slike so simbolične

Vse fotografije izdelka

Aptamil Proexpert Pregomin A.R., posebna hrana za dojenčke s polivanjem od rojstva naprej, 400 g

Vrsta izdelka: Živilo za posebne zdravstvene namene
Cena: 16,20 €
Kratek opis:
Pomembno obvestilo: materino mleko je najboljša hrana za dojenčka. Mleko naj se uporablja samo po nasvetu strokovnjakov s področja medicine, farmacije ali prehrane oziroma druge strokovne osebe, ki je odgovorna za skrb matere in otroka.
Cena: 16,20 €

Opis izdelka

Živila za posebne zdravstvene namene.

Pomembno obvestilo 
Materino mleko je najboljša hrana za dojenčka. Mleko naj se uporablja samo po nasvetu strokovnjakov s področja medicine, farmacije ali prehrane oziroma druge strokovne osebe, ki je odgovorna za skrb matere in otroka.

Posebna hrana za dojenčke s polivanjem od rojstva naprej. Živilo za posebne zdravstvene namene.

Aptamil Proexpert Pregomin A.R. je namenjen za prehransko uravnavanje polivanja pri dojenčkih od rojstva naprej. Regurgitacija ali polivanje je pri dojenčkih pogosta. Prilagojena mlečna formula s specifičnimi sestavinami lahko pomaga lajšati simptome. Aptamil Proexpert A.R. je posebej pripravljen za zmanjšanje močnega polivanja in zmanjšanje števila polivanj pri dojenčkih. Vsebuje specifično sestavino (naravni gumi iz zrn rožičevca), ki med prebavljanjem zgosti formulo v dojenčkovem želodčku in klinično dokazano zmanjšuje polivanje.

Uporaba:
Originalno zaprt izdelek je uporaben najmanj do: Datum in kontrolna številka sta odtisnjeni na dnu pločevinke. Pakirano v kontrolirani atmosferi.

Priprava:

  1. Vedno si umijte roke in vse pripomočke, ki jih boste uporabili.
  2. Stekleničko in cucelj sterilizirajte v vreli vodi 10 minut.
  3. Zavrite pitno vodo za 10 minut in jo ohladite na približno 40 °C. V stekleničko vlijte potrebno količino prekuhane vode.
  4. Merico napolnite z izdelkom in jo poravnajte z nožem do roba (ne pritiskajte). V stekleničko z vodo dodajte ustrezno število meric izdelka.
  5. Stekleničko zaprite z zamaškom in jo stresajte. Namestite steriliziran cucelj. Temperaturo obroka preverite na svojem zapestju. Idealna temperatura obroka je, ko ne čutite ne toplo ne hladno (cca 37 °C). Pripravite vedno le svež obrok in ga takoj uporabite.
  6. Stekleničko in cucelj očistite takoj po uporabi. Ostankov hrane ne uporabljajte ponovno. Dobro zaprt izdelek hranite v suhem in hladnem prostoru (ne v hladilniku). Porabite v 3 tednih po odprtju.

Tabela za hranjenje: Aptamil Proexpert A.R. se mora uporabljati samo v skladu z zdravnikovim priporočilom. To so splošna navodila za pripravo; vaš dojenček pa lahko potrebuje več ali manj od navedenega.

      Za en obrok potrebujete
Starost dojenčka Približna teža (kg) Št. hranjen na 24 ur Količina vode (ml) Število meric (AR)
Od 0-14 dni 2,5-3 7 60 2
2-8 tednov 3-3,5 6 90 3
2 meseca 3,5-4 5 120 4
3 mesece 4-5 5 150 5
4 mesece 5-6 5 180 6
5 mesecev 6-7 5 210 7
Po 6. mesecu >7 4 210 7

Do vrha napolnjena in z nožem do roba poravnana priložena merica vsebuje približno 4,4 g. Uporabljajte le priloženo merico. Formule ne pripravljajte močnejše ali šibkejše koncentracije kot je navedeno.

Sestavine:
laktoza (iz mleka), posneto mleko v prahu, rastlinska olja (palmovo, repično, kokosovo, sončnično olje in olje enoceličnih organizmov), maltodekstrin, gumi iz zrn rožičevca, kalcijev karbonat, ribje olje, L-cistein hidroklorid, L-askorbinska kislina, emulgator: sojin lecitin, tavrin, holin klorid, natrijev L-askorbat, železov sulfat, inozitol, cinkov sulfat, uridin 5’-monofosfat natrijeva sol, citidin 5’-monofosfat, DL-alfa tokoferil acetat, adenozin 5’-monofosfat, inozin 5’-monofosfat natrijeva sol, nikotinamid, gvanozin 5’-monofosfat natrijeva sol, L-karnitin, bakrov sulfat, pteroilmonoglutaminska kislina, kalcijev D-pantotenat, manganov sulfat, retinil palmitat, DL-alfa tokoferol, D-biotin, tiamin hidroklorid, cianokobalamin, holekalciferol, piridoksin hidroklorid, kalijev jodid, fitomenadion, natrijev selenit.

Alergeni: mleko, ribe, soja.

Pomembno obvestilo:
Materino mleko je najboljša hrana za dojenčka. Če mati ne more dojiti ali ima premalo mleka, naj se o uporabi nadomestne hrane in načinu hranjenja posvetuje z zdravnikom pediatrom, oziroma drugim strokovnim osebjem s področja medicine, farmacije oz. prehrane, nege in otroka. Izdelek se mora uporabljati pod zdravniškim nadzorom. Aptamil Proexpert Anti Regurgitation (A.R.) je namenjen za posebne zdravstvene namene in se lahko uporablja kot edini vir prehrane dojenčkov od rojstva dalje. Če dojenčka dojite in mu ponudite hrano po steklenički, se lahko zgodi, da ne bo želel nadaljevati z dojenjem. Natančno upoštevajte navodila za pripravo obroka. Nepravilna priprava obroka predstavlja tveganje za zdravje vašega otroka. Med hranjenjem dojenčka nikoli ne pustite samega. Po dopolnjenem 6. mesecu starosti po nasvetu zdravnika ali medicinske sestre postopoma pričnite z uvajanjem čvrste hrane.

Proizvaja: Nutricia Cuijk B.V., Grotestraat 91, 5431 DJ Cuijk, Nizozemska
Prodaja: 
Nutricia Export B.V., Albert Einsteinlaan 20, 2719 EP Zoetermeer, Nizozemska
Distribuira:
 Merit HP d.o.o., Letališka cesta 3c, 1000 Ljubljana, Slovenija
Svetovalna linija: 
080 15 36, e-mail: info@merit-hp.si

Dobavitelj: Kefo, kemija in farmacija d.o.o., Brnčičeva ulica 29, 1231 LJUBLJANA-ČRNUČE , Slovenija, T: 01 563 41 22

Dodatne informacije

Neto količina 400 g
Blagovna znamka Nutricia
Vsebuje aminokisline, beljakovine, minerali, omega 3, vitamini
Oblika prašek