Prva stran - POIŠČITE IZDELEK
-0%

NEO-ANGIN pastile brez sladorja - z okusom žajblja, 24 pastil Nazaj

Klosterfrau 300985 300985 300985
Šifra SKU: 300985
NEO-ANGIN pastile brez sladorja - z okusom žajblja, 24 pastil
InStock
Na zalogi
8,07 €
-0%
8,07 €

Opozorilo

Največja dovoljena količina za ta izdelek je 3.

Pred uporabo natančno preberite navodila! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Zdravilo Neo-angin brez sladkorja z okusom žajblja je antiseptik in blag analgetik za zgodnje lokalno zdravljenje blagih okužb ust in žrela.

Podrobnosti izdelka

 

Kaj je zdravilo neo-angin brez sladkorja z okusom žajblja in za kaj ga uporabljamo:
Zdravilo neo-angin brez sladkorja z okusom žajblja je antiseptik in blag analgetik za usta in žrelo.

Odrasli, mladostniki in otroci, starejši od 6 let lahko uporabljajo zdravilo za zgodnje lokalno zdravljenje blagih okužb ust in žrela, s čimer se lahko zmanjša tudi poraba antibiotikov. Te okužbe povzročijo vnetja ustne votline in žrela s simptomi, kot so bolečine v žrelu in hripavost, vnetja ustne sluznice in vnetja dlesni. Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 3–4 dneh, se posvetujte z zdravnikom.

Kaj morate vedeti, preden boste vzeli zdravilo neo-angin brez sladkorja z okusom žajblja:
Ne jemljite zdravila neo-angin:

  • če ste alergični na 2,4-diklorobenzilalkohol, amilmetakrezol, levomentol ali katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6)


Otroci:
Zdravila neo-angin ne dajajte otrokom, mlajšim od 6 let.

Druga zdravila in zdravilo neo-angin brez sladkorja z okusom žajblja:
Ni znano, da bi zdravilo neo-angin vplivalo na delovanje drugih zdravil. Priporočamo, da hkrati ne jemljete drugih zdravil za oralno uporabo, to je za uporabo v ustni votlini in žrelu. Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo.

Zdravilo neo-angin brez sladkorja z okusom žajblja skupaj s hrano in pijačo:
Na voljo ni podatkov, ki bi dokazovali, da hrana ali pijača vplivata na delovanje zdravila neo-angin. Neposredno po jemanju zdravila ne uživajte hrane ali pijače, da le-ta ne bi pospešila odstranjevanja zdravila z ustne sluznice in žrela.

Nosečnost, dojenje in plodnost:
Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo.

Podatkov o uporabi zdravila neo-angin pri nosečnicah ni oziroma so omejeni. Študije na živalih niso pokazale neposrednih ali posrednih škodljivih učinkov na sposobnost razmnoževanja. Ker ni dovolj podatkov, tveganja za plod ni mogoče povsem izključiti, zato uporaba tega zdravila med nosečnostjo in dojenjem ni priporočljiva. Študije za oceno vpliva na plodnost niso bile izvedene.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev:
Ni znano, da bi zdravilo vplivalo na sposobnost vožnje in upravljanja strojev, vendar ni pričakovati, da bo vplivalo na te sposobnosti.

Pri jemanju tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Navodila za pravilno uporabo:
Zdravilo neo-angin brez sladkorja z okusom žajblja je namenjeno za uporabo v ustih in žrelu (oralna uporaba). Odrasli, mladostniki in otroci, starejši od 6 let, počasi raztopite v ustih po eno pastilo, na vsake 2 do 3 ure. Največji dnevni odmerek zdravila je 6 pastil. Če se simptomi v 3–4 dneh ne izboljšajo ali se celo poslabšajo, se posvetujte z zdravnikom.

Opozorila in previdnostni ukrepi:
Pred začetkom jemanja zdravila neo-angin brez sladkorja z okusom žajblja se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Posvetujte se z zdravnikom, če kar koli izmed spodaj navedenega velja za vas:

  • če se vaše težave po 3–4 dnevnem jemanju zdravila neo-angin brez sladkorja z okusom žajblja ne izboljšajo ali se celo poslabšajo;
  • če imate dolgotrajen (kronični) kašelj ali hripavost. Omenjena simptoma sta lahko posledica morebitnih malignih obolenj. Zdravilo neo-angin brez sladkorja z okusom žajblja vsebuje barvilo rdeče 4R (E124) in izomalt (E953)
  • To zdravilo vsebuje barvilo rdeče 4R (E124), ki lahko povzroči alergijske reakcije.
  • Ena pastila zdravila neo-angin brez sladkorja z okusom žajblja vsebuje 2,58 g nadomestka sladkorja izomalta (E953) kar ustreza 6 kcal (26 kJ ). To morajo upoštevati bolniki s sladkorno boleznijo (diabetes mellitus). Če vam je zdravnik povedal, da imate intoleranco za nekatere sladkorje, se pred uporabo tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom.

Izomalt lahko deluje blago odvajalno.                                      

Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom! Shranjujte pri temperaturi do 25 °C. Shranjujte v originalni ovojnini za zagotovitev zaščite pred vlago.

Kaj vsebuje zdravilo neo-angin brez sladkorja z okusom žajblja:
Učinkovine so:

  • 2,4-diklorobenzilalkohol: 1,20 mg
  • amilmetakrezol: 0,60 mg
  • levomentol: 5,90 mg


Druge sestavine zdravila (pomožne snovi) so: 
eterično olje poprove mete, izomalt (E953), vinska kislina, eterično olje žajblja, rdeče 4R (E124), kinolinsko rumeno (E104), patentno modro V (E131).

Neto količina:
24 pastil

Imetnik dovoljenja za promet z zdravilom in izdelovalec:
DIVAPHARMA GmbH, Motzener Straße 41, D-12277 Berlin, Nemčija

Salus, Veletrgovina, d.o.o, Litostrojska cesta 46 A, 1000 Ljubljana, Slovenija

Lastnosti

Simptom bolečina, hripavost, vnetje žrela
Uporaba grlo, usta
Vsebnost analgetik, antiseptik
Oblika pastile
Mestouporabe grlo, usta
Vrsta izdelka Zdravilo

Velikost pisave

Reset Zoom
Ali uporabite funkcijo brskalnika:
Ctrl + + / Ctrl + - / Ctrl + 0