slike so simbolične

Vse fotografije izdelka

Proculin Tears Advance, kapljice za oči, 10 ml

Vrsta izdelka: Medicinski pripomoček
Cena: 8,90 €
Kratek opis:
Kapljice za oko z obnovitvenim in zaščitnim delovanjem.
Cena: 8,90 €

Opis izdelka

Proculin Tears Advance kapljice za oči 

Kapljice za oko z 0,4 % natrijevega hialuronata in vodnimi destilati so sterilna raztopina brez konzervansov s fiziološkim pH. Vsebujejo natrijev hialuronat in vodne destilate ginka (Ginkgo biloba), borovnice, navadnega komarčka in gotu kole (Centella asiatica). Raztopina je shranjena v 10 ml večodmerni plastenki.

Natrijev hialuronat zagotavlja izdelku mukozno-mimetične in viskozno-elastične lastnosti, ki izboljšajo stabilnost solznega filma in ohranjajo očesno površino navlaženo in zaščiteno. Poleg tega lahko polimer zadržuje vodo ter hkrati vzajemno deluje z očesnim epitelijem. Raztopina ohranja očesno površino navlaženo ter poveča stabilnost solzne plasti roženice, ki ščiti površino pred okoljskimi dejavniki.

Natrijev hialuronat z vlažilnimi in zaščitnimi lastnostmi blaži občutek vzdraženih, suhih in pekočih oči, občutek tujka v očeh, ki je posledica okoljskih pojavov (veter, sonce, dim) ali učinka klimatskih naprav, dolgotrajne uporabe računalnika, očesnih operacij in uporabe kontaktnih leč.
Vodni destilat ginka (Ginko biloba) zmanjšuje utrujenost in pordelost oči in očesne sluznice. Skupaj z vodnim destilatom gotu kole (Centella asiatica) blaži občutek vzdraženih oči.
Vodni destilat borovnice lajša težave utrujenih oči in deluje kot zaščita pred dejavniki okolja.
Vodni izvleček navadnega komarčka lajša pekoč občutek, skupaj z vodnim destilatom borovnice pa na oči deluje obnovitveno.

Vodni destilati ginka (Ginkgo biloba), borovnice, navadnega komarčka in gotu kole (Centella asiatica) na oči delujejo pomirjujoče, osvežujoče in obnovitveno.

Prisotni natrijev klorid in snovi za uravnavanje kislosti/bazičnosti (borova kislina in natrijev tetraborat dekahidrat) zagotavljajo fiziološke lastnosti raztopine.

Kapljice za oko z 0,4 % natrijevega hialuronata in vodnimi destilati vlažijo in osvežijo oči ter začasno omilijo pekoč in dražeč občutek ter nelagodje zaradi suhega očesa. Kapljice za oko se lahko uporabljajo kot zaščita pred nadaljnjim draženjem.

Kapljice za oko z 0,4 % natrijevega hialuronata lahko uporabljajo tudi uporabniki kontaktnih leč, brez predhodne odstranitve leč.

Uporaba:
Kapljice za oko se uporabljajo za osvežitev, pomirjanje in vlaženje suhih oči v primerih draženja očesa oziroma očesne sluznice zaradi okoljskih pojavov (veter, sonce, dim, onesnaževanje) ali učinka klimatskih naprav, prekomerne utrujenosti oči, dolgotrajne uporabe računalnika, očesnih operacij ter pri sindromu suhega očesa in uporabi kontaktnih leč.

Primerne tudi za uporabnike kontaktnih leč.

Sestava:
Natrijev hialuronat, vodni destilat ginka (Ginko biloba), vodni destilat borovnice, vodni destilat navadnega komarčka, vodni destilat gotu kole (Centella Asiatica), borova kislina, natrijev tetraborat, natrijev klorid, voda za injekcije. Brez konzervansov.

Opozorila:
Izdelek je namenjen le vkapavanju v oči. Izdelka ne uporabljajte, če je večodmerna plastenka poškodovana ali nepravilno zaprta ob prvem odprtju. Priporočamo, da en izdelek uporablja vedno ista oseba. Med uporabo se s konico za odmerjanje ne dotikajte očesa ali katere koli očesne površine.
Izdelka ne uporabljajte, če ste alergični na katero izmed sestavin. V primeru neželenih učinkov, prekinite z uporabo izdelka in se posvetujte z zdravnikom. Izdelka ne uporabljajte po izteku roka uporabe, ki je naveden na zunanji ovojnini in večodmerni plastenki. Izdelek shranjujte nedosegljivo otrokom. Izdelek je uporaben 6 mesecev po odprtju, neporabljeno vsebino zavrzite.

Neželeni učinki:
Do danes ni bilo poročil o neželenih učinkih.

Pakiranje:
Večodmerna plastenka vsebuje 10 ml sterilne raztopine. Raztopina ne vsebuje konzervansov.

Shranjevanje:
Shranjujte pri temperaturi do 30 ºC.

Distributer: LL Grosist d.o.o., Komenskega 11, 1000 Ljubljana , Slovenija
Proizvajalec: SCHALCON S.P.A., Italija.

Dodatne informacije

Neto količina 10 ml
Blagovna znamka Alkaloid
Vsebuje hialuronska kislina
Mesto uporabe oči, sluznica
Oblika kapljice, medicinski pripomoček, raztopina