slike so simbolične

Vse fotografije izdelka

Canesten 1 set, 500 mg mehke vaginalne kapsule + 10 mg/g krema

Vrsta izdelka: Zdravilo
Cena: 11,61 €
Kratek opis:

Zdravilo Canesten1 set spada med protimikrobna zdravila za ginekološko zdravljenje. Mehka vaginalna kapsula in krema vsebujeta učinkovino klotrimazol, ki deluje proti glivicam in tudi proti nekaterim drugim mikroorganizmom.

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Cena: 11,61 €

Opis izdelka

 

Zdravilo Canesten1 set spada med protimikrobna zdravila za ginekološko zdravljenje. Mehke vaginalne kapsule in krema vsebujejo učinkovino klotrimazol, ki deluje proti glivicam in tudi proti nekaterim drugim mikroorganizmom.

Glivične okužbe spolovil se lahko pojavijo zaradi porušenega naravnega ravnovesja mikroorganizmov na sluznicah spolovil, ki ga lahko povzroči:

 • uporaba nekaterih zdravil (npr. antibiotiki, kontracepcijske tablete),
 • nekatere bolezni in določena stanja (npr. sladkorna bolezen, menstruacija, nosečnost),
 • stres, uporaba močnih sredstev za intimno nego in izpiranje nožnice, uporaba spodnjega perila iz umetnih materialov, ki ni dovolj zračno.


Zdravilo Canesten1 set uporabljamo:

 • pri ženskah za zdravljenje okužbe notranjih spolovil (nožnice), ki jo povzročajo glivice (iz rodu kvasovk Candida) imenovano kandidni vaginitis. Znaki in simptomi take okužbe so bel, sirast izcedek iz nožnice, srbenje, pordelost, oteklina in pekoče razjede na zunanjem spolovilu. Lahko se pojavijo tudi bolečine pri uriniranju.
 • za zdravljenje okužbe zunanjih spolovil z glivicami iz rodu Candida pri ženskah in moških. V teh primerih uporabljamo zdravilo Canesten krema. Pri ženskah se okužba zunanjih spolovil (kandidni vulvitis) kaže kot srbenje, pordelost, oteklina, pekoče razjede sramnih ustnic in predela okoli njih. Pri moških se taka okužba (kandidni balanitis) kaže kot droben bel izpuščaj, srbenje ter rahlo vnetje glavice in kožice spolnega uda.


Po natančni diagnozi, ki jo postavi zdravnik, se to zdravilo uporablja tudi:

 • za zdravljenje okužb (superinfekcij) z nekaterimi bakterijami, ki so občutljive za zdravilo Canesten1 set.


Nosečnost, dojenje in plodnost:
Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo.

Nosečnost:
V prvem trimesečju nosečnosti se je uporabi tega zdravila bolje izogibati. Uporabe aplikatorja med nosečnostjo ne priporočamo, zato v času nosečnosti svetujemo uporabo mehke vaginalne kapsule brez aplikatorja (glejte 3. poglavje: Vstavitev mehke vaginalne kapsule brez aplikatorja).

Dojenje:
Med zdravljenjem s tem zdravilom morate prenehati z dojenjem.

Plodnost:
Študij učinkov tega zdravila na plodnost pri ljudeh niso izvedli.

Odmerjanje in trajanje zdravljenja:
Ker sta običajno okuženi nožnica in zunanje spolovilo, je potrebno kombinirano zdravljenje obeh okuženih mest. Zdravilo Canesten mehka vaginalna kapsula je namenjeno za vaginalno uporabo (uporabo v nožnici). Zdravilo Canesten krema je namenjeno za uporabo na zunanjem spolovilu.

Kaj vsebuje zdravilo Canesten1 set:

 • Učinkovina v mehki vaginalni kapsuli in kremi je klotrimazol. Ena mehka vaginalna kapsula vsebuje 500 mg klotrimazola. 1 g kreme vsebuje 10 mg klotrimazola.
 • Druge sestavine zdravila (pomožne snovi) v mehki vaginalni kapsuli so beli vazelin, tekoči parafin, želatina (E441), glicerol (E422), titanov dioksid (E171), kinolinsko rumeno (E104), sončno rumeno FCF (E110), prečiščena voda, lecitin (E322), srednjeverižni trigliceridi.
 • Druge sestavine zdravila (pomožne snovi) v kremi so benzilalkohol (E1519), cetilpalmitat, cetil in stearilalkohol, oktildodekanol, polisorbat 60 (E435), sorbitan stearat (E491), prečiščena voda.


Ena škatla z zdravilom Canesten1 set vsebuje:

 • pretisni omot z eno mehko vaginalno kapsulo,
 • en aplikator za vstavitev mehke vaginalne kapsule in
 • tubo z 20 g kreme.


Imetnik dovoljenja za promet z zdravilom
Bayer d. o. o., Bravničarjeva 13, 1000 Ljubljana

 

 

 

Dodatne informacije

Blagovna znamka Canesten
Vsebuje klotrimazol
Mesto uporabe nožnica, sluznica
Oblika krema, vaginalna kapsula