Prva stran - POIŠČITE IZDELEK - Prehrana in dopolnila - Prehranska dopolnila

C-Vita 500, tablete s podaljšanim sprošanjem, 90 tablet*** Nazaj

6410530089569 359092 359092
Šifra SKU: 359092
C-Vita 500, tablete s podaljšanim sprošanjem, 90 tablet***
Izdelka trenutno ni na zalogi.
OutOfStock
0,00 €
-0%
0,00 €

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Pomembna sta raznovrstna in uravnotežena prehrana ter zdrav način življenja. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Vitamin C ima vlogo pri delovanju imunskega sistema med intenzivno telesno dejavnostjo in po njej, pri kateri naj bi zaužili poleg priporočenega dnevnega vnosa še dodatnih 200 mg vitamina C.

Podrobnosti izdelka

Vitamin C ali askorbinska kislina je topna v vodi, ki se razgradi pri pripravi hrane s pomočjo toplote ter hitro oksidira. Največjo vsebnost vitamina C v prehrani ima sveže neobdelano sadje, jagodičevje in zelenjava. Zaradi slabih zalog vitamina C v telesu, ga je potrebno dnevno vnesti s pravilno prehrano ali prehranskimi dopolnili.

V telesu je vitamin C vpleten v številne biokemične reakcije. Ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom, pri delovanju imunskega sistema, pri nastajanju kolagena za normalno delovanje žil, kosti, hrustanca, dlesni, zob in kože. Vitamin C prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti normalnemu psihološkemu delovanju in k delovanju živčnega sistema. Povečana potreba po  vitaminu C je pri stresu, telesni vadbi in kajenju.

Vitamin C ima vlogo pri delovanju imunskega sistema med intenzivno telesno dejavnostjo in po njej, pri kateri naj bi zaužili poleg priporočenega dnevnega vnosa še dodatnih 200 mg vitamina C.

Vitamin C je smiselno jemati med obrokom, saj povečuje absorpcijo železa.

Uporaba:
Priporočeni dnevni odmerek odrasli: 1 tableto dnevno zaužijemo z vodo.

Vsebnost:
1 tableta vsebuje 500 mg vitamina C (625% PDV; % PDV - Priporočeni dnevni vnos.

Sestavine:
L-askorbinska kislina, sredstva za povečanje prostornine (E460, E464, E470b), sredstva za glaziranje (E1200, E464, E1521), sredstvo proti sprijemanju (E551), barvila (E171, E101).

Država porekla
Finska.

Pomembno:
Ne vsebuje sladkorja, laktoze, glutena, mlečnih ali sojinih beljakovin.
Shranjevati na sobni temperaturi.

Neto količina
90 tablet (75,6 g)

Opozorilo: 
Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte v temnem in suhem prostoru, na temperaturi pod +25°C.

Dobavitelj:
Vitabalans d.o.o., Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Slovenija, e-mail: info-sl@vitabalans.com

Proizvajalec:
Vitabalans, Varastokatu 8, 13500 Hämeenlinna, Finska, e-mail: name@vitabalans.fi

Velikost pisave

Reset Zoom
Ali uporabite funkcijo brskalnika:
Ctrl + + / Ctrl + - / Ctrl + 0