slike so simbolične

Vse fotografije izdelka

Salvisan, oralno pršilo, 30 ml

Vrsta izdelka: Zdravilo
Cena: 8,95 €
Kratek opis:

Salvisan je tradicionalno zdravilo rastlinskega izvora, ki se uporablja za lokalno lajšanje simptomov vnetij ustne votline in žrela.

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Cena: 8,95 €

Opis izdelka

Zdravilo Salvisan oralno pršilo, raztopina vsebuje izvleček sveže zeli in korenine škrlatne ehinaceje (Echinacea purpurea) ter izvleček svežega lista navadnega žajblja (Salvia officinalis).

Kombinacija treh tinktur deluje protivnetno, protivirusno, protibakterijsko, za kar je zaslužna že sama ehinaceja, žajbelj pa v kombinaciji samo še podkrepi protivnetni in protibakterijski učinek. Ekstrakt žajblja deluje tudi protibolečinsko. Salvisan je tradicionalno zdravilo rastlinskega izvora, ki se uporablja lokalno za lajšanje simptomov vnetij ustne votline in žrela. Navedeno področje uporabe temelji izključno na dolgotrajnih izkušnjah.

Praktični primeri uporabe:

  • praskanje in bolečine v žrelu,
  • težavno požiranje,
  • bolečine pri govoru.


Ne uporabljajte zdravila Salvisan

  • če ste alergični na zdravilno učinkovino ali katerokoli sestavino zdravila Salvisan,
  • če ste preobčutljivi na rastline iz družine košaric (latinsko Asteraceae), kot sta arnika in rman, ali na ekstrakte iz njih,
  • če imate napredujoče sistemske ali avtoimunske bolezni, nepravilno ali pomanjkljivo delovanje imunskega sistema, umetno zmanjšan imunski odziv ali bolezni, povezane z levkociti (na primer levkemijo ali levkopenijo).


Bodite posebno pozorni pri jemanju zdravila Salvisan

  • Zaradi pomanjkanja podatkov zdravilo ni primerno za otroke, mlajše od 12 let.
  • Če se znaki vaše bolezni ne izboljšajo v 3-4 dneh, ali če se poslabšajo in dobite povišano telesno temperaturo, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
  • Če ste nagnjeni k alergijam, se vam lahko po jemanju zdravila Salvisan pojavijo alergijske reakcije. Pred uporabo tega zdravila se morate zato posvetovati z zdravnikom.


Jemanje drugih zdravil

Medsebojno delovanje z drugimi zdravili ni znano. Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta.

Jemanje zdravila Salvisan skupaj s hrano in pijačo
Zdravilo lahko jemljete neodvisno od obrokov hrane.

Nosečnost in dojenje
Ker ni dovolj podatkov o varnosti zdravila med nosečnostjo in dojenjem, uporabe zdravila v teh obdobjih ne priporočamo. Posvetujte se z zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete katerokoli zdravilo.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Ni znano, da bi zdravilo vplivalo na sposobnost upravljanja vozil in strojev.

Odmerjanje:
Odrasli in mladostniki, starejši od 12 let: šestkrat do desetkrat dnevno po 2 vpiha.

Zdravilne učinkovine:
1 ml raztopine vsebuje 863,3 mg tekočega ekstrakta zeli sveže ehinaceje, ekstrakcijsko topilo je 65 % V/V etanol, 45,5 mg tekočega ekstrakta korenine sveže ehinaceje, ekstrakcijsko topilo je 65 % V/V etanol in 430,0 mg tekočega ekstrakta lista svežega žajblja, ekstrakcijsko topilo je 68 % V/V etanol.

Salvisan je na voljo v obliki mehanskega pršilnika brez potisnega plina, ki omogoča enostavno aplikacijo na mesto vnetja.

Pakiranje:
steklenička, 30 ml

Imetnik dovoljenja za promet z zdravilom:
Farmedica d. o. o., Leskoškova cesta 12, 1000 Ljubljana

Dodatne informacije

Blagovna znamka A.Vogel
Vsebuje ameriški slamnik, žajbelj
Mesto uporabe grlo
Oblika pršilo, raztopina