slike so simbolične

Vse fotografije izdelka

OCUflash Blue, kapljice za oko, 10 ml

Vrsta izdelka: Medicinski pripomoček
Cena: 5,84 €
Kratek opis:
OCUflash blue je raztopina za oči brez konzervansa z dodatkom izvlečka smetlike (Euphrasia officinalis). Namenjena je za vkapljanje v oči, izpiranje oči ali kot obkladek za oči. Izvleček smetlike
Cena: 5,84 €

Opis izdelka

OCUflash blue je raztopina za oči brez konzervansa z dodatkom izvlečka smetlike (Euphrasia officinalis). Namenjena je za vkapljanje v oči, izpiranje oči ali kot obkladek za oči. Izvleček smetlike deluje protivnetno, dezinfekcijsko in krčilno (adstringentno). Že dolga leta vemo, da zdravilne lastnosti smetlike pripomorejo k zmanjšanju razdraženosti oči in služijo kot preventivna in podporna terapija pri neinfekcijskih vnetjih vek in očesne veznice.

Raztopina OCUflash blue se uporablja za izpiranje in odstranjevanje nečistoč iz očesa, za lajšanje neprijetnega občutka pečenja, draženja, srbenja in občutka prisotnosti tujka v očesu.

Raztopina OCUflash blue ne vsebuje konzervansov, zato je primeren izdelek za tiste, ki nosijo kontaktne leče in za ljudi z občutljivimi očmi.

Uporabo raztopine OCUflash blue priporočamo v naslednjih primerih:

Raztopino OCUflash blue lahko uporabljajo odrasli, mladostniki in otroci. Po varnosti je izdelek primeren za novorojenčke, dojenčke, noseče in doječe matere.

Kaj morate vedeti, preden boste uporabili raztopino OCUflash blue:
Raztopino OCUflash blue ne uporabljajte, če ste alergični (preobčutljivi) na katerokoli sestavino raztopine, kapljic za oči. Če hkrati uporabljate tudi še kakšne druge izdelke za oči (kapljice ali mazila), mora preteči vsaj 5 minut med uporabo vsakega izdelka.

Kako uporabljati raztopino OCUflash blue:
Za pomiritev oči in dodatno pomoč pri neinfekcijskih vnetjih veznic in vek vkapljajte 1 do 2 kapljici v veznično vrečko očesa (oči) 1 do 4 krat na dan. Ob izpiranju tujka iz očesa vkapljate raztopino tako dolgo, dokler tujek ni odstranjen oziroma težave niso odpravljene. Raztopino OCUflash blue lahko uporabljate dlje časa.

Uporabniki kontaktnih leč:
Raztopino OCUflash blue lahko uporabljate tudi, če nosite kontaktne leče.

Opozorilo pred uporabo:
Pred prvo uporabo je priporočljivo, da z nežnim stiskanjem plastenke prvo iztisnjeno kapljico ne vkapljate v oko, saj se z močnim in nepravilnim stiskanjem plastenke lahko raztopina iztisne v večjem volumnu. Za naslednjo kapljico se naj zrak usesa nazaj v plastenko tako, da plastenka povrne svojo originalno obliko in potem nadaljujte z vkapljanjem kapljice v oko kot je priporočeno.

  1. Vzemite plastenko z OSD kapico ven iz škatle.
  2. Pred prvo uporabo odstranite varnostni trak z OSD kapice.
  3. Odstranite zaščitni pokrovček z OSD kapice.
  4. Rahlo nagnite glavo nazaj, obrnite plastenko navpično, nežno potegnite spodnjo veko s svojim kazalcem, vkapljajte predpisano število kapljic in počasi zaprite oko, da se raztopina OCUflash blue porazdeli enakomerno po površini očesa.

Pri uporabi raztopine se ne smete dotikati s konico kapalke očesa ali veke. Na koncu, po vkapljanju raztopine v oko, tesno zaprite zaščitni pokrovček na vrhu plastenke, da preprečite okužbo kapice.

Možni neželeni učinki:
Redko, takoj po vkapljanju, se lahko pojavi rahlo pekoč občutek ali alergijska reakcija na nekatere snovi v raztopini. Če se pojavi katerikoli od teh neželenih učinkov ali katera koli druga nenavadna reakcija, se posvetujte s svojim zdravnikom ali farmacevtom.

Kaj vsebuje raztopina OCUflash blue:
1 ml raztopine vsebuje 7 mg natrijevega klorida

Pomožne snovi: dinatrijev edetat dihidrat, kalijev klorid, magnezijev klorid heksahidrat, polisorbat 80, izvleček smetlike (Euphrasia officinalis), boraks, natrijev hidroksid, voda za injekcije.

Shranjevanje raztopine OCUflash blue in ostale informacije:
Plastenko shranjujte pri temperaturi do 25 °C v originalni ovojnini.
Ne shranjujte v hladilniku ali zamrzujte.
Raztopino shranjujte nedosegljivo otrokom!
Raztopine ne smete uporabljati po datumu izteka roka uporabnosti, ki je naveden
na nalepki ali škatli poleg ikone peščene ure. Datum izteka roka uporabnosti se
nanaša na zadnji dan navedenega meseca.

Ne uporabljajte raztopino OCUflash blue več kot 3 mesece po prvem odprtju plastenke.

Zastopnik za Slovenijo: UNIMED PHARMA spol s.r.o.-podružnica v Sloveniji Dunajska cesta 136, 1000 Ljubljana.
Proizvajalec: UNIMED PHARMA spol. s r.o., Oriešková 11, 821 05 Bratislava, Slovaška republika, e-mail: unimedpharma@unimedpharma.sk.

Dodatne informacije

Neto količina 10 ml
Blagovna znamka Unimed pharma
Vsebuje kalij, kalijev klorid, magnezij, voda
Mesto uporabe oči
Oblika kapljice, medicinski pripomoček