slike so simbolične

Vse fotografije izdelka

Bepanthol, kapljice za oči, 10 ml

Vrsta izdelka: Medicinski pripomoček
Cena: 12,24 €
Kratek opis:
Bepanthol kapljice za oči omogočajo dolgoročno olajšanje težav pri: mehanskih obremenitvah oči, okoljskem stresu (klime, veter...) in preobremenitvah oči zaradi intenzivnega gledanja.
Cena: 12,24 €

Opis izdelka

Bepanthol kapljice za oči so medicinski pripomoček za oči z natrijevim hialuronatom (0,15 %) in dekspantenolom (2 %).

Bepanthol kapljice za oči na roženici ustvarijo sterilen, viskozno-elastičen, prozoren zaščitni film brez konzervansov. Bepanthol kapljice za oči vsebujejo natrijev hialuronat, tj. natrijevo sol hialuronske kisline, ki zaradi svojih fizikalnih lastnosti ustvari enakomeren, stabilen in dolgotrajno obstojen zaščitni sloj na površini roženice, ki ne poslabša vida. Bepanthol kapljice za oči vsebujejo tudi provitamin B5 (dekspantenol) z visoko kapaciteto vezave vode, ki navlaži in neguje oko ter obenem, skupaj z natrijevim hialuronatom, zadržuje vlago. 

Kombinacija natrijevega hialuronata (stabilizira solzni film) in dekspantenola (neguje in pomirja) ščiti in vlaži površino očesa ter jo ohranja gladko. 

Bepanthol kapljice za oči tako omogočajo dolgoročno olajšanje težav pri:

Bepanthol kapljice za oči ne vsebujejo konzervansov, zato jih uporabniki tudi med dolgotrajno uporabo dobro prenašajo.

Bepanthol kapljice za oči so primerne tudi za uporabnike kontaktnih leč. Kontaktnih leč med uporabo kapljic za oči ni treba odstraniti.

Uporaba:
Plastenko odprete tako, da s potegom odstranite varnostni obroček, dokler ni v celoti odstranjen (1).

Nato odstranite pokrovček s potegom navzgor (2). Glavo nagnite nekoliko nazaj, poglejte navzgor in nežno povlecite spodnjo očesno veko stran od očesa. Plastenko držite z odprtino navzdol in z močnim in podaljšanim pritiskom vkapajte eno kapljico v veznično vrečko očesa 3 do 5-krat na dan (3 + 4). Počasi zaprite oči, da se tekočina lahko enakomerno porazdeli po površini očesa.

Izogibajte se stiku odprtine plastenke z očesom ali z rokami. Kapljico, ki ostane v odprtini plastenke odstranite tako, da narahlo potrkate po dnu plastenke. Namestite pokrovček nazaj na plastenko. Zdaj plastenko lahko zaprete z rahlim pritiskom na pokrovček (5). 

Če se težave poslabšajo ali se ne izboljšajo, se posvetujte z oftalmologom!

Zaradi posebnega sistema sterilnega filtra kapalke je po vsakem vkapavanju potrebno nekaj sekund počakati brez pritiskanja na plastenko, da se s tem omogoči dotok zraka nazaj v plastenko. Brez tega obdobja čakanja je dodatno vkapavanje ovirano. Zaradi tega fizičnega razloga je potreben tudi pritisk na plastenko, če je plastenka bolj prazna.

Sestava:
1 ml vsebuje: natrijev hialuronat 0,15 %, dekspantenol 2 %, natrijev klorid, natrijev citrat, citronska kislina, voda za injekcije.

Opozorila in previdnostni ukrepi

Shranjevanje
Shranjujte pri temperaturi od 2 °C do 25 °C. Ne zamrzujte. Po uporabi plastenko zaprite s pokrovčkom. Za zaščito pred svetlobo plastenko shranjujte v škatli.

Proizvajalec: Penta Arzneimittel GmbH Werksstraße 3 92551 Stulln Nemčija
Distributer: Bayer d.o.o. Bravničarjeva 13 1000 Ljubljana Slovenija

Dobavitelj: Bayer d.o.o., Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana, T: +386(1)5814400

Dodatne informacije

Neto količina 10 ml
Blagovna znamka Bayer
Vsebuje dekspantenol, hialuronska kislina
Mesto uporabe oči
Oblika kapljice, medicinski pripomoček