slike so simbolične

Vse fotografije izdelka

NAN OPTIPRO 3 mleko za majhne otroke z dodatkom kulture Lactobacillus reuteri od 1 leta dalje, 800 g

Vrsta izdelka: Živilo
Cena: 19,12 €
Kratek opis:

Prah za prıpravo mlečnega napıtka za majhne otroke z dodatkom kulture Lactobacillus reuteriod 1 leta dalje.

POMEMBNO OBVESTILO
Materino mleko je najboljša hrana za dojenčka. Mleko se uporablja samo po nasvetu strokovnjakov s področja medicine, farmacije ali prehrane oziroma druge strokovne osebe, ki je odgovorna za skrb matere in otroka.
Cena: 19,12 €

Opis izdelka

NAN® OPTIPRO® 3 HMO je mlečni napitek namenjen majhnim otrokom po dopolnjenem 1 letu starosti kot tekoči del prehrane. Razvit je bil na osnovi Nestléjevih raziskav s področja prehrane in zdravja otrok. Vsebuje edinstveno kombinacijo sestavin.

OPTIPRO® je posebna tehnologija za prilagoditev sestave beljakovin v skladu s starostjo otroka tako z vidika kakovosti kot količine beljakovin.

Vsebuje 2'-fukozillaktozo, ki je oligosaharid, ki je po strukturi enak oligosaharidu, ki ga vsebuje materino mleko.

Vsebuje kulturo Lactobacillus reuteri - podoben sev lahko najdemo v črevesni flori dojenih otrok.

Vitamin D prispeva k normalnemu delovanju imunskega sistema pri otrocih. Kalcij je potreben za normalno rast in razvoj kosti pri otrocih. Železo prispeva k normalnemu kognitivnemu razvoju otrok. Raznovrstna in uravnotežena prehrana ter zdrav način življenja so pomembni za zdravje vašega otroka. 

Vprašajte zdravnika za več informacij o mleku za majhne otroke.

Ste vedeli, da materino mleko pomaga otroku tako sedaj kot za prihodnost? Materino mleko je najboljša hrana. Oligosaharidi, ki jih materino mleko vsebuje, so edinstvene sestavine, značilne samo za materino mleko, in krepijo otrokov imunski sistem.

Navodilo za pripravo obroka:

  1. Pred pripravo obroka si skrbno umijte roke.
  2. Skrbno operite skodelico, tako da odstranite vse ostanke mleka. Nato vse še 5 minut prekuhavajte. Posoda naj ostane pokrita do uporabe.
  3. Prekuhavajte pitno vodo 5 minut in jo nato shladite na ~40 °C.
  4. Vlijte zahtevano količino ohlajene vode v prekuhano skodelico. Nato dodajte točno določeno število meric prahu glede na starost otroka. Uporabljajte izključno  priloženo merico. Za količine glejte preglednico hranjenja.
  5. Po uporabi merico dobro osušite in pospravite v za to določeno mesto v posodi. Posodo s prahom dobro zaprite po vsaki uporabi. Shranjujte na suhem in hladnem mestu.
  6. Vsebino v skodelici dobro premešaje, da se prah popolnoma raztopi. Nato takoj nahranite otroka. Pred hranjenjem preverite temperaturo obroka na notranji strani zapestja.

Preglednica hranjenja:

  Količina za en obrok Število potrebnih obrokov dnevno
Starost otroka Prekuhana voda v ml* Število meric** NAN OPTIPRO 3 Ostala hrana
Od 1. do 2. leta starosti 210 7 2 3

*   Pred dodatkom prahu je potrebno prekuhano vodo ohladiti do ~40 °C, zato da se ohrani število živih bakterij Lactobacillus reuteri.
** Opomba: Uporabljajte izključno priloženo merico. Uporaba večje ali manjše količine prahu od priporočene lahko vodi v dehidracijo ali neustrezno prehranjenost otroka. Priporočene količine ne smete spreminjati, razen če ste se tako dogovorili z zdravnikom.

Sestavine:
polnomastno mleko, posneto mleko, laktoza, rastlinska olja (ogrščično, sončnično z visoko vsebnostjo oleinske kisline, soncnicno), permeat demineralizirane sirotke, minerali (kalcijev karbonat, železov sulfat, cinkov sulfat, kalijev jodid), emulgator: sojin lecitin, sredstvo za uravnavanje kislosti: kalijev fosfat, 2'-fukozillaktoza (vsebuje laktozo), vitamini (C (natrijev L-askorbat), B2 (riboflavin), A (retinil acetat), D (holekalciferol), B12 (cianokobalamin), kultura Lactobacillus reuteri*.
* Kultura Lactobacillus reuteri DSM 17938 po licenci BioGaia AB. Kolicina kulture Lactobacillus reuteri min 9 x 105 cfu/g.

Opozorila:
Materino mleko je najboljša hrana za dojenčke. Pred uporabo mlečnih formul se posvetujte z zdravnikom, farmacevtom ali drugim strokovnjakom s področja nege matere in otroka. NAN OPTIPRO 3 ni nadomestilo za materino mleko. Namenjeno je prehrani zdravih malčkov po dopolnjenem 1 letu starosti. Z dojenjem nadaljujte čim dlje.

Opozorilo:
Zaradi neprekuhane vode, neprekuhane stekleničke ali nepravilnega redčenja lahko vaš otrok zboli. Nepravilno shranjevanje, rokovanje, priprava in hranjenje dojenčka lahko vodijo do neželenih učinkov na zdravje otroka. Vsakič pripravite svež obrok in takoj nahranite otroka. Pri tem dosledno upoštevajte navodila. Morebitni preostanek obroka zavrzite, ne hranite ga za kasnejšo uporabo. Med hranjenjem otroka pozorno spremljajte. Če otroka pustite brez nadzora, lahko pride do zadušitve. Čim je otrok dovolj star, stekleničko zamenjajte s skodelico, ki jo lahko otrok samostojno drži.

Velikost merice:
4,6 g prahu
1 obrok: 32,2 g prahu (7 meric) + 210 ml vode

100 ml pripravljenega obroka: 13,8 g prahu + 90 ml vode

PV-priporočena vrednost za dojenčke in majhne otroke

Pakiranje vsebuje 24 obrokov. Pakirano v kontrolirani atmosferi. Po odprtju uporabite v 3 tednih. Shranjujte na suhem in hladnem mestu.

Neto pakiranje:
800 g

Zastopnik:
INSPHARMA d.o.o., Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana., Slovenija

Dodatne informacije

Neto količina 800 g
Vsebuje jod, kalcij, minerali, vitamin D, vitamini, železo
Oblika mleko, prašek