Prva stran - POIŠČITE IZDELEK
-0%

DETRALEX, 60 filmsko obloženih tablet Nazaj

Servier 044903 044903 044903
Šifra SKU: 044903
DETRALEX, 60 filmsko obloženih tablet
InStock
Na zalogi
21,79 €
-0%
21,79 €

Opozorilo

Največja dovoljena količina za ta izdelek je 1.

Pred uporabo natančno preberite navodila! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Detralex je namenjen zdravljenju simptomov kronične bolezni ven, limfedema in akutne hemoroidalne bolezni pri odraslih.

Podrobnosti izdelka

 

Detralex vsebuje flavonoide, ki spadajo v skupino zdravil za stabiliziranje kapilar. Flavonoidi povečujejo tonus ven in odpornost kapilar ter zmanjšujejo nastajanje edemov in imajo protivnetne učinke.

Zdravilo Detralex se uporablja pri odraslih in je namenjeno:

 • zdravljenju simptomov kronične bolezni ven. Kronična bolezen ven je bolezen ven na nogah, pri kateri kri prepočasi odteka iz spodnjih udov, zato tekočina prehaja skozi steno kapilar (najmanjših žil) in se nabira v tkivu. Bolezen ven se kaže kot: boleče ali utrujene noge, občutek težkih nog, srbenje, nočni krči v mečih, pojav krčnih žil (varic) na nogah, otekanje nog.
 • zdravljenju simptomov akutne hemoroidalne bolezni (hemoroidov). Bolezen spremljajo:bolečina, krvavitev iz danke, občutek nepopolnega izpraznjenja črevesa, izcedek, srbenje zadnjika.


Zdravilo Detralex se po predhodnem pregledu, postavitvi diagnoze in navodilu zdravnika uporablja tudi za zdravljenje limfedema pri odraslih.

Opozorila in previdnostni ukrepi:
Če imate akutni napad hemoroidov, lahko zdravilo Detralex jemljete krajše časovno obdobje. Jemanje tega zdravila ne more nadomestiti specifičnega zdravljenja drugih analnih motenj. Če ne pride do izboljšanja, se posvetujte z zdravnikom. Če se med zdravljenjem z zdravilom Detralex pojavi driska, zdravilo prenehajte jemati.

Pri zdravljenju simptomov kronične bolezni ven je jemanje zdravila Detralex najbolj koristno ob sočasnem pravilno uravnoteženem načinu življenja:

 • ne smete se izpostavljati soncu ali predolgo stati, izogibati se morate čezmerni telesni teži;
 • hoja in v nekaterih primerih nošenje posebnih nogavic izboljšata cirkulacijo.


V primeru poslabšanja bolezni, ki se kaže kot vnetje kože, vnetje ven, podkožne otrdline, hujše bolečine, kožne razjede ali pri pojavu neznačilnih znakov, kot je na primer nenadno otekanje ene ali obeh nog, se morate takoj posvetovati z zdravnikom.

Zdravilo ni učinkovito pri oteklinah v spodnjem delu nog, ki so nastale zaradi bolezni srca, ledvic ali jeter. Pred začetkom jemanja zdravila Detralex se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Nosečnost:
Iz previdnostnih razlogov se je med nosečnostjo uporabi zdravila Detralex bolje izogibati.

Dojenje:
Zaradi pomanjkanja podatkov o izločanju zdravila v materino mleko dojenje v času zdravljenja ni priporočljivo.

Navodilo za uporabo:
Pri jemanju tega zdravila natančno upoštevajte navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Odmerjanje:

 • Zdravljenje simptomov kronične bolezni ven. Jemljite eno tableto dvakrat na dan. Zdravljenje navadno traja več mesecev ali celo let. Zdravilo je potrebno jemati vsaj nekaj tednov, da se opazijo ugodni učinki. Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v šestih tednih, se posvetujte z zdravnikom.
 • Zdravljenje simptomov akutne hemoroidalne bolezni Prve štiri dni jemljite dve tableti trikrat na dan, naslednje tri dni pa dve tableti dvakrat na dan. Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v sedmih dneh, se posvetujte z zdravnikom.
 • Zdravljenje limfedema Jemljite eno do dve tableti trikrat na dan. Potrebno je dolgotrajno zdravljenje, učinek pa nastopi
  po nekaj mesecih rednega jemanja zdravila.
  Zdravnik vam bo povedal, koliko časa bo trajalo zdravljenje.


Način uporabe:
Tableto pogoltnite z zadostno količino tekočine. Detralex tablete lahko jemljete s hrano ali brez.

Kaj vsebuje zdravilo Detralex:
Učinkovina je mikronizirana prečiščena flavonoidna frakcija. Ena filmsko obložena tableta vsebuje 500 mg mikronizirane prečiščene flavonoidne frakcije, ki ustreza
450 mg diosmina (90 %) in 50 mg flavonoidov, izraženih kot hesperidin (10 %).

Druge sestavine zdravila so:
Tabletno jedro: želatina, magnezijev stearat, mikrokristalna celuloza, natrijev karboksimetilškrob, smukec; Filmska obloga: glicerol, makrogol 6000, magnezijev stearat, hipromeloza, rdeči železov oksid (E172), natrijev lavrilsulfat, titanov dioksid (E171), rumeni železov oksid (E172).

Neto količina:
60 filmsko obloženih tablet

Servier Pharma d.o.o., Podmilščakova ulica 24, 1000 Ljubljana, Slovenija

Lastnosti

Simptom hemoroidi, bolečina
Uporaba noge
Vsebnost bioflavonoid
Oblika tablete
Mestouporabe noge
Vrsta izdelka Zdravilo

Velikost pisave

Reset Zoom
Ali uporabite funkcijo brskalnika:
Ctrl + + / Ctrl + - / Ctrl + 0