slike so simbolične

Vse fotografije izdelka

Bepanthen plus krema, 30g

Vrsta izdelka: Zdravilo
Cena: 9,03 €
Kratek opis:

Zdravilo Bepanthen plus je antiseptična krema, ki pospešuje celjenje površinskih ran in preprečuje okužbo. Vsebuje zdravilni učinkovini dekspantenol (predstopnjo vitamina B5) in klorheksidinijev diklorid.

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Cena: 9,03 €

Opis izdelka

Zdravilo Bepanthen plus je antiseptična krema, ki pospešuje celjenje površinskih ran in preprečuje okužbo. Vsebuje zdravilni učinkovini dekspantenol (predstopnjo vitamina B5) in klorheksidinijev diklorid.
Dekspantenol po nanosu hitro in z lahkoto prehaja v kožo. V kožnih celicah se pretvori v pantotensko kislino (vitamin B5), ki bistveno vpliva na tvorbo in obnovo kožnega epitelija, pospešuje celjenje ran in blaži vnetja. Klorheksidin je antiseptik in deluje močno protibakterijsko (ubija bakterije, zavira njihovo rast in razmnoževanje) na klinično pomembne po Gramu pozitivne bakterije in tako preprečuje ali omejuje okužbo na površini kože. Učinek klorheksidina v telesu je zanemarljiv zaradi zelo majhnega prehajanja v kri.
Zdravilo Bepanthen plus preprečuje izsuševanje ran, s hladilnim učinkom pa blaži bolečine. Z lahkoto jo namažemo in izpiramo, ne maže in se ne lepi.

Zdravilo Bepanthen plus se uporablja za:
-           celjenje površinskih ran, pri katerih obstaja možnost okužbe (odrgnine, vreznine, praske, ragade, opekline, vnetje kože (dermatitis));

-           celjenje kroničnih ran, kakršne so razjede na nogi (ulkusi) in preležanine (dekubitusni ulkusi);
-           zdravljenje okužb kože, kot sta npr. sekundarno inficirani ekcem in nevrodermatitis;
-           celjenje razpokanih bradavic zaradi dojenja;
-           celjenje poškodb in operacijskih ran po manjših kirurških posegih.

Ne uporabljajte zdravila Bepanthen plus
če ste alergični na dekspantenol ali klorheksidinijev diklorid ali katero koli sestavino tega zdravila, na počenem bobniču.
 
Opozorila in previdnostni ukrepi
-           Pri uporabi pazite, da vam krema ne zaide v oči, ušesa ali na sluznice. Če krema slučajno vendarle pride v stik z očesno veznico, jo izmijte z vodo ali s fiziološko raztopino.

-           Kreme ne uporabljajte pri globokih in umazanih ranah. Pri takih poškodbah poiščite zdravniško pomoč.

Druga zdravila in zdravilo Bepanthen plus
Zdravila Bepanthen plus ne uporabljajte hkrati z drugimi antiseptiki. Klorheksidin je nezdružljiv z mili in drugimi anionskimi spojinami.
 
Nosečnost
Med nosečnostjo zdravila ne uporabljajte na velikih površinah.
 
Dojenje
V obdobju dojenja lahko uporabljate zdravilo Bepanthen plus, vendar ga ne smete uporabljati v velikih količinah. Če ga uporabljate za zdravljenje razpokanih bradavic zaradi dojenja, ga pred dojenjem sperite.
 
Zdravilo Bepanthen plus vsebuje lanolin, stearilalkohol in cetilalkohol, ki lahko povzročijo lokalne kožne reakcije (npr. kontaktni dermatitis).
 
Odmerjanje zdravila
Zdravilo Bepanthen plus nanesite v tankem sloju enkrat ali večkrat na dan na očiščeno rano ali vnete dele kože. Lahko jih po potrebi pokrijete z gazo ali obližem.
Pogosto nanašanje na isto mesto lahko povzroči draženje kože. Zdravilo je namenjeno za manjše kožne poškodbe; izogibati se je potrebno nanosu na večjo površino kože.


Imetnik dovoljenja za promet z zdravilom
Bayer d.o.o., Bravničarjeva 13, 1000 Ljubljana

Dodatne informacije

Blagovna znamka Bepanthen
Vsebuje dekspantenol, klorheksidin
Mesto uporabe koža
Oblika krema