slike so simbolične

Vse fotografije izdelka

Dermatix, silikonski gel, 6g

Vrsta izdelka: Medicinski pripomoček
Cena: 23,71 €
Kratek opis:
Dermatix je silikonski gel za lokalno uporabo. Učinkovit je v preprečevanju in tretiranju hipertrofičnih brazgotin ter keloidov, ki nastanejo po poškodbi, opeklini ali kirurškem posegu (npr. carski rez, operacija žolčnih kamnov, plastične operacije …).
Cena: 23,71 €

Opis izdelka

Dermatix je silikonski gel za lokalno uporabo, učinkovit v preprečevanju in negi hipertrofičnih brazgotin ter keloidov, ki nastanejo po poškodbi, opeklini ali kirurškem posegu (npr. carski rez, operacija žolčnih kamnov, plastične operacije...). Z uporabo Dermatixa brazgotine postanejo mehkejše in bolj gladke, zmanjša se povečana pigmentacija kože ter srbečica, ki sta pri brazgotinah pogosto prisotni.
Prednosti Dermatixa in njegova učinkovitost:

Uporaba:
Gel nanašamo dvakrat dnevno v zelo tankem sloju na poškodovano površino šele ko se je rana popolnoma zacelila:

Priporočljivo je, da gel Dermatix uporabljate vsaj dva meseca. Ob daljši uporabi so pričakovana nadaljnja izboljšanja.

Vsaka brazgotina, ne glede na velikost in mesto, kjer se nahaja, predstavlja estetski, kozmetični ter psihološki problem, s katerim se večina težko sooča. S tretmajem, ki zmanjša vidljivost brazgotine, se lahko ublažijo psihološke tegobe, kar poveča samozavest uporabnika.

Ljudje pogosto ne vedo, da obstajajo proizvodi, s katerimi lahko ublažimo grob videz starih in novih brazgotin. Tak proizvod je Dermatix, gel za blaženje brazgotin. Z uporabo gela Dermatix brazgotine postanejo manj vidne, kar poveča samozavest uporabnika.

Kaj je brazgotina?
Nastajanje brazgotine je naravni proces celjenja rane in obnove kože po poškodbi, bolezni ali kirurškem posegu. Med celjenjem se tvorijo kolagenska vlakna, pri njihovem prekomernem nastajanju pa pride do nastanka brazgotine. Bolj kot je koža poškodovana, daljše je celjenje rane in večja je verjetnost, da bo brazgotina ostala trajno vidna. Kakšna bo brazgotina, je odvisno od starosti, mesta poškodbe in genskih dejavnikov. Pri mlajših osebah se rane hitreje celijo, vendar so brazgotine večje in bolj grobe, saj se tkivo obnavlja prehitro in preobilno. V času celjenja brazgotina menja barvo, obliko ter videz, zato poznamo več vrst brazgotin.
Brazgotine, še posebej sveže, ni dobro izpostavljati ekstremnim temperaturam (močnem soncu, savni, nizkim temperaturam). Potrebno se je izogibati tesnim oblačilom, še posebej, če ta dražijo tkivo brazgotine. Prav tako je potrebna previdnost pri telovadbi (vaje raztegovanja, dvigovanje uteži), saj je poškodovana koža bistveno občutljivejša od normalne, kar hitro privede k poslabšanju videza brazgotine.
Z uporabo gela Dermatix po zacelitvi rane bo brazgotina sčasoma postala manj vidna.

Vrste brazgotin:
Hipertrofične brazgotine - pogostejše so pri mlajši populaciji ter pri osebah temnejše polti, še posebej po opeklinah. Tovrstne brazgotine so ponavadi rdeče, odebeljene in izbočene, pogosto je na mestu brazgotine prisotna srbečica. Omejene so na področje izhodiščne rane, izoblikujejo se v tednih po poškodbi. Kasneje najpogosteje spontano zbledijo, se izravnajo ter postanejo manj vidne.

Keloidi - nastanejo lahko pri vseh starostnih skupinah, vendar so, enako kot hipertrofične brazgotine, pogostejši pri mlajših osebah ter osebah s temnejšo poltjo. Keloidi so čvrste fibrozne tvorbe z značilnim nepravilnim robom. Pogosto so večji od izhodiščne rane. Njihova barva je v primerjavi z zdravo kožo zelo rdeča ali temna. Včasih nastanejo šele nekaj mesecev po poškodbi kože. Njihov videz se lahko poslabša v času nosečnosti.

Atrofične brazgotine - so majhne okrogle vdolbinice na koži. Nastanejo, kadar je spontani proces celjenja prekinjen zaradi pomanjkanja novega vezivnega tkiva. Pogosto nastanejo kot posledica aken ali vodenih koz.

Kaj vpliva na nastajanje brazgotin?
starost – pri mlajših osebah se rane celijo prekomerno, zato so brazgotine večje in bolj zadebeljene, pri starejših osebah pa je ta proces počasnejši, zaradi česar so brazgotine blažje
genski faktorji (tip kože) – pri osebah z močnejšo pigmentacijo kože obstaja večja verjetnost nastajanja keloidnih brazgotin
lokalizacija brazgotine – brazgotine, ki se nahajajo na mestih večjih mišic ali ob njih, kot so področje hrbta, nog, ramen ter sklepov, so pogosto večje in bolj vidne od tistih, ki so na delih telesa, ki se manj gibajo
infekcija in komplikacija rane – vsaka infekcija ali komplikacija rane pomeni večjo verjetnost za nastanek grde brazgotine
Možnosti blaženja brazgotin:
Invazivne metode

Neinvazivne metode

Ostale metode, ki se uporabljajo a za njih ne obstajajo klinični dokazi o učinkovitosti

Uporaba različnih medicinskih proizvodov za blaženje hipertrofičnih brazgotin in keloidov je, za razliko od kliničnih metod, neboleča. V prodaji je veliko število proizvodov, kar povzroča zmedo in otežuje izbiro. Zato je pomembno vedeti, da ima le majhno število proizvodov za blaženje brazgotin klinično učinkovitost dokazano tako kot Dermatix.

Opozorila:
Dermatix gela ne smemo nanašati na svežo, odprto ali inficirano rano
Dermatix gel ne sme priti v stik s sluznico ali očmi
Dermatix gela ni priporočljivo uporabljati skupaj z antibiotičnimi ali drugimi pripravki za lokalno uporabo na koži
Če se Dermatix gel ne posuši popolnoma, lahko postane zrnat
Dermatix gel hranite izven dosega otrok
Dermatix gel hranite na temperaturi do 25°C

Možni neželeni učinki gela Dermatix:
Zelo poredko lahko gel povzroči rdečico, bolečino ali vzdraženo kožo.
V tem primeru se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Dobavitelj: Medical Intertrade d.o.o., Karlovška cesta 1, 1000 Ljubljana, Slovenija, e-mail: info@medical-intertrade.si

Proizvalajec: Meda Pharmaceuticals Ltd. Skyway House Parsonage Road, Takeley Bishop’s Stortford, CM22 6PU, Velika Britanija, e-mail: info@medapharma.co.uk

Dodatne informacije

Neto količina 6 g
Blagovna znamka Dermatix
Vsebuje celjenje ran, kolagen
Mesto uporabe obraz, telo
Oblika obliži