slike so simbolične

Vse fotografije izdelka

Canesten 3, 200mg vaginalne tablete

Vrsta izdelka: Zdravilo
Cena: 7,78 €
Kratek opis:

Zdravilo Canesten vaginalne tablete uporabljamo pri ženskah za zdravljenje okužbe notranjih spolovil (nožnice), ki jo povzročajo glivice (iz rodu kvasovk Candida).

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Cena: 7,78 €

Opis izdelka

Zdravilo Canesten3 spada med protimikrobna zdravila za ginekološko zdravljenje. Vaginalne tablete vsebujejo zdravilno učinkovino klotrimazol, ki deluje proti glivicam in tudi proti nekaterim drugim mikroorganizmom.

Glivične okužbe spolovil se lahko pojavijo zaradi porušenega naravnega ravnovesja mikroorganizmov na sluznicah spolovil, ki ga lahko povzroči:

  • uporaba nekaterih zdravil (npr. antibiotiki, kontracepcijske tablete),
  • nekatere bolezni in določena stanja (npr. sladkorna bolezen, menstruacija, nosečnost),
  • stres, uporaba močnih sredstev za intimno nego in izpiranje nožnice, uporaba spodnjega perila iz umetnih materialov, ki ni dovolj zračno.

 
Zdravilo Canesten3 uporabljamo:

  • pri ženskah za zdravljenje okužbe notranjih spolovil (nožnice), ki jo povzročajo glivice (iz rodu kvasovk Candida) imenovano kandidni vaginitis. Znaki in simptomi take okužbe so bel, sirast izcedek iz nožnice, srbenje, pordelost, oteklina in pekoče razjede na zunanjem spolovilu. Lahko se pojavijo tudi bolečine pri uriniranju.

Okužba spolovil z glivicami iz rodu Candida ni spolno prenosljiva bolezen, zato je zdravljenje spolnega partnerja potrebno LE, če so pri njem prisotni znaki in simptomi okužbe ali če to svetuje zdravnik.
Po natančni diagnozi, ki jo postavi zdravnik, se to zdravilo uporablja tudi:
za zdravljenje okužb (superinfekcij) z nekaterimi bakterijami, ki so občutljive za zdravilo Canesten3.

Nosečnost, dojenje
Če ste noseči ali dojite, menite, da ste noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte s svojim zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete to zdravilo.

Nosečnost
V prvem trimesečju nosečnosti se je uporabi tega zdravila bolje izogibati.
Uporabe aplikatorja med nosečnostjo ne priporočamo, zato v času nosečnosti svetujemo uporabo vaginalnih tablet brez aplikatorja (glejte 3. poglavje: Vstavitev vaginalne tablete brez aplikatorja).

Dojenje
Med zdravljenjem s tem zdravilom morate prenehati z dojenjem.

Kako uporabljati zdravilo Canesten3
Med uporabo zdravila ne uporabljajte tamponov, izdelkov za izpiranje nožnice, spermicidov ali drugih izdelkov za vaginalno uporabo ter izdelkov iz lateksa (kondomi, diafragma). Poleg tega je priporočljivo, da se v obdobju vaginalne okužbe izogibate spolnim odnosom, ker se okužba lahko prenese na partnerja.

Odmerjanje in trajanje zdravljenja
Zdravilo Canesten3 je namenjeno za vaginalno uporabo (uporabo v nožnici).
Zdravljenje nožnice: 3 večere zapored pred spanjem vstavite vaginalno tableto v nožnico tako, kot je opisano v navodilih za pravilno uporabo. Znaki in simptomi, ki jih povzroča glivična okužba nožnice, se običajno izboljšajo v 7 dneh po začetku zdravljenja (oz. po uporabi 3 vaginalnih tablet). Če znaki in simptomi okužbe ne izginejo popolnoma, če se stanje poslabša ali se okužba ponovi, se posvetujte z zdravnikom.

Ena škatla z zdravilom Canesten3 vsebuje:
pretisni omot s 3 vaginalnimi tabletami in
1 aplikator za vstavitev vaginalnih tablet.

Imetnik dovoljenja za promet z zdravilom
Bayer d. o. o., Bravničarjeva 13, 1000 Ljubljana

Dodatne informacije

Blagovna znamka Canesten
Vsebuje klotrimazol
Mesto uporabe nožnica, sluznica
Oblika vaginalna tableta