slike so simbolične

Vse fotografije izdelka

Oroxid Forte, oralna raztopina, 250 ml

Vrsta izdelka: Medicinski pripomoček
Cena: 19,60 €
Kratek opis:

OROXID forte je inovativen medicinski pripomoček za vzdrževanje ustne higiene in zdravih dlesni ter kot pomoč pri vnetnih stanjih v ustni votlini.

Cena: 19,60 €

Opis izdelka

OROXID forte je inovativen medicinski pripomoček za vzdrževanje ustne higiene in zdravih dlesni ter kot pomoč pri vnetnih stanjih v ustni votlini - gingivitisu, staomatitisu, periodontitisu ter aftah, kandidozi, slabem zadahu, zobnih oblogah in obarvanosti zob.

OROXID forte  raztopina je namenjena intenzivnejši ustni higieni ter preprečevanju in lajšanju bolezni obzobnih tkiv, kot so npr. razdražene, krvaveče in vnete dlesni. Ne vsebuje klorheksidina in alkohola. Je učinkovita in varna pri kratkotrajni ali dolgotrajni uporabi.

OROXID forte raztopina 250 ml je namenjena: 

  • dopolnitveni ustni higien pri:
  • preprečevanju nastanka zobnih oblog
  • preprečevanju obarvanosti zob
  • preprečevanju zadaha.
  • zmanjševanju oblog na jeziku in ustni sluznici


OROXID forte raztopina je učinkovita in varna za kratkotrajno ali dolgotrajno uporabo. Pri stiku s sluznico OROXID sprošča aktivno obliko kisika v obliki niza drobnih mehurčkov, ki se lahko čuti kot blago penjenje v ustih. Zaradi svojih mehanskih lastnosti OROXID pozitivno vpliva na mikrookolje ustne sluznice.

Lastnosti:
Inovativna kombinacija aktivnih kisikovih spojin in actipone px3 (mešanica zelišč) s procesom oksigenacije blaži simptome različnih neželenih procesov na ustni sluznici ter vidno izboljša njen izgled.. Ob stiku raztopine OROXID s površino sluznice se sprosti aktivni kisik v obliki številnih drobnih mehurčkov, ki površino čistijo, negujejo, hidrirajo in oksigenirajo.

Uporaba:
OROXID forte ustna voda:  Približno 20 ml tekočine (vsebino dveh zamaškov) nalijte v kozarec ter jo po zaužitju v usta s ščetko enakomerno porazdelite po dlesnih ali grgrajte približno 30 sekund ter izpljunite.

Pri tretiranju težav v ustni votlini postopek ponovite 2 do 3-krat na dan, najbolje med ali po opravljenem ščetkanju zob. 

Za preventivne namene in vzdrževanje vsakodnevne higiene ustne votline, uporabljajte izdelek OROXID forte  1 do 2-krat na dan na način, kot je opisan zgoraj. 

OROXID forte uporabljajte redno vse do izboljšanja stanja oziroma odstranitve vnetja, največ 8 tednov. Če se stanje ne izboljša, se posvetujte z zdravnikom. Izdelek OROXID forteni namenjen za zdravljenje hujših vnetnih bolezni ustne votline, ki zajemajo tudi globlja tkiva; v tem primeru obiščite zdravnika. 

Ob vnosu raztopine v usta se lahko pojavi občutek penjenja, kar kaže na sproščanje aktivnega kisika.

Opozorila:
Pri uporabi na sluznici lahko vodikov peroksid v nizki koncentraciji redko povzroči občutek draženja. V primeru preobčutljivostne reakcije ali draženja izdelek OROXID forte prenehajte uporabljati. Občutek draženja je prehodne narave, ki po nekaj minutah ali po spiranju z vodo preneha. Izdelek OROXID forte je namenjen za lokalno uporabo v ustni votlini in grgranje.

Izdelek ni namenjen uživanju in ga po opravljenem grgranju izpljunite. Izogibajte se stiku z očmi.

Sestavine:
Izdelek OROXID forte raztopina vsebuje deionizirano vodo, 3-odstotno raztopino vodikovega peroksida (pripravljenega po posebnem postopku), Actipone PX3, arome in stabilizator.

Ne vsebuje alkohola in klorheksidina.

Izdelek je na voljo v dveh pakiranjih:


Dobavitel
j:
Enikam d.o.o, Razvoj, uvoz in distribucija farmacevtskih izdelkov, C. Andreja Bitenca 118, 1000 Ljubljana, e-mail: info@enikam.com

Proizvajalec:
KINEZIKA d.o.o., Slovenija

Dodatne informacije

Neto količina 250 ml
Blagovna znamka Oxilver
Vsebuje klorheksidin, voda
Mesto uporabe dlesni, sluznica, usta, zobje
Oblika raztopina, ustna voda