Prva stran - POIŠČITE IZDELEK - Pripomočki
-0%

Pierre Fabre Dermatologie MOLUSK®, dermalna raztopina - z aplikatorjem, 3 g Nazaj

Pierre Fabre 527645 527645 527645
Šifra SKU: 527645
Pierre Fabre Dermatologie MOLUSK®, dermalna raztopina - z aplikatorjem, 3 g
InStock
Na zalogi
25,22 €
-0%
25,22 €

Opozorilo

Največja dovoljena količina za ta izdelek je 1000.

Molluscum contagiosum je nalezljiva, benigna virusna okužba kože, ki jo povzroča virus iz družine Poksvirusov. Okužba se kaže v obliki kupolastih bunčic ali vozličev na površini kože in se pogosto pojavlja pri otrocih, običajno med 2. in 5. letom starosti, prizadene pa lahko tudi adolescente in odrasle.

Podrobnosti izdelka

Molluscum contagiosum je nalezljiva, benigna virusna okužba kože, ki jo povzroča virus iz družine Poksvirusov. Okužba se kaže v obliki kupolastih bunčic ali vozličev na površini kože in se pogosto pojavlja pri otrocih, običajno med 2. in 5. letom starosti, prizadene pa lahko tudi adolescente in odrasle.

MOLUSK® dermalna  raztopina 10 % kalijevega hidroksida je jedek izdelek z visoko alkalnim pH in z učinkom razkrajanja, ki deluje na površini kože tako, da povzroči denaturacijo beljakovin v tkivu.

Indikacije:
Za lokalno topikalno odstranjevanje molusk pri virusni okužbi Molluscum contagiosum.

Kako uporabljati raztopino:
Izdelek nanesite enkrat na dan, razen če vam zdravnik svetuje drugače. Nanašajte vsak dan, dokler se ne pojavi rdečica, razdraženost ali oteklina ob korenu bunčice, ki se običajno pojavi po 4 - 6 dneh. Na tej točki prenehajte nanašati dermalno raztopino na to bunčico.

Vnetje je znak, da bo okužba Molluscum contagiosum v naslednjih 2 – 5 tednih izginila. Če se vnetje ne pojavi, nadaljujte z nanašanjem raztopine na bunčico dokler ne opazite znakov vnetja.

Raztopino sme nanašati le odrasla oseba. Po nanosu je otrokom potrebno preprečiti stik z izdelkom.

 1. KORAK - NANOS
  Odvrtite pokrov na steklenički in paličko za nanos pomočite v raztopino. S konico čopiča previdno nanesite raztopino na vsako bunčico posebej (in pri tem preprečite stik z zdravo kožo okoli bunčice, da ne povzročite vnetja).
  OPOZORILO: preprečite stik raztopine z zdravo kožo ali katerokoli drugo površino (oblačila, občutljive površine itd.), saj raztopina deluje korozivno.
 2. KORAK - POČAKAJTE 1 DO 2 MINUTI (SUŠENJE)
  Po nanosu s čopičem, počakajte 1 do 2 minuti, da se raztopina posuši. Otrokom v tem času preprečite stik s predeli kože, kamor ste nanesli raztopino.
 3. KORAK - ODSTRANITE (SPERITE)
  Ko se nanos posuši, preostanek izdelka odstranite z vodo (s pomočjo z vodo namočene gaze) in si z obilo vode umijte roke.
 4. Nadaljnji nanosi:
  Ponovite zgornje korake.

Po prvem nanosu lahko izdelek hranite s paličico, vstavljeno in privito v stekleničko. Z nanašanjem raztopine prenehajte takoj, ko opazite razdraženost, rdečino ali oteklino. Ta stanja kažejo na to, da je postopek nanašanja zaključen, toda bunčica bo povsem izginila šele čez nekaj tednov.

Pomembno je, da bunčic na katere ste nanesli dermalno raztopino ne praskate in se jih ne dotikate in tako preprečite nadaljnjo širitev okužbe.

Opozorilo:
Če nadaljujete z nanašanjem dermalne raztopine na vneto ali razdraženo bunčico, lahko na mestu bunčice nastane ulceracija.

Ne nanašajte raztopine na posamezno bunčico več kot 10 zaporednih dni. Če ste pozabili nanesti raztopino, je naslednji dan ne nanesite dvakrat. Nanesite raztopino le enkrat in nadaljujte, dokler se bunčica ne obarva rdeče.

IZDELEK JE JEDEK. DELUJE KOROZIVNO. RAZTOPINO NANESITE LE NA PRIZADET PREDEL KOŽE. PRI UPORABI RAZTOPINE NATANČNO UPOŠTEVAJTE NAVODILO ZA UPORABO.

Kontaindikacije:

 • Izdelka ne uporabljajte pri otrocih mlajših od dveh let, razen če vam zdravnik svetuje drugače.
 • Ne nanašajte na predele, kjer je koža tanka ali občutljiva, kot so sluznica in predel okoli oči. Raztopina ne sme nikakor priti v stik z očmi.
 • Ni za uživanje. Ne uporabljajte na predelu obraza.
 • Ne uporabljajte v primeru okužene Molluscum cntagiosum.
 • Ne uporabljajte na razdraženi ali z okužbo prizadeti koži, ali v primeru, da je na koži opaziti rdečino ali znake vnetja.
 • Ne uporabljajte na koži, na kateri je opaziti kakršnekoli spremembe.
 • Izdelek ni primeren za osebe s sladkorno boleznijo, saj lahko pride do počasnejšega in nepopolnega zdravljenja prizadetih predelov kože.
 • Če dojite, izdelka ne uporabljajte na predelih, s katerimi pride v stik dojenček.
 • Izdelka ne uporabljajte, če ste alergični na katerokoli sestavino.


Posebna navodila za shranjevanje:

 • Shranjujte nedosegljivo otrokom.
 • Preprečite stik z oblačili in drugimi materiali, občutljivimi za jedke snovi.


Steklenico zavrzite štiri tedne po odprtju. Izdelka ne smete odvreči v odpadne vode ali med gospodinjske odpadke. O načinu odstranjevanja izdelka se posvetujte s farmacevtom.

Sestavine:
MOLUSK® je raztopina 10 % kalijevega hidroksida.

Neto količina:
3g (plastenka z aplikatorjem)

Oph Oktal Pharma d.o.o., Pot k sejmišči 26A, 1231 Ljubljana Črnuče, Slovenija

Lastnosti

Simptom okužba
Uporaba koža
Vsebnost kalij
Oblika medicinski pripomoček, raztopina
Mestouporabe koža
Vrsta izdelka Medicinski pripomoček

Velikost pisave

Reset Zoom
Ali uporabite funkcijo brskalnika:
Ctrl + + / Ctrl + - / Ctrl + 0