slike so simbolične

Vse fotografije izdelka

Imunoglukan PH4 ACUTE Junior, 100 ml

Vrsta izdelka: Prehransko dopolnilo
Cena: 14,95 €
Kratek opis:

Imunoglukan P4H® ACUTE junior je prehransko dopolnilo v tekoči obliki, ki vsebuje poleg že znanih sestavin (Imunoglukan®, vitamin C in cink) tudi izvlečke rastlin (južnoafriška pelargonija, črni bezeg, črni ribez ter okroglolistna rosika)  s pozitivnim vplivom na imunski sistem1 in dihala2. Ima prijeten okus po ribezu in enostavno odmerjanje na telesno težko (priložen je odmerni lonček).

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Pomembna sta raznovrstna in uravnotežena prehrana ter zdrav način življenja. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Cena: 14,95 €

Opis izdelka

 

Imunoglukan P4H® ACUTE junior je novo prehransko dopolnilo, ki je plod večletnih raziskav in testiranj. Odlikujejo ga izbrane sestavine z dokazano pozitivnim vplivom na imunski sistem1 in zdravje dihal2.

Prvi znaki okužbe dihal in padca odpornosti so smrkanje, kihanje, suho in dražeče grlo, bolečina v nosni votlini, kašljanje, utrujenost, izčrpanost in pogosto povišana telesna temperatura. V teh primerih se naš imunski sistem začne aktivno boriti proti okužbi. Imunski sistem se aktivira, nastajajo nove celice, ki za svoje delovanje potrebujejo povečane količine vitamina C in cinka. V tem času je priporočljiva intenzivna podpora naravnemu imunskemu odzivu.

Imunoglukan® (beta-(1,3/1,6)-D-glukan) je naravni bioaktivni polisaharid, izoliran iz gobe bukov ostrigar (Pleurotus ostreatus). Njegova varnost je potrjena v številnih raziskavah, ki so objavljene v strokovni literaturi.

Vitamin C moramo vnesti v telo s hrano, saj ga človeško telo ni sposobno samo proizvesti, hkrati pa  sprejme toliko vitamina C, kot ga potrebuje. Vitamin C je pomemben pri številnih funkcijah v organizmu in je je nujno potreben za življenje. Med drugim ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom in delovanju imunskega sistema ter prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.

Cink ima vlogo tudi pri sintezi DNK, delitvi celic in zaščiti celic pred oksidativnim stresom, enako kot vitamin C. Cink ima vlogo pri delovanju imunskega sistema.

Južnoafriška pelargonija (Pelargonium sidoides) – standardiziran izvleček iz korenine vsebuje veliko koristnih snovi (umkalin in druge kumarine, flavonoide itd.), ki lahko pomagajo podpirati zdrav dihalni sistem.

Črni bezeg (Sambucus nigra) – cvetovi, plodovi in listi se že dolgo uporabljajo za podporo naravni obrambi organizma pri akutnih okužbah dihal. Je antioksidant, ki ščiti celice pred poškodbami, ki jih povzročijo prosti radikali.

Črni ribez (Ribes nigrum) – listi, plodovi in semena vsebujejo številne snovi, ki imajo, podobno kot črni bezeg, antioksidativne lastnosti in lahko podpirajo normalno delovanje imunskega sistema.

Okroglolistna rosika (Drosera rotundifolia) – rastlinski izvleček se tradicionalno uporablja za podporo imunskemu sistemu in zdravju dihal.

Navodila za uporabo:
Imunoglukan P4H® ACUTE junior je namenjen otrokom od 3. leta starosti za kratkotrajno jemanje ob povečanih potrebah, za 5 do 10 dni.

Otroci, lažji od 25 kg, naj jemljejo 5 ml tekočine dvakrat na dan ali 10 ml enkrat na dan.
Otroci, težji od 25 kg, naj jemljejo 10 ml tekočine dvakrat na dan ali 20 ml enkrat na dan.

Izdelek se jemlje na prazen želodec med glavnimi obroki, vsaj 5 zaporednih dni. Ima prijeten okus po ribezu in enostavno odmerjanje s priloženim odmernim lončkom.

Ne vsebuje glutena in mlečnih beljakovin.

Barva izdelka se zaradi sestavin naravnega izvora lahko spremeni. Na dnu stekleničke se lahko pojavi usedlina, vendar ne vpliva na kakovost izdelka. Izdelek pred vsako uporabo dobro pretresite.

Opozorila:
Izdelka Imunoglukan P4H® ACUTE junior naj ne jemljejo osebe, preobčutljive za katero koli sestavino. Osebe, ki imajo težave pri prebavi cinkovih soli, naj jemljejo izdelek z manjšo količino hrane.

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Shranjujte nedosegljivo otrokom. Shranjujte pri temperaturi od 15 °C do 25 °C, zaščiteno pred vlago, zamrzovanjem in neposredno sončno svetlobo. Stekleničko takoj po uporabi zaprite. Po prvem odprtju hranite izdelek v hladilniku in ga porabite v enem mesecu.

Glavne sestavine:
Imunoglukan®, vitamin C, cink ter izvlečke rastlin (južnoafriška pelargonija, črni bezeg, črni ribez ter okroglolistna rosika).

Sestavine:
voda, cvetlični med, agavin sirup, rastlinski izvleček iz okroglolistne rosike (Drosera rotundifolia), sok iz plodov črnega bezga (Sambucus nigra), Imunoglukan® (beta-(1,3/1,6)-D-glukan), sok iz plodov črnega ribeza (Ribes nigrum), sredstvo za uravnavanje kislosti (citronska kislina), izvleček iz korenine južnoafriške pelargonije (Pelargonium sidoides), vitamin C (L-askorbinska kislina), cink (cinkov bisglicinat), konzervans (kalijev sorbat), sladilo (sukraloza), sredstvo za zgostitev (natrijeva karboksimetil celuloza)

Pakiranje:
100 ml

Medis, d.o.o., Brnčičeva 1, Ljubljana

Dodatne informacije

Neto količina 100 ml
Blagovna znamka Imunoglukan
Vsebuje beta glukan, cink, vitamin C, zelišča
Mesto uporabe dihala
Oblika tekočina