slike so simbolične

Vse fotografije izdelka

Aqua Maris CLASSIC, pršilo za nos, 30 ml

Vrsta izdelka: Medicinski pripomoček
Cena: 5,50 €
Kratek opis:

Aqua Maris® CLASSIC je izotonična raztopina morske vode v dozirnem pršilu, ki zagotavlja enakomerno lokalno vlaženje nosne votline. S svojimi blagodejnimi lastnostmi odstranjuje ali izpira viruse, bakterije in tuje delce.

Cena: 5,50 €

Opis izdelka

Aqua Maris® Classic je izotonična raztopina morske vode v dozirnem pršilu, ki zagotavlja enakomerno lokalno vlaženje nosne votline. Izotonična morska voda iz Jadranskega morja je bogata s solmi in oligoelementi. Oligoelementi, ki so prisotni v raztopini imajo pomembno vlogo pri vzdrževanju normalnega delovanja nosne sluznice, kar omogoča prehodnost zgornjih dihalnih poti.

Lastnosti izdelka Aqua Maris® Classic:
Vlaži in obnavlja nosno sluznico ter ohranja njeno fiziološko stanje. Izpira viruse, bakterije in tuje delce. Sluznico hrani s koristnimi mikroelementi.

Vse te blagodejne lastnosti so rezultat morske vode iz Jadranskega morja, ki je bogata s solmi in oligoelementi.

Kdaj in kako uporabljati Aqua Maris® Classic pršilo za nos:

  • Za vzdrževanje vsakdanje higiene nosu raspršite 1-2 krat v vsako nosnico. Postopek lahko ponavljate večkrat dnevno tekom daljšega obdobja.
  • Pri suhi in razdraženi nosni sluznici, ki je posledica bivanja v spremenjenih mikroklimatskih pogojih kot je izredno suh zrak (klimatizirani prostori) ali onesnažen zrak, pri naglih temperaturnih spremembah in kakovosti zraka (npr. med potovanji), raspršite Aqua Maris Classic pršilo za nos 3-4 krat v vsako nosnico, po potrebi tudi večkrat.

Sestava:
Izdelki Aqua Maris® temeljijo na naravni vodi iz Jadranskega morja in vsebujejo številne dragocene minerale in mikroelemente.

  • Kalcij (Ca) in magnezij (Mg) izboljšujeta presnovne procese z aktivacijo gibljivosti celic, prekritih s ciliji. Nosni sluznici pomagata pri samočiščenju in tako preprečujeta kopičenje potencialno škodljivih bakterij in virusov.
  • Cink (Zn) in selen (Se) spodbujata lokalno odpornost žrela in paranazalnih sinusov.
  • Jod (I) in natrijev klorid (NaCl) s posebnimi celicami aktivirata nastanek zaščitne nosne sluzi in povečata vlažnost vdihanega zraka.


Aqua Maris® ne moremo nadomestiti z vodo in soljo ali navadno raztopino soli, ker v tem primeru dobimo samo raztopino natrijevega klorida. Ta raztopina ni primerna dolgotrajno hranjenje.

Aqua Maris® ima posebno sestavo mikroelementov iz Jadranskega morja in vsak od njih prispeva k učinku izdelka. Sterilnost izdelkov Aqua Maris® v proizvodnih obratih je zagotovljena s posebnimi metodami filtracije morske vode, ki omogočajo ohranitev vseh koristnih mikroelementov in izločajo organske delce (bakterije, fitogene in zoogene snovi), z izogibanjem metodam agresivne sterilizacije.

Navodilo za uporabo:
Pred prvo uporabo odstranite zamašek in pritisnite 2-3 krat na pršilko, da se sprosti zrak. Iz higienskih razlogov je potrebno, da vsak proizvod uporabljala le ena oseba.

  • Za vzdrževanje vsakdanje higiene nosu raspršite 1-2 krat v vsako nosnico. Postopek lahko ponavljate večkrat dnevno tekom daljšega obdobja.
  • Pri suhi in razdraženi nosni sluznici, ki je posledica bivanja v spremenjenih mikroklimatskih pogojih kot je izredno suh zrak (klimatizirani prostori) ali onesnažen zrak, pri naglih temperaturnih spremembah in kakovosti zraka (npr. med potovanji), raspršite Aqua Maris® Classic pršilo za nos 3-4 krat v vsako nosnico, po potrebi tudi večkrat.


Neto količina:

30 ml

Jadran galenski laboratorij, d.o.o., Litostrojska cesta 46A, 1000 Ljubljana, Slovenija

Dodatne informacije

Neto količina 30 ml
Blagovna znamka Aqua Maris
Vsebuje sol, voda
Mesto uporabe dihala, nos, sluznica
Oblika medicinski pripomoček, pršilo