slike so simbolične

Vse fotografije izdelka

Solgar, Ribje olje kapsule: vir omega 3, 60 kapsul

Vrsta izdelka: Prehransko dopolnilo
Cena: 23,12 €
Kratek opis:
Solgar koncentrirano ribje olje v kapsulah je naravni vir omega 3 nenasičenih maščobnih kislin EPK in DHK. 1 kapsula ribjega olja vsebuje 1000 mg koncentrata olja rib.
Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Pomembna sta raznovrstna in uravnotežena prehrana ter zdrav način življenja. Shranjevati nedosegljivo otrokom!
Cena: 23,12 €

Opis izdelka

Ribje olje kapsule Solgar so prehransko dopolnilo, ki vsebujejo koncentrat ribjega olja. Olje iz mastnih rib kot so losos, skuša in trska predstavjajo naravni vir dveh najpomembnejših živalskih omega 3 maščobnih kislin - eikozapentaenojsko kislino (EPK) in dokozaheksaenojsko kislino (DHK).

Ribje olje

Olje, ki ga najdemo v ribah, značilnih za hladna morja, je bogat vir večkrat nenasičenih 3-omega kislin.

Ribja olja, ki so bogata z omega 3 kislinami, so olje lososa, olje skuše, olje sardonov. Bele ribe, ki imajo manjši delež maščobnega tkiva, vsebujejo manj omega 3 maščobnih kislin kot ostale hladnovodne ribe.

Prehransko dopolnilo Solgar ribje olje vsebuje ribje olje pridobljeno z molekularno destilacijo, ki preprečuje prenos težkih kovin in je v skladu s standardi monografije GOED za analizo težkih kovin.

Ribje olje kot samo je lahko podvrženo pretirani oksidaciji, predvsem če je le-to izpostavljeno zraku (in posledično kisiku). Zato je v Solgarjev pripravek dodan vitamin E, ki s svojim antioksidacijskim delovanjem ščiti ribje olje v kapsulah pred oksidacijo.

Kombinacija ribjega olja in vitamina E zagotavlja visoko kakovost kapsul ribjega olja. 

Kako delujejo omega 3 maščobne kisline?

Dve poglavitni omega 3 maščobnih kislini, ki ju kapsule vsebujejo, sta EPK in DHK. Pomembno je vedeti, da je za spodnje EFSA trditve potrebno zaužiti dovolj omega 3 kislin (ribje olje je eden izmed najboljših virov).

Odobrene zdravstvene trditve s strani Evropske agencije za varnost hrane (EFSA):

*Koristni učinek se doseže z dnevnim vnosom 250 mg EPK in DHK.
**Koristni učinek se doseže z dnevnim vnosom 250 mg DHK.

Vsaka kapsula vsebuje 1000 mg koncentrata olja rib. Ta koncentrat je bogat z maščobnimi kislinami; in sicer vsebuje 160 mg EPK in 100 mg DHK v eni ribji kapsuli. 

Za to, da dosežemo 250 mg vnosa obeh omega 3 maščobnih kislin, je potrebno uživati hrano, ki je bogata s tovrstnimi kislinami. Kapsule ribjega olja pa ob hrani pomagajo zvišati vnos 3-omega maščob.

Prehransko dopolnilo Solgar koncentrat ribjega olja je očiščeno težkih kovin s pomočjo molekularne destilacije, kar potrjujejo tudi analizni certifikati. Pri uživanju predvsem morskih rib je pogosto potreben pomislek glede vsebnosti težkih kovin kot recimo živo srebro zaradi onesnaženosti morskih voda. 

Uporaba in priporočena dnevna količina:
Zaužijte 1 kapsulo na dan, priporočljivo med obrokom.

Vsebnost:

  v eni kapsuli
koncentrat ribjega olja 1000 mg
-vsebuje eikozapentanmojsko kislino EPK 160 mg
-vsebuje dokozaheksanojsko kislino DHK 100 mg

Sestavine:
Koncentrat ribjega olja; želatina; sredstvo za ohranjanje vlage: glicerol (iz palmovega olja); antioksidant: izvleček, bogat s tokoferolom.

Alergeni: Ribje olje

Distributer: Salvus Med d.o.o., Jakšičeva ulica 2, 1000 Ljubljana.

Proizvajalec: Solgar Inc., Leonia, ZDA

Dodatne informacije

Neto količina 42 g: 60 kapsul
Blagovna znamka Solgar
Vsebuje DHA, EPA, omega 3
Mesto uporabe možgani, oči, srce, živčevje
Oblika kapsule