slike so simbolične

Vse fotografije izdelka

Bepanthol, kapljice za oči, 20 x 0,5 ml

Vrsta izdelka: Medicinski pripomoček
Cena: 12,24 €
Kratek opis:
Bepanthol kapljice za oči omogočajo dolgoročno olajšanje težav pri: mehanskih obremenitvah oči, okoljskem stresu (klime, veter...) in preobremenitvah oči zaradi intenzivnega gledanja.
Cena: 12,24 €

Opis izdelka

Bepanthol kapljice za oči v enoodmernih vsebnikih so medicinski pripomoček za oči z natrijevim hialuronatom (0,15 %) in dekspantenolom (2 %).

Bepanthol kapljice za oči na roženici ustvarijo sterilen, viskozno-elastičen, prozoren zaščitni film brez konzervansov. Bepanthol kapljice za oči vsebujejo natrijev hialuronat, tj. natrijevo sol hialuronske kisline, ki zaradi svojih fizikalnih lastnosti ustvari enakomeren, stabilen in dolgotrajno obstojen zaščitni sloj na površini roženice, ki ne poslabša vida. Bepanthol kapljice za oči vsebujejo provitamin B5 (dekspantenol) z visoko kapaciteto vezave vode, ki navlaži in neguje oko ter obenem, skupaj z natrijevim hialuronatom, zadržuje vlago.

Kombinacija natrijevega hialuronata (stabilizira solzni film) in dekspantenola (neguje in pomirja) ščiti in vlaži površino očesa ter jo ohranja gladko. 

Bepanthol kapljice za oči tako omogočajo dolgoročno olajšanje težav pri:

Bepanthol kapljice za oči ne vsebujejo konzervansov, zato jih uporabniki tudi med dolgotrajno uporabo dobro prenašajo.

Bepanthol kapljice za oči so primerne tudi za uporabnike kontaktnih leč. Kontaktnih leč med uporabo kapljic za oči ni treba odstraniti.

Uporaba:
Odtrgajte enoodmerni vsebnik. Prepričajte se, da je vsak enoodmerni vsebnik nepoškodovan. Če želite odpreti enoodmerni vsebnik, odvijte (ne vlecite) ploščat konec vsebnika. Glavo nagnite nekoliko nazaj, poglejte navzgor in nežno povlecite spodnjo očesno veko stran od očesa. Vkapajte eno kapljico v veznično vrečko očesa 3 do 5-krat na dan. Počasi zaprite oči, da se tekočina lahko enakomerno porazdeli po površini očesa. Če se težave poslabšajo ali se ne izboljšajo, se posvetujte z oftalmologom!

Sestava:
1 ml vsebuje: natrijev hialuronat 0,15 %, dekspantenol 2 %, natrijev klorid, natrijev citrat, citronska kislina, voda za injekcije.

Pakiranje:
Pakiranje za prodajo na drobno: 20 enoodmernih vsebnikov po 0,5 ml.

Opozorila in previdnostni ukrepi

Shranjevanje:
Shranjujte pri temperaturi od 2 °C do 25 °C. Ne zamrzujte. Za zaščito pred svetlobo enoodmerne vsebnike in vrečki shranjujte v škatli.

Proizvajalec: Penta Arzneimittel GmbH Werksstraße 3 92551 Stulln Nemčija
Distributer: Bayer d.o.o. Bravničarjeva 13 1000 Ljubljana Slovenija

Dobavitelj: Bayer d.o.o., Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana, T: +386(1)5814400

Dodatne informacije

Neto količina 0,5 ml
Blagovna znamka Bayer
Vsebuje dekspantenol, hialuronska kislina
Mesto uporabe oči
Oblika kapljice, medicinski pripomoček