Prva stran - POIŠČITE IZDELEK - Zdravila brez recepta
-0%

A. Vogel Salvisan, oralno pršilo, 30 ml Nazaj

A.Vogel 3837000135152 144330 144330
Šifra SKU: 144330
A. Vogel Salvisan, oralno pršilo, 30 ml
InStock
Na zalogi
9,82 €
-0%
9,82 €

Opozorilo

Največja dovoljena količina za ta izdelek je 3.

Pred uporabo natančno preberite navodila! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Salvisan je tradicionalno zdravilo rastlinskega izvora, ki se uporablja za lokalno lajšanje simptomov vnetij ustne votline in žrela.
 

Podrobnosti izdelka

Zdravilo Salvisan oralno pršilo, raztopina vsebuje izvleček sveže zeli in korenine škrlatne ehinaceje (Echinacea purpurea) ter izvleček svežega lista navadnega žajblja (Salvia officinalis).

Kombinacija treh tinktur deluje protivnetno, protivirusno, protibakterijsko, za kar je zaslužna že sama ehinaceja, žajbelj pa v kombinaciji samo še podkrepi protivnetni in protibakterijski učinek. Ekstrakt žajblja deluje tudi protibolečinsko. Salvisan je tradicionalno zdravilo rastlinskega izvora, ki se uporablja lokalno za lajšanje simptomov vnetij ustne votline in žrela. 
Navedeno področje uporabe temelji izključno na dolgotrajnih izkušnjah.

Praktični primeri uporabe:

 • praskanje in bolečine v žrelu,
 • težavno požiranje,
 • bolečine pri govoru.

Opozorila in previdnostni ukrepi:

 • Zaradi pomanjkanja podatkov zdravilo ni primerno za otroke, mlajše od 12 let.
 • Če se znaki vaše bolezni ne izboljšajo v 3-4 dneh, ali če se poslabšajo in dobite povišano telesno temperaturo, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
 • Če ste nagnjeni k alergijam, se vam lahko po jemanju zdravila Salvisan pojavijo alergijske reakcije. Pred uporabo tega zdravila se morate zato posvetovati z zdravnikom.


Ne uporabljajte zdravila Salvisan

 • če ste alergični na zdravilno učinkovino ali katerokoli sestavino zdravila Salvisan,
 • če ste preobčutljivi na rastline iz družine košaric (latinsko Asteraceae), kot sta arnika in rman, ali na ekstrakte iz njih,
 • če imate napredujoče sistemske ali avtoimunske bolezni, nepravilno ali pomanjkljivo delovanje imunskega sistema, umetno zmanjšan imunski odziv ali bolezni, povezane z levkociti (na primer levkemijo ali levkopenijo).


Bodite posebno pozorni pri jemanju zdravila Salvisan:

 • Zaradi pomanjkanja podatkov zdravilo ni primerno za otroke, mlajše od 12 let.
 • Če se znaki vaše bolezni ne izboljšajo v 3-4 dneh, ali če se poslabšajo in dobite povišano telesno temperaturo, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
 • Če ste nagnjeni k alergijam, se vam lahko po jemanju zdravila Salvisan pojavijo alergijske reakcije. Pred uporabo tega zdravila se morate zato posvetovati z zdravnikom.


Jemanje drugih zdravil:
Medsebojno delovanje z drugimi zdravili ni znano. Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta.

Jemanje zdravila Salvisan skupaj s hrano in pijačo:
Zdravilo lahko jemljete neodvisno od obrokov hrane.

Nosečnost in dojenje:
Ker ni dovolj podatkov o varnosti zdravila med nosečnostjo in dojenjem, uporabe zdravila v teh obdobjih ne priporočamo. Posvetujte se z zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete katerokoli zdravilo.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev:
Ni znano, da bi zdravilo vplivalo na sposobnost upravljanja vozil in strojev.

Pomembne informacije o nekaterih sestavinah zdravila Salvisan:
To zdravilo vsebuje 40-47 vol. % etanola (alkohola), to je do 177 mg na odmerek, kar ustreza 4,0 ml piva oziroma 1,6 ml vina na odmerek.
Škodljivo je za tiste, ki trpijo za alkoholizmom. Na vsebnost etanola (alkohola) morajo biti pozorne nosečnice in doječe matere, otroci in skupine z velikim tveganjem, kot so bolniki z jetrnimi obolenji ali epilepsijo.
To zdravilo vsebuje sorbitol. Če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev, se pred uporabo tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom.

Odmerjanje:
Odrasli in mladostniki, starejši od 12 let: šestkrat do desetkrat dnevno po 2 vpiha.

Zdravilo je primerno samo za pršenje v usta. V enem vpihu je 0,22 ml raztopine. Če menite, da je učinek zdravila Salvisan premočan ali prešibak, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Zdravilne učinkovine:
1 ml raztopine vsebuje 863,3 mg tekočega ekstrakta zeli sveže ehinaceje, ekstrakcijsko topilo je 65 % V/V etanol, 45,5 mg tekočega ekstrakta korenine sveže ehinaceje, ekstrakcijsko topilo je 65 % V/V etanol in 430,0 mg tekočega ekstrakta lista svežega žajblja, ekstrakcijsko topilo je 68 % V/V etanol.

Druge sestavine zdravila (pomožne snovi) so: ester saharoze in lavrinske kisline, sojin lecitin, 94 odstotni m/m etanol, eterično olje poprove mete, nekristalizirajoči tekoči sorbitol.

Salvisan je na voljo v obliki mehanskega pršilnika brez potisnega plina, ki omogoča enostavno aplikacijo na mesto vnetja.

Shranjevanje zdravila Salvisan:
Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom!
Za shranjevanje zdravila niso potrebna posebna navodila.
Zdravila ne smete uporabljati po datumu izteka roka uporabnosti, ki je naveden na ovojnini.
Rok uporabnosti zdravila se izteče na zadnji dan navedenega meseca. Po prvem odprtju je zdravilo uporabno še 2 meseca.

Tega zdravila ne smete odvreči v odpadne vode ali med gospodinjske odpadke. O načinu odstranjevanja zdravila, ki ga ne uporabljate več, se posvetujte s farmacevtom. Takšni ukrepi pomagajo varovati okolje.

Neto količina:
steklenička, 30 ml

Imetnik dovoljenja za promet z zdravilom:
Farmedica d. o. o., Leskoškova cesta 12, 1000 Ljubljana, Slovenija
telefon: 01/5240216, faks: 01/5240214, e-pošta: farmedica@farmedica.si

Izdelovalca, odgovorna za sproščanje serij
Salus, Ljubljana, d. d., Litostrojska cesta 46 A, 1000 Ljubljana in Kemofarmacija d. d., Ljubljana, Cesta na Brdo 100, 1000 Ljubljana
v sodelovanju s podjetjem A. Vogel AG, CH-9325 Roggwil, Švica.

 

Lastnosti

Simptom vnetje ustne votline
Uporaba grlo
Vsebnost ameriški slamnik, žajbelj
Oblika pršilo, raztopina
Mestouporabe grlo
Vrsta izdelka Zdravilo

Velikost pisave

Reset Zoom
Ali uporabite funkcijo brskalnika:
Ctrl + + / Ctrl + - / Ctrl + 0