slike so simbolične

Vse fotografije izdelka

NAN OPTIPRO 4 za majhne otroke od 2. leta dalje, 800 g

Vrsta izdelka: Živilo
Cena: 18,11 €
Kratek opis:

Prah za pripravo mlečnega napitka za majhne otroke, od 2 let dalje.

POMEMBNO OBVESTILO
Materino mleko je najboljša hrana za dojenčka. Mleko se uporablja samo po nasvetu strokovnjakov s področja medicine, farmacije ali prehrane oziroma druge strokovne osebe, ki je odgovorna za skrb matere in otroka.
Cena: 18,11 €

Opis izdelka

NAN® OPTIPRO® 4  je mlečni napitek namenjen majhnim otrokom po dopolnjenih 2 letih kot tekoči del prehrane.

Naši strokovnjaki so razvili NAN® OPTIPRO® 4 na podlagi raziskav s področja prehrane in zdravja otrok.

OPTIPRO® je posebna tehnologija za prilagoditev sestave beljakovin v skladu s starostjo otroka tako z  vidika kakovosti kot količine beljakovin.

Vitamin D prispeva k normalnemu delovanju imunskega sistema pri otrocih.

Kalcij je potreben za normalno rast in razvoj kosti pri otrocih. Železo prispeva k normalnemu kognitivnemu razvoju otrok. Raznovrstna in uravnotežena prehrana ter zdrav način življenja so pomembni za zdravje vašega otroka. 

Vprašajte zdravnika za več informacij o mleku za majhne otroke NAN® OPTIPRO® 4.

Navodila za pripravo:

  1. Pred pripravo obroka si skrbno umijte roke.
  2. Skrbno operite skodelico, tako da odstranite vse ostanke mleka. Nato vse še 5 minut prekuhavajte. Posoda naj ostane pokrita do uporabe.
  3. Prekuhavajte pitno vodo 5 minut in jo nato shladite na ~40 °C.
  4. Vlijte zahtevano kolicino ohlajene vode v prekuhano skodelico. Nato dodajte tocno doloceno število meric prahu. Za kolicine glejte preglednico hranjenja. Uporabljajte izkljucno priloženo merico.
  5. Po uporabi merico dobro osušite in pospravite v za to doloceno mesto v posodi. Posodo s prahom dobro zaprite po vsaki uporabi. Shranjujte na suhem in hladnem mestu.
  6. Vsebino v skodelici dobro premešaje, da se prah popolnoma raztopi. Nato takoj nahranite otroka. Pred hranjenjem preverite temperaturo obroka na notranji strani zapestja.

Preglednica hranjenja:

  Količina za en obrok Število potrebnih obrokov dnevno
Starost otroka: Prekuhana voda v ml* Število meric** NAN OPTIPRO 4 Ostala hrana
Od 2. leta starosti dalje 210  7 2 3

*  Pred dodatkom prahu je potrebno prekuhano vodo ohladiti do telesne temperature.
**Opomba: Uporabljajte izključno priloženo merico. Uporaba večje ali manjše količine prahu od priporočene lahko vodi v dehidracijo ali neustrezno prehranjenost
   otroka. Priporočene količine ne smete spreminjati, razen če ste se tako dogovorili z zdravnikom.

Sestavine:
polnomastno mleko, posneto mleko, laktoza, rastlinska olja (ogršcicno, soncnicno olje bogato z oleinsko kislino, soncnicno), permeat demineralizirane sirotke, minerali (kalcijev karbonat, železov sulfat, cinkov sulfat, kalijev jodid), emulgator: sojin lecitin, sredstvo za uravnavanje kislosti: kalijev fosfat, vitamini (C (natrijev L-askorbat), B2 (riboflavin), A (retinil acetat), D (holekalciferol), B12 (cianokobalamin)).

NAN OPTIPRO 4 ni nadomestilo za materino mleko. Namenjeno je prehrani zdravih malčkov po dopolnjenih 2 letih starosti. Z dojenjem nadaljujte čim dlje.

OPOZORILO:
Zaradi neprekuhane vode, neprekuhane skodelice ali nepravilnega redčenja lahko vaš otrok zboli. Nepravilno shranjevanje, rokovanje, priprava in hranjenje lahko vodijo do neželenih učinkov na zdravje otroka. Vsakič pripravite svež obrok in takoj nahranite otroka. Pri tem dosledno upoštevajte navodila. Morebitni preostanek
obroka zavrzite, ne hranite ga za kasnejšo uporabo. Med hranjenjem otroka pozorno spremljajte. Če otroka pustite brez nadzora, lahko pride do zadušitve. Čim je otrok dovolj star, stekleničko zamenjajte s skodelico, ki jo lahko otrok samostojno drži.

Velikost merice:
4,6 g praška;
1 obrok: 32,2 g praška (7 meric) + 210 ml vode
100 ml pripravljenega obroka: 13,8 g praška + 90 ml vode

Velikost merice:
4,6 g prahu
1 obrok: 32,2 g prahu (7 meric) + 210 ml vode
100 ml pripravljenega obroka: 13,8 g prahu + 90 ml vode

Pakiranje vsebuje 24 obrokov. Pakirano v kontrolirani atmosferi. Odprt izdelek je uporaben 3 tedne. Shranjujte na suhem in hladnem mestu.

Neto pakiranje:
800 g

Zastopnik:
INSPHARMA d.o.o., Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana., Slovenija

Dodatne informacije

Neto količina 800 g
Vsebuje jod, kalcij, minerali, vitamin D, vitamini, železo
Oblika prašek