Prva stran - POIŠČITE IZDELEK
-0%
Lek

Angal, oralno pršilo 30 ml z okusom limone Nazaj

Lek 147013 147013 147013
Šifra SKU: 147013
Angal, oralno pršilo 30 ml z okusom limone
InStock
Na zalogi
11,14 €
-0%
11,14 €

Opozorilo

Največja dovoljena količina za ta izdelek je 3.

Pred uporabo natančno preberite navodila! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Zdravilo Angala deluje protimikrobno (uničuje mikroorganizme) in lokalno protibolečinsko. Lajša vnetje v žrelu in zmanjša možnost razvoja hujših bakterijskih okužb.

Podrobnosti izdelka

 

Kaj je zdravilo angal in zakaj ga uporabljamo

Pršilo Angal ima dvojni učinek, saj vsebuje dve zdravilni učinkovini: lidokain in klorheksidin. Zdravilo deluje protimikrobno (uničuje mikroorganizme) in lokalno protibolečinsko. Na ta način lajša vnetje v žrelu in zmanjša možnost razvoja hujših bakterijskih okužb ter lajša bolečine, boleče požiranje in draženje v predelu žrela.
Zdravilo Angal ne vsebuje sladkorja (saharoze), zato ga lahko uporabljate, tudi če imate sladkorno bolezen.
Zdravilo Angal uporabljamo za lokalno lajšanje težav pri vnetem žrelu (boleče požiranje, draženje).

Opozorila in previdnostni ukrepi

Pred začetkom uporabo zdravila Angal se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom:

• če imate zvišano telesno temperaturo, hude bolečine v žrelu in težko požirate,
• če imate srčno popuščanje,
• če imate zmanjšano delovanje jeter,
• če uporabljate zdravila za zdravljenje motenj srčnega ritma (aritmij),
• če ste nagnjeni k preobčutljivostnim reakcijam.
Pazite, da si raztopine zdravila ne zanesete v bližino oči. Če zdravilo pride v stik z očmi, jih je potrebno vsaj 15 minut spirati s čisto vodo; veke naj bodo pri tem razprte.
Zdravilo Angal ni združljivo z nekaterimi snovmi, ki so pogosto prisotne v zobnih pastah. Zato si po uporabi zdravila Angal vsaj eno uro ne umivajte zob.

Priporočamo, da po nanosu zdravila vsaj eno uro ne uživate hrane in pijače.

Nosečnost in dojenje: Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. Uporabo zdravila Angal v obdobjih nosečnosti in dojenja ne priporočamo razen, če vam tega ne svetuje zdravnik.
Zdravilo Angal lahko vpliva na nosečnost in dojenje zaradi vsebnosti alkohola (glejte poglavje »Zdravilo Angal vsebuje etanol«).

Zdravilo Angal vsebuje etanol

To zdravilo vsebuje 41,6 vol% etanola (alkohola). Največji enkratni odmerek za odrasle in mladostnike, starejše od 12 let, vsebuje največ do 144,84 mg etanola, kar ustreza 3,67 ml piva oziroma 1,53 ml vina na odmerek. Največji enkratni odmerek za otroke, stare od 5 do 12 let, vsebuje največ do 86,90 mg etanola, kar ustreza 2,20 ml piva oziroma 0,92 ml vina na odmerek.Zdravilo Angal je škodljivo za tiste, ki trpijo za alkoholizmom.
Na vsebnost etanola (alkohola) morajo biti pozorni nosečnice in doječe matere, otroci in skupine z velikim tveganjem, kot so bolniki z jetrnimi obolenji ali epilepsijo.

Kako uporabljati zdravilo Angal

Pri uporabi tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte s farmacevtom ali zdravnikom.

Uporaba pri odraslih in mladostnikih, starih več kot 12 let
Posamezni odmerek zdravila Angal dosežete s 3 do 5 zaporednimi pritiski na pršilno glavo. Na dan smete uporabiti 6 do 10 odmerkov (to je 18 do 50 pritiskov na pršilno glavo).
Pršilo Angal lahko kombinirate s pastilami Angal, vendar ne smete preseči dnevnega odmerka. Odrasli lahko obe obliki zdravila skupaj uporabite največ desetkrat na dan. Primer: če zaužijete eno pastilo, lahko v istem dnevu uporabite enkraten odmerek pršila še devetkrat. Če zaužijete dve pastili, lahko v istem dnevu uporabite enkraten odmerek pršila še osemkrat, in tako naprej.

Uporaba pri otrocih, starih več kot 5 let
Posamezni odmerek zdravila Angal dosežete z 2 do 3 zaporedni pritiski na pršilno glavo. Na dan smete uporabiti 3 do 5 odmerkov (to je 6 do 15 pritiskov na pršilno glavo).
Kombinacije pršila Angal in pastil Angal se pri otrocih ne sme uporabljati.

Trajanje zdravljenja

Zdravila Angal ne uporabljajte nepretrgano več kot 3 do 4 dni in tudi ne prepogosto. Zdravilo uporabljajte le toliko časa, da si olajšate bolečine in zmanjšate draženje zaradi vnetja žrela.
Če se po 3 do 4 dneh zdravljenja stanje ne izboljša ali se celo poslabša, se posvetujte z zdravnikom.

Imetnik dovoljenja za promet z zdravilom in izdelovalec
Lek farmacevtska družba d. d., Verovškova 57, 1526 Ljubljana, Slovenija

Lastnosti

Simptom bolečina, vnetje žrela
Uporaba žrelo
Vsebnost klorheksidin, lidokain
Oblika pršilo
Mestouporabe žrelo
Vrsta izdelka Zdravilo

Velikost pisave

Reset Zoom
Ali uporabite funkcijo brskalnika:
Ctrl + + / Ctrl + - / Ctrl + 0