Prva stran - POIŠČITE IZDELEK - Prehrana in dopolnila - Mama in otrok

Aptamil Pronutra PRE, začetno mleko za dojenčke, 400 g Nazaj

Nutricia 387690 387690 387690
Šifra SKU: 387690
Aptamil Pronutra PRE, začetno mleko za dojenčke, 400 g
Izdelka trenutno ni na zalogi.
OutOfStock
0,00 €
-0%
0,00 €

POMEMBNO OBVESTILO

Materino mleko je najboljša hrana za dojenčka. Mleko se uporablja samo po nasvetu strokovnjakov s področja medicine, farmacije ali prehrane oziroma druge strokovne osebe, ki je odgovorna za skrb matere in otroka.

Pomembno obvestilo: materino mleko je najboljša hrana za dojenčka. Mleko naj se uporablja samo po nasvetu strokovnjakov s področja medicine, farmacije ali prehrane oziroma druge strokovne osebe, ki je odgovorna za skrb matere in otroka.

Podrobnosti izdelka

Živila za posebne skupine

Pomembno obvestilo 
Materino mleko je najboljša hrana za dojenčka. Mleko naj se uporablja samo po nasvetu strokovnjakov s področja medicine, farmacije ali prehrane oziroma druge strokovne osebe, ki je odgovorna za skrb matere in otroka.

Aptamil Pronutra- ADVANCE: Označuje našo posebno mešanico sestavin, narejeno po inovativnem postopku.

Po 6. mesecu starosti je priporočljivo, da začetno mleko Aptamil Pre postopoma zamenjate z nadaljevalnim mlekom Aptamil 2.

Uporaba:
Pakirano v kontrolirani atmosferi. Izdelek hranite v suhem in hladnem prostoru (ne v hladilniku). Embalažo po odprtju vedno dobro zaprite – da pokrov zaskoči. Porabite v 3 tednih po odprtju. Originalno zaprt izdelek je uporaben najmanj do: Datum in kontrolna številka sta odtisnjena na zadnji strani embalaže.

Priprava:
Natančno upoštevajte navodila za pripravo obroka. Nepravilna priprava obroka predstavlja tveganje za zdravje vašega otroka. Pripravite vedno le svež obrok in ga takoj uporabite. Ostankov hrane ne uporabljajte ponovno. Temeljito operite in prekuhajte stekleničko, dudo in obroček za dudo. Ne pogrevajte obroka v mikrovalovni pečici zaradi možnosti pregretja.

  1. Zavrite pitno vodo in jo ohladite na približno 40 °C. V stekleničko vlijte 2/3 potrebne količine predhodno prekuhane vode.
  2. Merico napolnite z izdelkom in jo na strgalu pakiranja poravnajte do roba. Uporabljajte le priloženo merico.
  3. V stekleničko z vodo dodajte ustrezno število meric izdelka.
  4. Stekleničko zaprite z zamaškom in jo močno, vertikalno stresajte približno
    10 sekund, dolijte preostalo količino prekuhane vode in ponovno dobro
    premešajte.
  5. Na stekleničko privijte cucelj in temperaturo obroka preverite na svojem zapestju. Idealna temperatura obroka je, ko ne čutite ne toplo ne hladno (cca 37 °C).

Število hranjenj in količina obroka sta odvisna od dojenčka, zato lahko otrok spije več ali manj od navedenega. Do vrha napolnjena in s strgalom poravnana priložena merica vsebuje približno 4,6 g.

Tabela za hranjenje: 0–6 mesecev (če zdravnik ni svetoval drugače):

   Za en obrok potrebujete:

 
Starost dojenčka:Št. hranjen na 24 urKoličina obroka (ml)Količina vode (ml)Število meric Aptamil PRE
1 teden5-770602
2 tedna6100903
3-4 tedne5-61301204
5-8 tednov51701505
3-4 mesece4-52001806
5 mescev42302107
6 mesecev32302107
Po 6. mesecu1-22302107

Sestavine (INCI):
laktoza (iz mleka), rastlinska olja (palmovo, kokosovo, repično, sončnično olje), posneto mleko v prahu, demineralizirana sirotka (iz mleka), galaktooligosaharidi (iz mleka), koncentrat beljakovin sirotke (iz mleka), beljakovine sirotke (iz mleka), fruktooligosaharidi, ribje olje, kalcijev fosfat, olje iz Mortierella alpina, kalijev citrat, holin klorid, kalijev klorid, magnezijev klorid, natrijev citrat, vitamin C, natrijev klorid, emulgator (sojin lecitin), inozitol, tavrin, železov sulfat, L-karitin, cinkov sulfat, nukleotidi (citidin-, uridin-, adenozin-, inozin-, gvanozin 5-monofosfat natrijeva sol), vitamin E, antioksidant (askorbil palmitat), pantotenska kislina, niacin, magnezijev fosfat, L-triptofan, kalcijev karbonat, bakrov sulfat, vitamin A, vitamin B1, vitamin B2, vitamin B6, folna kislina, kalijev jodid, natrijev selenit, vitamin K, manganov sulfat, vitamin D, biotin, vitamin B12.
 

Alergeni: mleko, soja, ribe

Pomembno obvestilo:
Materino mleko je najboljša hrana za dojenčka. Če mati ne more dojiti ali ima premalo mleka, naj se o uporabi nadomestne hrane in načinu hranjenja posvetuje z zdravnikom pediatrom, oziroma drugim strokovnim osebjem. Aptamil Pre se lahko uporablja kot samostojna hrana za dojenčke od rojstva dalje, če jih matere ne dojijo ali kot dopolnilna hrana, če dojenje ne zadošča. Aptamil Pre se uporablja samo po nasvetu neodvisnih strokovnjakov s področja medicine, farmacije oz. prehrane ali drugih strokovnjakov s področja nege in otroka. Za zdrave zobe: Vsa otroška hrana vsebuje ogljikove hidrate. Pogost ali dolgotrajen stik z ogljikovimi hidrati lahko povzroči zobno gnilobo. Hranjenje po steklenički naj zato poteka samo toliko časa, dokler otrok resnično pije.

Proizvaja: Danone Nutricia, Rocklands, Wexford, Irska
Prodaja za Nemčijo: Milupa Nutricia GmbH, p.p. 100359,60003 Frankfurt, Nemčija
Prodaja za Slovenijo: Nutricia Export B.V., Albert Einsteinlaan 20, 2719 EP Zoetermeer, Nizozemska
Distribuira: Merit HP d.o.o., Letališka cesta 3c, 1000 Ljubljana, Slovenija
Dobavitelj: Kefo, kemija in farmacija d.o.o., Brnčičeva ulica 29, 1231 LJUBLJANA-ČRNUČE , Slovenija, T: 01 563 41 22 

 

Lastnosti

Oblika prašek, hrana
Vsebnost beljakovine, minerali, omega 3, vitamini
Vrsta izdelka Živilo

Velikost pisave

Reset Zoom
Ali uporabite funkcijo brskalnika:
Ctrl + + / Ctrl + - / Ctrl + 0