slike so simbolične

Vse fotografije izdelka

Systane Ultra, vlažilne kapljice za oči, 10 ml

Vrsta izdelka: Medicinski pripomoček
Cena: 10,94 €
Kratek opis:
Systane ULTRA vlažilne kapljice za oko so namenjene zdravljenju simptomov suhega očesa.
Cena: 10,94 €

Opis izdelka

Systane ULTRA vlažilne kapljice za oko so namenjene zdravljenju suhega očesa za lajšanje pekočega občutka in razdraženosti zaradi izsušene površine očesa. Lahko jih uporabljate za lubrikacijo in vlaženje silikonskih hidrogelnih in mehkih (hidrofilnih) kontaktnih leč, ki so namenjene dnevnemu, podaljšanemu nošenju ali za enkratno uporabo. Systane ULTRA vlažilne kapljice za oko vlažijo vaše kontaktne leče, zmanjšajo neprijeten občutek pri nošenju kontaktnih leč in pomagajo odstraniti delce, ki lahko povzročijo draženje in/ali neprijeten občutek.

Uporaba:
Systane ULTRA vlažilne kapljice za oko lahko uporabljate za zdravljenje suhega očesa ves dan, če je potrebno. Vkapajte kapljice v oko in pomežiknite. Če se med nošenjem kontaktnih leč pojavi manjše draženje, neprijeten občutek ali zamegljen vid, vkapajte 1 ali 2 kapljici v oko in 2-krat ali 3-krat pomežiknite. Kapljice lahko vkapate v oko tudi, preden vstavite kontaktne leče in potem, ko ste jih odstranili. Pred uporabo dobro pretresite.

Sestavine:
polietilenglikol 400, propilenglikol, hidroksipropilgvar, sorbitol, aminometilpropanol, borova kislina, kalijev klorid, natrijev klorid, diNa EDTA, PolyQuad (polidronijev klorid) 0,001% in prečiščena voda.

Opozorila:
Pomembno je, da upoštevate navodila svojega oftalmologa in vsa navodila za pravilno uporabo izdelka. Če imate stalno neprijeten občutek v očesu, prekomerno solzenje, spremembe vida ali rdečino očesa, se posvetujte s svojim oftalmologom, saj bi vaše težave lahko postale resnejše. Ne namakajte ali razkužujte svojih leč v Systane vlažilnih kapljicah za oko, ker lahko pride do očesnega draženja. Kontaminacijo preprečite tako, da se s kapalko nikoli ne dotaknete nobene površine. Po uporabi plastenko spet zaprite s pokrovčkom. Shranjujte pri sobni temperaturi. Ko ni v uporabi, mora biti plastenka tesno zaprta. Uporabite pred datumom izteka roka uporabnosti, ki je označen na izdelku. Šest mesecev po prvem odpiranju zavrzite morebitno preostalo raztopino. Kapljice shranjujte nedosegljivo otrokom.

Proizvajalec: Alcon Laboratories, Inc., 6201 South Freeway, Fort Worth, Texas, ZDA

Predstavnik za Evropo: Alcon Laboratories (UK) Ltd., Frimley Business Park; Frimley, Camberley; Surrey, GU16 7SR, Velika Britanija

Lokalni predstavnik: Carso d.o.o., Litostrojska 46a, 1000 Ljubljana

Dodatne informacije

Neto količina 10 ml
Blagovna znamka Alcon laboratories
Vsebuje kalij, kalijev klorid, natrijev klorid, sol, voda
Mesto uporabe oči
Oblika kapljice, medicinski pripomoček