slike so simbolične

Vse fotografije izdelka

Doppelherz Aktiv Diabetiker vitamini, 30 tablet

Vrsta izdelka: Prehransko dopolnilo
Cena: 6,98 €
Kratek opis:
Tablete z vitamini, minerali in elementi v sledovih. Brez laktoze.
Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Pomembna sta raznovrstna in uravnotežena prehrana ter zdrav način življenja. Shranjevati nedosegljivo otrokom!
Cena: 6,98 €

Opis izdelka

Tablete z vitamini, minerali in elementi v sledovih. Brez laktoze.

Krom (trivalentni) prispeva k vzdrževanju normalne ravni glukoze v krvi. Vitamin B6 prispeva pri presnovi glikogena.

Vodotopni B vitamini in mineral magnezij prispevajo k sproščanju energije pri presnovi. Biotin in krom imata vlogo pri presnovi makrohranil (ogljikovih hidratov, maščob in beljakovin). Element v sledovih cink ima vlogo pri presnovi maščobnih kislin in ogljikovih hidratov.

Vitamin B6 ima vlogo pri presnovi glikogena. Glikogen je oblika, v kateri se glukoza shranjuje v mišicah in jetrih. Diabetiki morajo zagotoviti zadostno količino vitamina B6 v svoji prehrani.

Vitamin B1 (tiamin) ima vlogo pri delovanju srca. Mineral magnezij prispeva k delovanju mišic, tudi srčne mišice. K delovanju živčnega sistema poleg magnezija prispevajo tudi B vitamini – B1, B2, B6, B12 in niacin. Vendar je za živčni sistem potreben tudi vitamin C. Pantotenska kislina prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.

Izdelek vsebuje vitamina C in E, ter elementa v sledovih selen in cink, ki imajo vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom.

Vsestranski cink ima vlogo pri ohranjanju vida.

Vitamina B6 in B12, skupaj s folno kislino prispevajo k presnovi homocisteina. Normalna raven homocisteina je pomembna za zdrav srčno-žilni sistem, ter posebej za zdrave žile. Vitamin C ima vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje žil.

Uporaba:
Priporočeno odmerjanje: Zaužijte 1 tableto dnevno, neprežvečeno, z nekaj tekočine. 

Vsebnost:

Sestavine V dnevnem odmerku (1 tableta) %PDV/RDA*
vitamin B1 2,0 mg 182%
vitamin B2 1,6  mg 114%
niacin 18  mg 112%
vitamin B6 3,0  mg 214%
folna kislina 450 mcg 225%
pantotenska kislina 6,0 mg 100%
vitamin B12 9,0 mcg 360%
biotin 150 mcg 300%
vitamin C 200 mg 250%
vitamin E 42 mg 350%
magnezij 200 mg 53%
krom 60 mcg 150%
selen 30 mcg 55%
cink 5 mg 50%

* Referenčne vrednosti hranil po EU direktivi 1169/2011

Sestavine:
Magnezijev oksid, L-askorbinska kislina, sredstva za povečanje prostornine celuloza in hidroksipropilmetilceluloza, rižev škrob; sredstva proti sprijemanju silicijev dioksid, mono in di gliceridi maščobnih kislin, magnezijeve soli maščobnih kislin in polisorbat 80; DL-alfa-tokoferil acetat, cinkov glukonat, nasičena palmova maščoba, nikotinamid, vezivo gumi arabikum, sredstvi za glaziranje: šelak in smukec; kalcijev D-pantotenat, barvili: titanov dioksid in železov oksid, piridoksinijev hidroklorid, olivno olje, tiaminijev mononitrat, riboflavin, pteroilmonoglutaminska kislina, kromov-III-klorid, D-biotin, natrijev selenat, cianokobalamin.

Vsebina: 30 tablet = 34,5 g

Opozorila:
Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Uravnotežena in raznovrstna prehrana je pomembna za zdrav način življenja. Hranite zunaj dosega otrok! Hranite pri sobni temperaturi. 

Dobavitelj: Top Pharma d.o.o., Cesta v Gorice 39, 1000 Ljubljana, Slovenija, e-mail: info@toppharma.si
Proizvajalec: Queisser Pharma GmbH & Co. KG, Schleswiger Str. 74, 24941 Flensburg, Nemčija, e-mail: info@queisser.de

Dodatne informacije

Neto količina 34,5 g
Blagovna znamka Queisser Pharma
Vsebuje antioksidanti, minerali, vitamini
Oblika tablete