Prva stran - POIŠČITE IZDELEK
-0%
Jgl

LACTOGYN vaginalne globule, 10 globul Nazaj

Jgl 539974 539974 539974
Šifra SKU: 539974
LACTOGYN vaginalne globule, 10 globul
InStock
Na zalogi
12,49 €
-0%
12,49 €

Opozorilo

Največja dovoljena količina za ta izdelek je 1000.

LACTOGYN vaginalne globule so medicinski pripomoček, ki pomaga ohranjati naravno obrambno sposobnost nožnice in pospešuje obnovo normalne vaginalne flore.

Podrobnosti izdelka

Navodilo za uporabo:
LACTOGYN vaginalne globule. Medicinski pripomoček, ki vsebuje natrijevo sol hialuronske kisline, polikarbofil, mlečno kislino, vitamin E, vitamin A,18-beta-gliciretinsko kislino, olje čajevca, fosfatidilholin, polisintetične trigliceride.

Opis:
LACTOGYN vaginalne globule so medicinski pripomoček, ki pomaga ohranjati naravno obrambno sposobnost nožnice in pospešuje obnovo normalne vaginalne flore. Vsebuje natrijevo sol hialuronske kisline in mlečno kislino, ki pomagata omiliti simptome, ki se pojavijo zaradi neuravnotežene vlažnosti in/ali pH vrednosti nožnice.

Hialuronska kislina v obliki natrijeve soli v odmerku 10 mg/globulo s svojim vlažilnim in mazalnim učinkom pripomore k zmanjšanju suhosti nožnice in tako prispeva k obnavljanju naravnega in udobnega vaginalnega okolja.

Mlečna kislina, ki je običajno prisotna v nožnici, omogoča takojšen popravek pH vrednosti in omogoča naravno obnovo občutljivega vulvo-vaginalnega ekosistema.

Polikarbofil lahko v interakciji z vaginalno sluzjo nenehno sprošča ione H+, kar prispeva k znižanju pH vrednosti vaginalnega okolja.

Namen uporabe:
LACTOGYN globule se uporabljajo za preprečevanje in zdravljenje suhosti nožnice z netipičnimi lastnostmi, kot tudi v primeru atrofičnega vaginitisa.

Uporabljajo se lahko tudi v primeru draženja nožnice, prisotnosti srbečega in pekočega občutka v nožnici ter pri boleznih nožnice, ki so lahko infekcijskega ali vnetnega izvora. Indicirane so za uporabo pri ženskah v rodni dobi, menopavzi in tudi v perimenopavzi. Izdelek se lahko uporablja skupaj s kondomi.

Odmerjanje:
V nožnico vstavite eno globulo na dan, najbolje zvečer pred spanjem, v obdobju 5-7 dni po koncu menstruacije ali v skladu z nasvetom zdravnika.
Navodila za uporabo:

  1. Preden vstavite globulo v nožnico, intimni predel skrbno umijte (po možnosti umijte tako notranji kot tudi zunanji del nožnice);
  2. Pred odpiranjem pretisnega omota skrbno umijte roke in nato iz pretisnega omota vzemite eno globulo;
  3. Nežno vstavite globulo globoko v nožnico, najbolje v ležečem položaju, da se izognete nenamernemu izpadu globule iz nožnice.

Pogoji shranjevanja:
Ovojnino shranjujte dobro zaprto na suhem mestu, med 5 °C in 25 °C, zaščiteno pred svetlobo in viri toplote.

Kontraindikacije:
Znana preobčutljivost na katero koli sestavino.

Opozorila:
Shranjujte nedosegljivo otrokom. Ne pogoltnite. Ne uporabljajte, če je bila ovojnina predhodno odprta ali če je poškodovana. Izdelka ne uporabljajte po datumu izteka roka uporabnosti. Rok uporabnosti se nanaša na neodprt in ustrezno shranjen izdelek. Izdelka ne uporabljajte v primeru sprememb in ran na nožnici. V primeru uporabe sočasno z drugim zdravljenjem, bodisi z zdravili ali z medicinskimi pripomočki, se posvetujte z zdravnikom. Izdelka ne uporabljajte med menstruacijo. Ne prekoračite priporočenega odmerka brez posveta z zdravnikom. Uporaba, še posebej, če je dolgotrajna, lahko privede do občutljivosti. V tem primeru prekinite uporabo in se posvetujte z zdravnikom o ustreznem zdravljenju. Pomembno je, da zdravnika ali farmacevta obvestite o kakršnih koli neželenih učinkih, ki niso navedeni v navodilu za uporabo. Izdelka ne uporabljajte več kot 30 zaporednih dni.

Previdnostni ukrepi:
Uporaba globul med nosečnostjo, dojenjem in pri otrocih je dovoljena le, če je to nujno potrebno in pod neposrednim nadzorom zdravnika. V primeru nepoškodovane deviške kožice (himena) se pred uporabo posvetujte z ginekologom glede posebnih pogojev uporabe. Medicinski pripomoček za enkratno uporabo. V primeru nenamernega izpada globule iz nožnice, globule ne uporabite ponovno.

Pakiranje:
Zložljiva škatla z dvema pretisnima omotoma, ki vsebujeta vsak po 5 vaginalnih globul (10 globul/pakiranje), 2 g/globulo.

Proizvajalec:
Gruppo Farmaimpresa srl - via Cipro, 1 - 25124 Brescia - Italija

Distributer:
JADRAN - GALENSKI LABORATORIJ d.o.o. Ljubljana, Litostrojska cesta 46A, 1000 Ljubljana, Slovenija

Lastnosti

Simptom suha nožnica, vnetje nožnice
Uporaba nožnica
Vsebnost hialuronska kislina, mlečna kislina, vitamin A, vitamin E, vitamini
Oblika globule
Mestouporabe nožnica
Vrsta izdelka Medicinski pripomoček

Velikost pisave

Reset Zoom
Ali uporabite funkcijo brskalnika:
Ctrl + + / Ctrl + - / Ctrl + 0