slike so simbolične

Vse fotografije izdelka

Onytec 80 mg/g zdravilni lak za nohte, 3,3 ml

Vrsta izdelka: Zdravilo
Cena: 24,28 €
Kratek opis:

Zdravilo Onytec je indiciran pri blagih do zmernih glivičnih okužbah nohtov, ki jih povzročajo dermatofiti, kvasovke in plesni, kadar nohtni matriks/lunula ni prizadet, pri odraslih.

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
Cena: 24,28 €

Opis izdelka

Učinkovina ciklopiroks je učinkovita proti širokemu spektru dermatofitov, kvasovk, plesni in drugih gliv.

Gre za bistro, brezbarvno do rahlo rumenkasto raztopino v prozorni stekleni steklenički s polipropilensko navojno zaporko, opremljeno s čopičem.

Namenjen je za lokalno uporabo na nohtih na rokah in nogah in na koži v neposredni bližini nohta (perionihij in hiponihij). Če ni drugačnega navodila, prizadeti noht/nohte skrbno očistimo in posušimo in nanj/nanje enkrat na dan v tanki plasti nanesemo Onytec zdravilni lak za nohte.

Zdravilo Onytec zdravilni lak za nohte je originalna, patentirana formulacija ciklopiroksa na osnovi hidroksipropil hitosana za dostavo učinkovine v nohte. Onytec zdravilni lak za nohte ima lokalno antimikotično delovanje. Učinkovina je ciklopiroks (derivat piridona). In vitro se je izkazalo, da ciklopiroks deluje fungicidno in fungistatično in da ima tudi sporocidno delovanje. Ciklopiroks je učinkovit proti širokemu spektru dermatofitov, kvasovk, plesni in drugih gliv.

Onytec zdravilni lak za nohte je pokazal dobre lastnosti prodiranja skozi keratin. Po dosegu fungicidne koncentracije na mestu okužbe se zdravilna učinkovina nepovratno veže na celično steno gliv, kar vodi v zaviranje prehajanja snovi, potrebnih za celično sintezo in dihalno verigo.

Navodilo za uporabo:
Če ni drugačnega navodila, prizadeti noht/nohte skrbno očistimo in posušimo in nanj/nanje enkrat na dan v tanki plasti nanesemo Onytec zdravilni lak za nohte. Zdravilni lak za nohte nanesemo po celotni površini nohta, na 5 mm pas obnohtne kože in, če je možno, pod prosti rob nohta.

Onytec zdravilni lak za nohte se posuši v približno 30 sekundah. Zdravljenih nohtov ne smemo umivati najmanj 6 ur, torej priporočamo nanašanje zvečer pred spanjem. Po tem času lahko upoštevamo običajne higienske navade.

Zdravila Onytec ni potrebno odstranjevati s topili ali abrazivi (npr. s pilico za nohte), zadostuje, da si bolnik nohte umije. V primeru nenamerne odstranitve z umivanjem lahko Onytec zdravilni lak za nohte nanese ponovno. Priporočljivo je, da si bolnik s striženjem redno odstranjuje prosti rob nohta in kakršen koli oniholitični material.

Z zdravljenjem je treba nadaljevati tako dolgo, da dosežemo popolno odstranitev glivic, popolno klinično ozdravitev in da ponovno zraste zdrav noht. Zdravljenje nohtov na rokah traja približno 6 mesecev, zdravljenje nohtov na nogah pa približno 9 do 12 mesecev.

Seznam sestavin:
Seznam pomožnih snovi: etilacetat etanol (96 %), cetil in stearilalkohol, hidroksipropilhitosan, prečiščena voda

1 g zdravilnega laka za nohte vsebuje 80 mg ciklopiroksa. Pomožne snovi z znanim učinkom: 10 mg cetil in stearilalkohola/g raztopine.

Neto količina:
3,3 ml

Imetnik dovoljenja z zdravilom:
Polichem S.A.,  50, Val Fleuri,  L-1526 Luxembourg, Luksemburg

Dodatne informacije

Neto količina 3,3 ml
Mesto uporabe nohti
Oblika lak