slike so simbolične

Vse fotografije izdelka

Reflustat, peroralna suspenzija vrečke, 20 x 10 ml

Vrsta izdelka: Medicinski pripomoček
Cena: 9,48 €
Kratek opis:

Posebna formula medicinskega pripomočka RefluSTAT ustvarja zaščitni sloj med želodcem in požiralnikom. Tako fizično preprečuje vračanje želodčne kisline in vsebine želodca v požiralnik in usta, kar vodi do hitrega in dolgotrajnega olajšanja simptomov zgage.

Cena: 9,48 €

Opis izdelka

Reflustat je medicinski pripomoček, ki vsebuje kombinacijo alginata* in karbonata, ki hitro in učinkovito preprečujeta vračanje želodčne vsebine in kisline v požiralnik.

Po zaužitju RefIuSTATA alginat tvori gel, karbonati pa sprostijo ogljikov dioksid, ki gelu omogoča, da lebdi na površini želodčne vsebine ter tako tvori fizično pregrado, ki preprečuje refluks. Poleg tega natrijev hidrogenkarbonat pomaga pri zmanjševanju kislosti želodčne vsebine. Tako se prepreči prehod želodčne vsebine in kisline v požiralnik, kar preprečuje nadaljnje draženje sluznice in vodi do hitrega olajšanja simptomov zgage.

Zaščitni gel-sloj se ustvari v nekaj minutah in prepreči draženje sluznice, ostane pa približno 4 ure po zaužitju. Olajšanje simptomov povprečno traja 16 ur.

Odmerjanje in način uporabe:
Odrasli in otroci, starejši od 12 let:
1 do 2 vrečici po glavnem obroku in pred spanjem. Zaužijte direktno iz vrečice v usta. Pred uporabo dobro pretresite.

Otroci, mlajši od 12 let:
Uporabljajte le po posvetu z zdravnikom.

Ne vsebuje glutena, laktoze in aluminijevega hidroksida.

Sestavine:
Prečiščena voda, natrijev alginat, natrijev hidrogenkarbonat, natrijev karbonat, kalcijev karbonat, aroma, poliakrilna kislina, natrijev propilparahidroksibenzoat, natrijev metilparahidroksibenzoat, natrijev saharin.

Pakiranje:
20 x 10 ml

JADRAN-GALENSKI LABORATORIJ d.o.o., Ljubljana, Litostrojska cesta 46 A, 1000 Ljubljana

Dodatne informacije

Neto količina 20 x 10 ml
Blagovna znamka Jgl
Vsebuje kalcij, kalcijev karbonat, voda
Mesto uporabe prebavila, želodec, žrelo
Oblika suspenzija, vrečke