Prva stran - POIŠČITE IZDELEK
-0%

Frontline Combo M, kožni nanos za srednje velike pse (10-20 kg), 1 pipeta Nazaj

Frontline 758418 758418
Šifra SKU: 758418
Frontline Combo M, kožni nanos za srednje velike pse (10-20 kg), 1 pipeta
InStock
Na zalogi
12,41 €
-0%
12,41 €

Opozorilo

Največja dovoljena količina za ta izdelek je 3.

Pred uporabo natančno preberite navodila! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Raztopina za kožni nanos za male pse, težke od 10 do 20 kg, ki ščiti pred klopi in bolhami tako, da jih uničuje ter prekinja njihov razvojni krog. Je varen za uporabo in vodoodporen.

Podrobnosti izdelka

                                                                                      

fipronil, (S)-metopren  

Frontline Combo M kožni nanos za pseje sredstvo proti zunanjim zajedavcem z dvojnim delovanjem:

  • deluje dolgotrajno insekticidno in akaricidno. Kontaktno ubija bolhe, klope, uši in garje.
  • preprečuje rast in prekine razvojni krog zajedavcev.   Frontline ne deluje kot repelent, pač pa učinkovito ubija klope in bolhe in tako zmanjšuje njihovo število v okolju.  

Indikacije:
Za zdravljenje psov težkih od 10 do 20 kg:

  • zatiranje bolhavosti in bolhavosti v povezavi s klopavostjo in ušivostjo;
  • zdravljenje bolhavosti (Ctenocephalidesspp.): 8 tednov deluje insekticidno proti novim infestacijam z odraslimi bolhami. Preprečuje razmnoževanje bolh, tako da zavira razvoj jajčec (ovicidno delovanje) in larv (larvicidno delovanje), ki izvirajo iz jajčec izleženih v 8 tednih po nanosu zdravila;
  • zdravljenje klopavosti (Ixodes ricinus, Dermacentor variabilis, Rhipicephalus sanguineus): zdravilo deluje na klope akaricidno do 4 tedne po nanosu;
  • zdravljenje ušivosti (Trichodectes canis).


Zdravilo dajemo za zdravljenje in preprečevanje alergijskih dermatitisov, ki jih povzroča bolhavost (FAD).

Kontraindikacije:
Zdravila zaradi pomanjkljivih podatkov ne dajajte pasjim mladičem mlajšim od 8 tednov. Ne uporabljajte pri bolnih živalih (na primer sistemske bolezni,povišana telesna temperatura) ali živalih v času okrevanja po bolezni.

Ne uporabljajte pri kuncih, ker se lahko pojavijo neželeni učinki in lahko poginejo. To zdravilo je namenjeno izključno psom. Ne uporabljajte ga pri mačkah, ker lahko pride do prekomernega odmerjanja.

Neželeni učinki:
Zelo redko se lahko pojavijo stranski učinki, kot so reakcije kože na mestu nanosa, ki so prehodnega značaja (luščenje kože, omejen izpad dlake, srbež, rdečica) in splošni srbež ali izpadanje dlake.

Lahko se pojavijotudi prekomerno slinjenje, povratni nevrološki znaki (povečana občutljivost za dražljaje, potrtost, živčni znaki) ali bruhanje.

Pri lizanju se lahko zaradi nosilca pojavi kratkotrajno prehodno slinjenje. Pazite na pravilno odmerjanje zdravila.

Če opazite kakršne koli resne stranske učinke ali druge učinke, ki niso omenjeni v teh navodilih za uporabo, obvestite svojega veterinarja.

Način uporabe:
zunanja uporaba, topikalni nanos na kožo.

Odmerjanje:
Ena pipeta z 1,34 ml kožnega nanosa za psa težkega od 10 kg do 20 kg. Ker ni podatkov raziskav o varnosti uporabe je najkrajše obdobje zdravljenja 4 tedne. Lahko se pojavijo prehodne spremembe dlake na mestu nanosa/sprijeta/mastna dlaka).

Nasvet o pravilni uporabi zdravila:
Pipeto držite navpično. Odlomite vrhnji del. Razmaknite dlako na področju hrbta na bazi vratu pred lopaticama tako, da je koža vidna. Konico pipete nastavite na kožo in iztisnite celotno vsebino pipete neposredno na kožo na enem mestu.

Pazite, da zdravilo ne pride živalim v oči. Lahko se uporablja v obdobju brejosti in laktacije.

Shranjevanje:
Shranjujte pri temperaturi do 30 °C. Shranjujte v originalnem pakiranju.Shranjujte nedosegljivo otrokom.Zdravila ne smete uporabljati po datumu izteka roka uporabnosti, navedenega na zunanji ovojnini.

Previdnostni ukrepi:
Pomembno je, da zagotovite, da zdravilo nanesete na mesto, kjer ga žival ne bo mogla polizati, ter da se živali ne ližejo medseboj po zdravljenju.

Ker ni podatkov, kopanje in namakanje živali dva dni po nanosu zdravila ter kopanje živali pogosteje kot enkrat tedensko ni priporočljivo.Blažilne šampone lahko uporabljate pred zdravljenjem, toda po zdravljenju njihova uporaba enkrat tedensko skrajša čas delovanja na bolhe na približno 5 tednov.

Priporočljivo je, da zdravilo dajemo zgodaj zvečer in da živali ne spijo z lastniki, še posebno otroki. Med dajanjem zdravila je prepovedano kaditi, piti ali jesti.

Imetnika dovoljenja za promet z zdravilom:
Vetpromet d.o.o, Cesta na Brdo 100, 1000 Ljubljana

Lastnosti

Simptom zajedavci, bolhe
Uporaba koža
Oblika raztopina
Mestouporabe koža
Vrsta izdelka Zdravilo

Velikost pisave

Reset Zoom
Ali uporabite funkcijo brskalnika:
Ctrl + + / Ctrl + - / Ctrl + 0