Prva stran - POIŠČITE IZDELEK - Prehrana in dopolnila - Mama in otrok

Aptamil 1 Pronutra Advance, začetno mleko za dojenčke od rojstva naprej, 800 g Nazaj

Nutricia 383813 383813 383813
Šifra SKU: 383813
Aptamil 1 Pronutra Advance, začetno mleko za dojenčke od rojstva naprej, 800 g
Izdelka trenutno ni na zalogi.
OutOfStock
25,23 €
-0%
25,23 €

POMEMBNO OBVESTILO

Materino mleko je najboljša hrana za dojenčka. Mleko se uporablja samo po nasvetu strokovnjakov s področja medicine, farmacije ali prehrane oziroma druge strokovne osebe, ki je odgovorna za skrb matere in otroka.

Podrobnosti izdelka

Živilo za posebne skupine

Pomembno obvestilo  
Materino mleko je najboljša hrana za dojenčka. Mleko naj se uporablja samo po nasvetu strokovnjakov s področja medicine, farmacije ali prehrane oziroma druge strokovne osebe, ki je odgovorna za skrb matere in otroka.

Aptamil Pronutra - Advance: Označuje našo posebno mešanico sestavin, narejeno po inovativnem postopku. Začetno mleko za dojenčke od rojstva naprej.

LCP-ji so dolgoverižne, večkrat nenasičene maščobne kisline, ki jih dojenčki v prvih mesecih življenja sami zelo težko tvorijo

Po 6. mesecu starosti je priporočljivo, da začetno mleko Aptamil postopoma zamenjate z nadaljevalnim mlekom Aptamil 2.

Priprava: 
Natančno upoštevajte navodila za pripravo obroka. Nepravilna priprava obroka predstavlja tveganje za zdravje vašega otroka. Pripravite vedno le svež obrok in ga takoj uporabite. Ostankov hrane ne uporabljajte ponovno. Temeljito operite in prekuhajte stekleničko, dudo in obroček za dudo. Ne pogrevajte obroka v mikrovalovni pečici zaradi možnosti pregretja.

  1. Zavrite pitno vodo in jo ohladite na približno 40 °C. V stekleničko vlijte 2/3 potrebne količine predhodno prekuhane vode.
  2. Merico napolnite z izdelkom in jo na strgalu pakiranja poravnajte do roba. 
  3. V stekleničko z vodo dodajte ustrezno število meric izdelka. Stekleničko zaprite z zamaškom in jo močno, vertikalno stresajte približno 10 sekund, dolijte preostalo količino prekuhane vode in ponovno dobro premešajte.
  4. Na stekleničko privijte cucelj in temperaturo obroka preverite na svojem zapestju. 

Idealna temperatura obroka je, ko ne čutite ne toplo ne hladno (cca 37 °C). Število hranjenj in količina obroka sta odvisna od dojenčka, zato lahko otrok spije več ali manj od navedenega. Do vrha napolnjena in s strgalom poravnana priložena merica vsebuje približno 4,7 g. Uporabljajte le Po 6. mesecu starosti je priporočljivo, da začetno mleko Aptamil 1 priloženo merico.

Tabela za hranjenje: 0-6 mesecev (če zdravnik ni svetoval drugače)

  Za en obrok potrebujete:
Starost dojenčkaŠt. hranjen na 24 urKoličina obroka (ml)Količina vode (ml)Število meric Aptamil 1
1 teden5-770602
2 tedna6100903
3-4 tedne5-61301204
5-8 tednov51701505
3-+4 mesece4-52001806
5 mesecev42302107
6 mesecev32302107
Po 6. mesecu1-22302107

Sestavine: 
laktoza (iz mleka), rastlinska olja (palmovo, repično, kokosovo, sončnično olje), demineralizirana sirotka (iz mleka), posneto mleko v prahu, oligosaharidi (galaktooligosaharidi (iz mleka), fruktooligosaharidi), koncentrat beljakovin sirotke (iz mleka), kalcijev fosfat, ribje olje, kalijev citrat, kalijev klorid, emulgator: sojin lecitin, olje iz Mortierella alpina, natrijev citrat, magnezijev klorid, holinklorid, vitamin C, tavrin, inozitol, železov sulfat, cinkov sulfat, nukleotidi (citidin-, uridin-, adenozin-, inozin-, gvanozin 5-monofosfat), vitamin E, L-karnitin, niacin, kalcijev karbonat, L-triptofan, pantotenska kislina, bakrov sulfat, vitamin A, vitamin B1, vitamin D, vitamin B2, Vitamin B6, manganov sulfat, folna kislina, kalijev jodid, vitamin K, natrijev selenit, biotin, Vitamin B12.

Pomembno obvestilo: 
Materino mleko je najboljša hrana za dojenčka. Če mati ne more dojiti ali ima premalo mleka, naj se o uporabi nadomestne hrane in načinu hranjenja posvetuje z zdravnikom pediatrom, oziroma drugim strokovnim osebjem. Aptamil 1 je namenjen za posebne prehranske namene in se lahko uporablja kot samostojna hrana za dojenčke od rojstva dalje, če jih matere ne dojijo ali kot dopolnilna hrana, če dojenje ne zadošča. Aptamil 1 se uporablja samo po nasvetu neodvisnih strokovnjakov s področja medicine, farmacije oz. prehrane ali drugih strokovnjakov s področja nege in otroka. Steklenička za hranjenje naj ne bo vašemu otroku nadomestilo za dudo »tolažilko«. Aptamil 1 namreč vsebuje ogljikove hidrate, kateri ob pogostem ali stalnem kontaktu z zobmi lahko povzročijo zobno gnilobo in druge s tem povezane težave. Hranjenje po steklenički naj zato poteka samo toliko časa, dokler otrok resnično pije. 
 

Izdelek hranite v suhem in hladnem prostoru (ne v hladilniku). 
Porabite v 3 tednih po odprtju. 
Pakirano v kontrolirani atmosferi.

Proizvaja:  
Danone Nutricia, Rocklands, Wexford, Irska 
Prodaja za Nemčijo: 
Milupa Nutricia GmbH, p.p. 100359, 60003 Frankfurt, Nemčija 
Prodaja za Slovenijo:  
Nutricia Export B.V., Albert Einsteinlaan 20, 2719 EP Zoetermeer, Nizozemska 
Distribuira: 
Merit HP d.o.o., Letališka cesta 3c, 1000 Ljubljana, Slovenija

 

Nutricia Družba Danone Nutricia Early Life Nutrition s svojo dolgo zgodovino dokazuje, da je sposobna že več kot 100 let zadovoljevati potrebe dojenčkov na področju prehrane. Začelo se je na Nizozemskem, do danes pa so izdelki Nutricia dosegli tudi najbolj oddaljene kotičke na zemeljski obli. Smo pionirji na področju globalnih raziskav in razvoja prehrane za majhne otroke, saj pri razvoju najboljših mlečnih formul, ki so danes na voljo, sodeluje več sto znanstvenikov, pediatrov in strokovnjakov za prehrano. Ker želimo vašemu dojenčku zagotoviti čim več koristi, ki jih materino mleko nudi v svoji naravni obliki, še vedno raziskujemo njegovo sestavo. Prizadevamo si, da bi mu z izdelki Danone Nutricia Early Life Nutrition omogočili najboljšo rast in razvoj.

Dobavitelj: 
Kefo, kemija in farmacija d.o.o., Brnčičeva ulica 29, 1231 LJUBLJANA-ČRNUČE , Slovenija, T: 01 563 41 22

 

Velikost pisave

Reset Zoom
Ali uporabite funkcijo brskalnika:
Ctrl + + / Ctrl + - / Ctrl + 0