slike so simbolične

Vse fotografije izdelka

Rehidrol, prašek za rehidracijo, 48 g

Vrsta izdelka: Galensko zdravilo
Cena: 4,71 €
Kratek opis:

Rehidrol prašek za peroralno raztopino je namenjne pripravi vodne raztopine glukoze in elektrolitov. S pitjem raztopine nadomestimo izgubljene elektrolite, glukozo in vodo pri dehidriranih (izušenih) bolnikih.

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Cena: 4,71 €

Opis izdelka

Lastnosti:
Raztopino glukoze in elektrolitov, ki nastane, ko Rehidrol prašek za peroralno raztopino raztopimo v vodi, uporabljamo pri akutnih driskah otrok ali blažjih driskah odraslih, če je izguba natrija manjša. 

Dodatne informacije:
Po pitju tekočine lahko bolnik bruha. V takih primerih počakajte 5 do 10 minut, nato pa naj pije raztopino Rehidrol praška za peroralno raztopino po majhnih požirkih.

V primeru, da pitje raztopine ponovno izzove bruhanje, je potrebno zdravljenje prekiniti in se posvetovati z zdravnikom.

V primeru hude driske (pogosto odvajanje tekočega blata, hujšanje) se takoj posvetujte z zdravnikom.

Če se zdravstveno stanje po uporabi Rehidrol praška za peroralno raztopino ne izboljša ali se celo poslabša in se driska ne ustavi v enem do dveh dneh, se posvetujte z zdravnikom.

Možni neželeni učinki:
Kot vsa zdravila, ima tudi zdravilo Rehidrol neželene učinke, ki pa se ne pojavijo pri vseh bolnikih.  Pri uporabi raztopine glukoze in elektrolitov se lahko pojavi bruhanje. V takem primeru najprej ravnajte tako, kot je navedeno v poglavju Dodatno.

V primeru, da se bruhanje nadaljuje, zdravljenje ustavite, ker je njegovo nadaljevanje neučinkovito. Bolnika mora pregledati zdranik in ga začeti zdraviti parenteralno.

Če katerekoli neželeni učinek postane resen ali če opazite katerkoli neželeni učinek, ki ni omenjen v tem navodilu, obvestite svojega zdravnika ali farmacevta.

Shranjevanje:
Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom. Shranjujte dobro zaprto pri temperaturi do 25°C. Shranjujte v originalni ovojnini. 

Pakiranje:
lonček, 48 g

Lekarne Maribor, Minařikova 6, Maribor, Slovenija

Dodatne informacije

Navodilo za uporabo

Vsebina lončka (48 g) je namenjena pripravi 2 (dveh) litrov peroralne raztopine.

Vsebino lončka raztopite v 2 litrih neoporečne pitne vode. V škatlici je priložena merilna žlica, s katero lahko odmerite količino praška, potrebno za pripravo 2 decilitrov (200 ml) peroralne raztopine.

Vsebino ene napolnjene in poravnane merilne žlice raztopite v 2 decilitrih (200 ml) neoporečne pitne vode.

Če zdravnik ne predpiše drugače, upoštevajte naslednjo shemo odmerjanja:

Začetno nadomeščanje tekočine:
v prvih 4 urah dajte otroku ali odraslemu 0,5 do 1 dl (50 do 100 ml) raztopine na kilogram telesne mase.

Vzdrževanje ustrezne hidriranosti:
v naslednjih 12 urah dajte otroku ali odraslemu 0,1 do 0,5 dl (10 do 50 ml) raztopine na kilogram telesne mase.

Nadaljevanje nadomeščanja tekočine:
v naslednjih 24 do 72 urah dajte otroku ali odraslemu po vsaki tekoči ali mehkejši stolici še 0,1 dl (10 ml) raztopine na kilogram telesne mase.

Sestavine:

V lončku je 48 g praška za peroralno raztopino, ki vsebuje 3,52 g natrijevega klorida, 2, 98 g kalijevega klorida, 5,16 g natrijevega citrata kot 5,88 g natrijevega citrata dihidrata in 32,39 g glukoze kot 35,63 g glukoze monohidrata.

Neto količina 48 g
Oblika prašek