slike so simbolične

Vse fotografije izdelka

Basica Compact, 120 tablet

Vrsta izdelka: Prehransko dopolnilo
Cena: 17,65 €
Kratek opis:
Basica Compact bazične tablete vsebujejo izravnano kombinacijo bazičnih vitalnih snovi za harmoniziranje kislinsko-bazičnega ravnotežja.
Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Pomembna sta raznovrstna in uravnotežena prehrana ter zdrav način življenja. Shranjevati nedosegljivo otrokom!
Cena: 17,65 €

Opis izdelka

Basica Compact bazične tablete vsebujejo izravnano kombinacijo bazičnih vitalnih snovi za harmoniziranje kislinsko-bazičnega ravnotežja.

Basica

Basica oskrbuje telo z bazičnimi minerali in dragocenimi mikroelementi: 

Izdelek Basica Compact je primeren za vegane in vegetarijance.

Uporaba in priporočena dnevna količina:
Kot dodatek k dnevni prehrani vzamemo 3x dnevno 1-2 tableti k obrokom z veliko tekočine.

Glavne sestavine so po sami naravi bazične. Vsebujejo zemljoalkalijske kovine; to je skupno ime za kovine iz 2. skupine periodnega sistema, katerih vir so različni zemeljski minerali. Med njih prištevamo kalcij in magnezij. 

Ob dnevnem vnosu 6 tablet Basica v telo vnesemo 350 mg kalcija v obliki kalcijevega citrata in 120 mg magnezija v obliki magnezijevega citrata in magnezijevega oksida. 

Obenem pa Basica tablete vsebujejo tudi druge po naravi bazične kovine kot je cink v obliki cinkovega citrata, železo, baker in tako dalje. Skupaj vse te sestavine vplivajo na pH raztopine, v kateri se nahajajo, in se lahko uporabljajo kot pomoč pri vzpostavljanju kislinsko-bazičnega ravnovesja v telesu. 

Pri tem je pomembno pripomniti, da je vpliv na pH odvisen tudi od absorpcije posameznih mineralov. 

Sestavine Basica tablet

(na 6 tablet): kalcijev citrat (kalcij 350 mg), maltodekstrin, hidroksipropilceluloza, magnezijev citrat in magnezijev oksid (magnezij 120 mg), sredstvo proti sprijemanju: zamrežena natrijeva  karboksimetil celuloza, cinkov citrat (cink 5 mg), železov citrat (železo 5 mg) natrijev citrat, bakrov citrat (baker 1 mg), kromov klorid (krom 40 µg), natrijev molibdat (molibden 50 µg), natrijev selenit (selen 30 µg), sredstvi proti sprijemanju: magnezijeve soli maščobnih kislin in silicijev dioksid.

% priporočenega dnevnega vnosa (PDV/RDA): (na 6 tablet): Kalcij 44%, Magnezij 32%, Železo 36%, Cink 50%, Baker 100%,  Molibden 100%, Krom 100%, Selen 55%.

Alergeni: Ne vsebuje alergenov.

Opozorila:
Opozorilo diabetikom: 1 dnevni odmerek (6 tablet) odgovarja < 0,1 BE oz. 25 kJ (6 kcal).

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte na suhem mestu in na sobni temperaturi.

Poreklo: Nemčija

Dobavitelj: Vivalis d.o.o., Rudnik 1, Radomlje, Slovenija, e-mail: info@vivalis.si
Proizvajalec: Protina Pharmazeutische GmbH, Adalperostraße 37, 85737 Ismaning, Nemčija, e-mail: /

Dodatne informacije

Neto količina 84, 120 tablet
Blagovna znamka Protina
Vsebuje minerali
Oblika tablete