slike so simbolične

Vse fotografije izdelka

Richter FerroBio, 40 tablet

Vrsta izdelka: Prehransko dopolnilo
Cena: 23,37 €
Kratek opis:

RICHTER FerroBio je prehransko dopolnilo, ki vsebuje železo v obliki železovega (II) sulfata z dodanim hemskim železom, kar omogoča optimalno biološko uporabnost in izjemno dobro prenosljivost. Na absorpcijo ne vplivajo ne želodčna kislost ne hrana ali pijača.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Pomembna sta raznovrstna in uravnotežena prehrana ter zdrav način življenja. Shranjevati nedosegljivo otrokom!
Cena: 23,37 €

Opis izdelka

RICHTER FerroBio je prehransko dopolnilo, ki vsebuje železo v obliki železovega (II) sulfata z dodanim hemskim železom, kar omogoča optimalno biološko uporabnost in izjemno dobro prenosljivost. Na absorpcijo ne vplivajo ne želodčna kislost ne hrana ali pijača.

Hemsko železo

  • se dobro absorbira v črevesju, po neodvisni poti, in ima posledično
  • optimalno biološko uporabnost,
  • zelo dobro prenosljivost,
  • ne povzroči draženja gastrointestinalnega trakta ali je to draženje le minimalno.


Železo ima vlogo pri nastajanju rdečih krvničk, hemoglobina in pri prenosu kisika v telesu.

Železo prispeva k sproščanju energije pri presnovi in ima vlogo pri delovanju imunskega sistema. Pripomore tudi k normalnemu kognitivnemu delovanju in k zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti.

Ena tableta na dan se priporoča ljudem, ki imajo povečano potrebo po železu. Prehransko dopolnilo je posebej primerno za ženske, ki načrtujejo nosečnost, nosečnice, ženske pred menopavzo, starejše ljudi in športnike.

Vsebnost:

Sestavine:

ena tableta

% PDV

železo (celokupno)

18 mg

129 %

hemoglobin

519 mg

 

PDV – priporočen dnevni vnos.

Sestavine:
goveji hemoglobin v prahu; sredstvo za povečanje prostornine – mikrokristalična celuloza; železov (II) sulfat; sredstvo za uravnavanje kislosti – kalcijev fosfat; stabilizator – polivinilpolipirolidon; sredstvi proti sprijemanju – magnezijeve soli maščobnih kislin, silicijev dioksid; glazirno sredstvo – polivinil alkohol; sredstvo za zgoščevanje – hidroksipropilmetil celuloza; barvila – železovi oksidi in hidroksidi, titanov dioksid, indigotin; glazirno sredstvo – smukec; emulgator – polietilenglikol; želirno sredstvo – polidekstroza; emulgator – lecitin (vsebuje sojo); srednjeverižni trigliceridi iz kokosovega olja. 

Uporaba:
ena tableta dopolnila RICHTER FerroBio na dan, s kozarcem vode.

RICHTER FerroBio se lahko jemlje, dokler je to potrebno. Čas, kako dolgo se lahko jemlje, ni omejen. Priporočljivo je jemanje vsaj tri mesece.

RICHTER FerroBio je izdelek podjetja Gedeon Richter Plc., specializirane družbe za ginekologijo, ki že od ustanovitve leta 1901 izdeluje izdelke za zaščito reproduktivnega zdravja žensk. Izdelan je bil po farmacevtskih standardih za kontrolo kakovosti, ki presegajo standarde, zahtevane za prehranska dopolnila. 

Opozorila:
Priporočene dnevne količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti. se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Za zdravje sta pomembna raznolika in uravnotežena prehrana ter zdrav način življenja. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

RICHTER FerroBio vsebuje sojin lecitin. Ne uporabljajte ga, če ste alergični na sojo ali katero koli drugo sestavino tega dopolnila.

Shranjujte na hladnem (15–25 °C) in suhem mestu. Shranjujte zaščiteno pred vročino in vlago. Ne shranjujte v kopalnici.

Neto količina:
40 TABLET (36 g)
Masa ene tablete: 900 mg
Pakiranje z 20 tabletami v enem pretisnem omotu.
V škatlici dva pretisna omota.

Proizvajalec:
proizvedeno v Belgiji za GlobiFer Intl.

Distributer:
Gedeon Richter Plc., Gyömrői út 19-21. 1103 Budimpešta, Madžarska

Več informacij na voljo: Gedeon Richter, d.o.o. Verovškova ulica 55, 1000 Ljubljana, Slovenija

Dodatne informacije

Neto količina 40 tablet (36 g)
Vsebuje železo
Mesto uporabe kri
Oblika tablete