Prva stran - POIŠČITE IZDELEK - Zdravila brez recepta
-0%

Anxemil obložene tablete, 42 tablet Nazaj

Tilman 5420024613744 159523 159523
Šifra SKU: 159523
Anxemil obložene tablete, 42 tablet
InStock
Na zalogi
13,70 €
-0%
13,70 €

Opozorilo

Največja dovoljena količina za ta izdelek je 3.

Pred uporabo natančno preberite navodila! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Zdravilo Anxemil je tradicionalno zdravilo rastlinskega izvora za lajšanje blagih simptomov psihičnega stresa, kot so živčnost, zaskrbljenost ali razdražljivost in za pomoč pri spanju in njegova uporaba za navedeno področje temelji izključno na podlagi dolgotrajnih izkušenj;
 

Podrobnosti izdelka

Suhi ekstrakt zeli zdravilne pasijonke.

Kaj je zdravilo Anxemil in za kaj ga uporabljamo?
Zdravilo Anxemil je tradicionalno zdravilo rastlinskega izvora s suhim ekstraktom zeli zdravilne pasijonke.

Zdravilo Anxemil je tradicionalno zdravilo rastlinskega izvora za odrasle in mladostnike, starejše od 12 let, za lajšanje blagih simptomov psihičnega stresa, kot so živčnost, zaskrbljenost ali razdražljivost in za pomoč pri spanju.

Zdravilo je tradicionalno zdravilo rastlinskega izvora za navedeno področje uporabe, ki temelji izključno na podlagi dolgotrajnih izkušenj.

Kaj morate vedeti, preden boste vzeli zdravilo Anxemil?
Ne jemljite zdravila Anxemil

  • če ste alergični na zdravilno pasijonko ali katero koli sestavino tega zdravila

Opozorila in previdnostni ukrepi:
Pred začetkom jemanja zdravila Anxemil se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

  • Posvetujte se z zdravnikom ali s farmacevtom, če se znaki bolezni med uporabo zdravila ne izboljšajo ali če se pojavijo neželeni učinki, ki niso navedeni v navodilu za uporabo.
  • Ker ni zadostnih podatkov o jemanju zdravila Anxemil pri otrocih mlajših od 12 let, uporaba pri otrocih mlajših od 12 let ni priporočljiva, razen če tako svetuje zdravnik.

Otroci in mladostniki:
Uporaba zdravila pri otrocih mlajših od 12 let ni priporočljiva.

Druga zdravila in zdravilo Anxemil:
Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo. Sočasna uporaba z drugimi pomirjevali (kot so benzodiazepini) ni priporočljiva, razen če tako svetuje zdravnik ali farmacevt.

Nosečnost in dojenje:
Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. Ker ni zadostnih podatkov za izključitev škodljivih učinkov med nosečnostjo in dojenjem, uporaba tega zdravila v tem obdobju ni priporočljiva.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev:
Zdravilo lahko zmanjša sposobnost vožnje in upravljanja s stroji. Če se pojavi tak učinek, ne smete voziti ali uporabljati strojev.

Kako jemati zdravilo Anxemil ?
Pri jemanju tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Priporočen odmerek za odrasle in mladostnike starejše od 12 let je:

  • Za lajšanje začasnega psihičnega stresa: 1 do 2 tableti zjutraj in zvečer. Odmerek se lahko poveča v skladu z navodili zdravnika ali farmacevta (največ 8 tablet na
  • dan).
  • Za pomoč pri spanju: 1 do 2 tableti zvečer, pol ure pred spanjem.

Tablete pogoltnite z veliko količino vode. Če se simptomi poslabšajo ali ne izboljšajo v 2 tednih, se morate posvetovati z zdravnikom ali farmacevtom.

Možni neželeni učinki:
Kot vsa zdravila ima lahko tudi to zdravilo neželene učinke, ki pa se ne pojavijo pri vseh bolnikih. Ni poročil o neželenih učinkih. Če opazite katerega koli izmed neželenih učinkov, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Sestava:
Ena tableta vsebuje 200 mg suhega ekstrakta zeli zdravilne pasijonke (Passiflora incarnata L., herba) (kar ustreza 700 mg - 1000 mg zdravilne pasijonke). Ekstrakcijsko topilo: 60-odstotni (V/V) etanol. Vsebuje: natrij

Opozorila in previdnostni ukrepi:
Pred začetkom jemanja zdravila Anxemil se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Ker ni zadostnih podatkov o jemanju zdravila Anxemil pri otrocih mlajših od 12 let, uporaba pri otrocih mlajših od 12 let ni priporočljiva, razen če tako svetuje zdravnik. Anxemil vsebuje natrij: To zdravilo vsebuje manj kot 1 mmol (23 mg) natrija na tableto, kar v bistvu pomeni ‘brez natrija’. Pred uporabo preberite priloženo navodilo! Izdaja zdravila je brez recepta v lekarnah.

Shranjevanje zdravila Anxemil:
Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom! Tega zdravila ne smete uporabljati po datumu izteka roka uporabnosti, ki je naveden na škatli poleg oznake "EXP". Prvi dve številki označujeta mesec, zadnje štiri pa leto. Rok uporabnosti zdravila se izteče na zadnji dan navedenega meseca. Za shranjevanje zdravila ni posebnih temperaturnih omejitev.

Shranjujte v originalni ovojnini za zagotovitev zaščite pred vlago. Zdravila ne smete odvreči v odpadne vode ali med gospodinjske odpadke. O načinu odstranjevanja zdravila, ki ga ne uporabljate več, se posvetujte s farmacevtom. Taki ukrepi pomagajo varovati okolje.

Neto količina:
42 obloženih tablet

Proizvajalec: 
Tilman SA, Z.I. Sud 15, B-5377 Baillonville, Belgija.  

Zastopnik:  
Ewopharma d.o.o., Cesta 24. Junija 23, 1231 Ljubljana-Črnuče, Slovenija

Lastnosti

Vrsta izdelka Zdravilo
Oblika tablete
Simptom nespečnost

Velikost pisave

Reset Zoom
Ali uporabite funkcijo brskalnika:
Ctrl + + / Ctrl + - / Ctrl + 0