slike so simbolične

Vse fotografije izdelka

Tantum Verde 1,5 mg/ml raztopina za grgranje in izpiranje ust, 240 ml

Vrsta izdelka: Zdravilo
Cena: 9,69 €
Kratek opis:

Tantum Verde 1,5 mg/ml raztopina za grgranje in izpiranje ust je indicirana zalajšanje bolečine in oteklin pri vnetju v ustni votlini in žrelu.  Poleg tega je zdravilo indicirano tudi kot podpora pri konservativnem in ekstraktivnem zdravljenju zob. Je bistra, brezbarvna raztopina z značilnim okusom poprove mete.

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
Cena: 9,69 €

Opis izdelka

Tantum Verde 1,5 mg/ml raztopina za grgranje in izpiranje ust je bistra, brezbarvna raztopina z značilnim okusom poprove mete.Indicirana je zalajšanje bolečine in oteklin pri vnetju v ustni votlini in žrelu, ki so lahko posledica gingivitisa, stomatitisa, glositisa, tonzilitisa in parodontoze ter faringitisa predvsem pri prehladnih obolenjih.

Poleg tega je zdravilo indicirano tudi kot podpora pri konservativnem in ekstraktivnem zdravljenju zob ter lajšanju bolečin in oteklin pri vnetju sluznice.

Odmerjanje:
Tantum Verde raztopina za grgranje in izpiranje ust je za uporabo pripravljena raztopina. Uporablja se za grgranje in izpiranje ust. 15 ml (1 jedilna žlica) nerazredčene raztopine za grgranje in izpiranje ust uporabljamo 2- do 3-krat na dan po obroku. Raztopino je treba grgrati ali zadržati v ustih od 20 do 30 sekund.

Pediatrična populacija:
Zdravila Tantum Verde 1,5 mg/ml raztopina za grgranje in izpiranje ust ne smejo uporabljati otroci in osebe, ki niso zmožne nadzorovati refleksa požiranja, pri katerih bi uporaba zdravila lahko povzročila zadušitev.

Pri starejših bolnikih niso potrebni posebni previdnostni ukrepi.

Pri bolnikih z okvaro ledvic ali jeter niso potrebni posebni previdnostni ukrepi.

Seznam pomožnih snovi:
saharin (E954), natrijev hidrogenkarbonat, metilparahidroksibenzoat (E218), glicerol, 96 odstotni etanol, polisorbat 20, aroma poprove mete, barvilo kinolinsko rumeno (E104), barvilo modro V (E131), prečiščena voda.

1 ml raztopine vsebuje:
1,5 mg benzidaminijevega klorida, kar ustreza 1,34 mg benzidamina. Pomožne snovi z znanim učinkom: 1 ml raztopine vsebuje 1 mg metilparahidroksibenzoata (E218).

Neto količina:
240 ml

Aziende Chimiche Riunite Angelini Francesco – A.C.R.A.F. S.p.A., Viale Amelia 70, 00181 Rim, Italija

Dodatne informacije

Neto količina 240 ml
Mesto uporabe grlo, usta, žrelo
Oblika raztopina