slike so simbolične

Vse fotografije izdelka

Pierre Fabre Dermatologie Molusk, dermalna raztopina, 3 g + aplikator

Vrsta izdelka: Medicinski pripomoček
Cena: 19,79 €
Kratek opis:
Molusk raztopina 10 % kalijevega hidroksida je jedek izdelek z visoko alkalnim pH in z učinkom razkrajanja, ki deluje na površini kože tako, da povzroči denaturacijo beljakovin v tkivu.
Cena: 19,79 €

Opis izdelka

Molluscum contagiosum je nalezljiva, benigna virusna okužba kože, ki jo povzroča virus iz družine Poksvirusov. Okužba se kaže v obliki kupolastih bunčic ali vozličev na površini kože in se pogosto pojavlja pri otrocih, običajno med 2. in 5. letom starosti, prizadene pa lahko tudi adolescente in odrasle.

Molusk raztopina 10 % kalijevega hidroksida je jedek izdelek z visoko alkalnim pH in z učinkom razkrajanja, ki deluje na površini kože tako, da povzroči denaturacijo beljakovin v tkivu.

Indikacije:
Za lokalno topikalno odstranjevanje molusk pri virusni okužbi Molluscum contagiosum.

Opozorilo:
Izdelek je jedek. Deluje korozivno. Raztopino nanesite le na prizadet predel kože. Pri uporabi raztopine natančno upoštevajte navodilo za uporabo.

Uporaba:
Izdelek nanesite enkrat na dan, razen če vam zdravnik svetuje drugače.

Nanašajte vsak dan, dokler se ne pojavi rdečica, razdraženost ali oteklina ob korenu bunčice, ki se običajno pojavi po 4 - 6 dneh. Na tej točki prenehajte nanašati dermalno raztopino na to bunčico.

Vnetje je znak, da bo okužba Molluscum contagiosum v naslednjih 2 – 5 tednih izginila. Če se vnetje ne pojavi, nadaljujte z nanašanjem raztopine na bunčico dokler ne opazite znakov vnetja.

Opozorilo:
Če nadaljujete z nanašanjem dermalne raztopine na vneto ali razdraženo bunčico, lahko na mestu bunčice nastane ulceracija.

Ne nanašajte raztopine na posamezno bunčico več kot 10 zaporednih dni. Če ste pozabili nanesti raztopino, je naslednji dan ne nanesite dvakrat. Nanesite raztopino le enkrat in nadaljujte, dokler se bunčica ne obarva rdeče.

Kako uporabljati raztopino
Raztopino sme nanašati le odrasla oseba. Po nanosu je otrokom potrebno preprečiti stik z izdelkom.

Korak 1: Nanos
Odvrtite pokrov na steklenički in paličko za nanos pomočite v raztopino. S konico čopiča previdno nanesite raztopino na vsako bunčico posebej (in pri tem preprečite stik z zdravo kožo okoli bunčice, da ne povzročite vnetja).

Opozorilo: 
Preprečite stik raztopine z zdravo kožo ali katerokoli drugo površino (oblačila, občutljive površine itd.), saj raztopina deluje korozivno.

Korak 2: Počakajte 1 do 2 minuti (sušenje)
Po nanosu s čopičem, počakajte 1 do 2 minuti, da se raztopina posuši. Otrokom v tem času preprečite stik s predeli kože, kamor ste nanesli raztopino.

Korak 3: Odstranite (sperite)
Ko se nanos posuši, preostanek izdelka odstranite z vodo (s pomočjo z vodo namočene gaze) in si z obilo vode umijte roke.

Nadaljnji nanosi:
Ponovite zgornje korake.

Po prvem nanosu lahko izdelek hranite s paličico, vstavljeno in privito v stekleničko.

Z nanašanjem raztopine prenehajte takoj, ko opazite razdraženost, rdečino ali oteklino. Ta stanja kažejo na to, da je postopek nanašanja zaključen, toda bunčica bo povsem izginila šele čez nekaj tednov.

Pomembno je, da bunčic na katere ste nanesli dermalno raztopino ne praskate in se jih ne dotikate in tako preprečite nadaljnjo širitev okužbe.

Kontraindikacije, stranski učinki, interakcije:

Možni neželeni učinki:
Nanos raztopine lahko povzroči začasno srbenje, razdraženost ali pekoč občutek. Po izginotju okužbe Molluscum contagiosum se lahko pojavi hiperpigmentacija ali hipopigmentacija. Spremembe v pigmentaciji sčasoma spontano izginejo.
V primeru stika z izdelkom:

Posebna navodila za shranjevanje:

Steklenico zavrzite štiri tedne po odprtju. Izdelka ne smete odvreči v odpadne vode ali med gospodinjske odpadke. O načinu odstranjevanja izdelka se posvetujte s farmacevtom.

Sestava:
MOLUSK je raztopina 10 % kalijevega hidroksida.

Proizvajalec: Pierre Fabre, Francija.
Dobavitelj: Oph Oktal Pharma d.o.o., Pot k sejmišči 26A, 1231 Ljubljana Črnuče, Slovenija, e-mail: info@oktal-pharma.si


 

 

Dodatne informacije

Neto količina 3 g
Blagovna znamka Pierre Fabre
Vsebuje kalij
Mesto uporabe koža
Oblika medicinski pripomoček, raztopina