balanitis) kaže kot droben bel izpuščaj, srbenje ter rahlo vnetje glavice in kožice spolnega uda;
 • bakterijske okužbe kože, imenovane eritrazma, ki se kaže kot rdečerjave ali rožnate lise in se običajno pojavi v pregibih kože (pod pazduho, pod prsmi ali v dimljah) in je dolgotrajna (kronična) okužba.

Nosečnost, dojenje in plodnost:
Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden uporabite to zdravilo.

Nosečnost:
V prvem trimesečju nosečnosti se je uporabi tega zdravila bolje izogibati.

Dojenje:
Med zdravljenjem s tem zdravilom morate prenehati z dojenjem.

Plodnost:
Študij učinkov tega zdravila na plodnost pri ljudeh niso izvedli.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev:
Zdravilo nima vpliva ali ima zanemarljiv vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev.

Kako uporabljati zdravilo Canesten:
Pri uporabi tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila svojega zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte s svojim zdravnikom ali s farmacevtom. Če navodil ne boste natančno upoštevali, zdravilo ne bo pravilno delovalo.

Zdravilo Canesten krema je namenjeno samo za uporabo na koži (za dermalno uporabo). Prizadeto mesto pred nanosom kreme umijte in posušite.

Odmerjanje in trajanje zdravjenja:
Odmerjanje:
2- do 3-krat na dan nanesite tanko plast kreme na prizadete dele kože in jo previdno vtrite. Večinoma zadostuje že majhna količina kreme (½ cm) za površino, veliko kot dlan.

Za zagotovitev popolne ozdravitve je treba zdravljenje nadaljevati glede na okužbe, ki so navedene spodaj (glejte Trajanje zdravljenja), čeprav simptomi izginejo.

Trajanje:
Trajanje zdravljenja je odvisno od vrste okužbe in od časa, v katerem izginejo simptomi okužbe. Simptomi običajno izginejo, če traja zdravljenje:

 • glivične okužbe rok, nog, kože na trupu, pregibov 3 do 4 tedne
 • okužbe, imenovane eritrazma 2 do 4 tedne
 • okužbe, imenovane pityriasis versicolor 1 do 3 tedne
 • glivične okužbe spolovil 1 do 2 tedna


Če po 4 tednih zdravljenja ne opazite izboljšanja simptomov, se posvetujte s svojim zdravnikom.

Kaj še lahko naredite za zdravljenje okužbe?
Perilo, oblačila in brisače, ki pridejo v stik s prizadetim delom, je treba zamenjati vsak dan. To bo pomagalo pri zdravljenju in preprečilo okužbo drugih delov telesa in drugih ljudi.

Kaj vsebuje zdravilo Canesten:

 • Učinkovina je klotrimazol. 1 g kreme vsebuje 10 mg klotrimazola.
 • Druge sestavine zdravila (pomožne snovi) so benzilalkohol (E1519), cetilpalmitat, cetil in stearilalkohol, oktildodekanol, polisorbat 60 (E435), sorbitan stearat (E491), prečiščena voda.


Neto količina:
20 g

Imetnik dovoljenja za promet z zdravilom
Bayer d. o. o., Bravničarjeva 13, 1000 Ljubljana, Slovenija

Dodatne informacije

Neto količina 20 g
Blagovna znamka Canesten
Vsebuje klotrimazol
Mesto uporabe koža, kožni pregibi, noge, nohti, roke, stopala
Oblika krema