slike so simbolične

Vse fotografije izdelka

Mariplant čaj za srce in krvni obtok, 80 g

Vrsta izdelka: Galensko zdravilo
Cena: 5,72 €
Kratek opis:

Mariplant čaj za srce in krvni obtok je namenjen krepitvi srca in uravnavanju delovanja krvnega obtoka.

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Cena: 5,72 €

Opis izdelka

Lastnosti:
Mariplant čaj za srce in krvni obtok vsebuje list in cvet gloga, list divje oljke, zel bele omele, zel njivske preslice, list navadne melise in korenino baldrijana. Učinkovine v listu in cvetu gloga, listu divje oljke in zeli bele omele krepijo delovanje srca in ugodno delujejo na krvni obtok. Učinkovine v zeli njivske preslice blago spodbujajo odvajanje seča, učinkovine v listu navadne melise in v korenini baldrijana pa umirjajo nervozno srce.

Mariplant čaj za srce in krvni obtok je namenjen krepitvi srca in uravnavanju delovanja krvnega obtoka.

Sestavine:
100 g zdravilnega čaja vsebuje:

30 g lista in cveta gloga (Crataegi folium cum florae), vrste gloga (Crataegus spp.), 20 g zeli bele omele (Visci herba), bela omela (Viscum album L.), 15 g lista divje oljke (Oleae folium), divja oljka (Olea europea L.), 15 g zeli njivske preslice (Equiseti herba), njivska preslica (Equisetum arvense L.), 10 g lista navadne melise (Melissae folium), navadna melisa (Melissa officinalis L.), 10 g korenine baldrijana (Valerianae radix), baldrijan (Valeriana officinalis L.).

Možni neželeni učinki:
V redkih primerih se lahko pojavi alergija na (preobčutljivost za) sestavine zdravilnega čaja.

V redkih primerih se lahko pojavi tudi nihanje krvnega tlaka. Če se pojavi katerikoli neželeni učinek, čaj prenehajte uporabljati in se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Shranjevanje:
Zdravilni čaj shranjujte nedosegljivo otrokom! Shranjujte pri temperaturi do 25°C na suhem mestu. Shranjujte zaščiteno pred svetlobo v originalni ovojnini.

Dodatne informacije:
Jemanje drugih zdravil:
V primeru, da jemljete druga zdravila, zlasti zdravila za srce in krvni obtok (kardiotonične glikozide, antiaritmike, antihipertenzive), zdravila proti depresiji, zdravila, ki zavirajo strjevanje krvi ali zdravila, ki delujejo imunosupresivno, se pred uporabo Mariplant čaja za srce in krvni obtok posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom. Z vsemi omenjenimi zdravili in Mariplant čaja za srce in krvni obtok obstaja možnost interakcij.

Ob sočasnem jemanju srčnih glikozidov in Mariplant čaja za srce in krvni obtok se lahko poveča učinek srčnih glikozidov.

Ob sočasnem jemanju zdravil za znižanje krvnega tlaka in Mariplant čaja za srce in krvni obtok, lahko pride do pojava hipotenzije (znižanja krvnega tlaka).  

Navodilo za uporabo:
1 čajno žličko čaja prelijte s 150 ml vrele vode in pustite stati pokrito 10 minut. Vmes občasno premešajte, nato čaj precedite.

Dodatne informacije

Neto količina 80 g
Blagovna znamka Mariplant
Vsebuje baldrijan
Oblika čaj