slike so simbolične

Vse fotografije izdelka

Frontline Combo, kožni nanos za mačke, 1 pipeta

Vrsta izdelka: Zdravilo
Cena: 8,63 €
Kratek opis:

Kožni nanos, raztopina, ki preprečuje in zatira bolhe, klope in uši pri mačkah in dihurjih.

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z veterinarjem ali farmacevtom.

Cena: 8,63 €

Opis izdelka

Veterinarski izdelek.

Frontline Combo kožni nanos za mačke je bistra tekočina jantarjeve barve za mačke.

Indikacije:
Mačke - proti sami bolhavosti ali bolhavosti v povezavi s klopavostjo in ušivostjo:

  • Odpravljanje bolhavosti (Ctenocephalides spp.): štiri tedne deluje insekticidno proti novim infestacijam z odraslimi bolhami. Preprečuje razmnoževanje bolh, tako da zavira razvoj jajčec (ovicidno delovanje), larv in ličink (larvicidno delovanje), ki izvirajo iz jajčec, izleženih v 6 tednih po nanosu zdravila.
  • Odpravljanje klopavosti (Ixodes ricinus, Dermacentor variabilis, Rhipicephalus sanguineus): zdravilo deluje na klope akaricidno do 2 tedna po nanosu (na podlagi eksperimentalnih podatkov).
  • Odpravljanje ušivosti (Felicola subrostratus).

Zdravilo dajemo za zdravljenje in preprečevanje alergijskih dermatitisov, ki jih povzroča bolhavost (FAD).

Dihurji - proti sami bolhavosti ali bolhavosti v povezavi s klopavostjo:

  • Odpravljanje bolhavosti (Ctenocephalides spp.): štiri tedne deluje insekticidno proti novim infestacijam z odraslimi bolhami. Preprečuje razmnoževanje bolh, tako da zavira razvoj jajčec (ovicidno delovanje), larv in ličink (larvicidno delovanje), ki izvirajo iz jajčec odraslih bolh.
  • Odpravljanje klopavosti (Ixodes ricinus): zdravilo deluje na klope akaricidno 4 tedne po nanosu (na podlagi eksperimentalnih podatkov).


Kontraindikacije:

  • Zdravila zaradi pomanjkljivih podatkov ne dajajte mačjim mladičem, mlajšim od 8 tednov, in mačkam, ki tehtajo manj od 1 kg.
  • Ne uporabljajte pri dihurjih, mlajših od 6 mesecev.
  • Ne uporabite pri bolnih živalih (na primer sistemske bolezni, povišana telesna temperatura) ali živalih med okrevanjem po bolezni.
  • Ne uporabite pri kuncih, ker se lahko pojavijo neželeni učinki in živali lahko celo poginejo.
  • Zaradi pomanjkanja študij uporaba tega zdravila ni priporočljiva pri ne-ciljnih živalskih vrstah.

Ne uporabite v primerih preobčutljivosti na učinkovine ali na katero koli pomožno snov.

Neželeni učinki:
Zelo redko se lahko pojavijo stranski učinki, kot so reakcije kože na mestu nanosa, ki so prehodnega značaja (luščenje kože, omejen izpad dlake, srbež, rdečica) in splošni srbež ali izpadanje dlake. Lahko se pojavijo tudi prekomerno slinjenje, povratni nevrološki znaki (povečana občutljivost za dražljaje, potrtost, živčni znaki) ali bruhanje.

Pazite na pravilno odmerjanje zdravila. Pri lizanju se lahko zaradi nosilca pojavi  kratkotrajno prehodno slinjenje.

Način uporabe:
Merilno kapalko držite navpično. Odlomite vrhnji del kapalke tako da zagotovite da vsebina ostane v glavnem delu kapalke. Razmaknite dlako na področju hrbta na bazi vratu pred lopaticama tako, da je koža vidna. Konico merilne kapalke nastavite na kožo in iztisnite celotno vsebino kapalke neposredno na kožo na enem mestu.

Odmerjanje:
Mačke: Eno merilno kapalko z 0,5 ml na mačko, kar ustreza najmanjšemu priporočenemu odmerku 5 mg/kg fipronila in 6 mg/kg (S)-metoprena, z lokalnim dajanjem na kožo.

Dihurji: Eno merilno kapalko z 0,5 ml na dihurja, kar ustreza odmerku 50 mg fipronila in 60 mg (S)- metoprena na dihurja, z lokalnim dajanjem na kožo.

Posebna opozorila:
Pomembno je nanašanje zdravila na mesto, kjer ga žival ne bo mogla polizati, ter da se živali ne ližejo med seboj neposredno po dajanju zdravila.

Ni podatkov o učinku kopanja ali šamponiranja na učinkovitost delovanja zdravila pri mačkah in dihurjih. Na osnovi podatkov iz raziskav, narejenih na psih, odsvetujemo kopanje mačk dva dni po nanosu zdravila.

Pazite, da zdravilo ne pride v oči živali.

Posamezni klopi se lahko pritrdijo kljub zdravljenju. Možnosti prenosa kužnih bolezni s klopi zato v neugodnih razmerah ne moremo popolnoma izključiti.

Pogosto se bolhe z živali zanesejo tudi v košaro živali, odeje in druga mesta, kjer živali pogosto ležijo in jih je prav tako potrebno obdelati z ustreznimi insekticidnimi sredstvi in jih redno sesati.

Shranjevanje:
Ne shranjujte pri temperaturi nad 30 °C.  Shranjujte v originalni ovojnini. Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom. Tega zdravila ne smete uporabljati po datumu izteka roka uporabnosti, navedenega na zunanji ovojnini po EXP.

Imetnik dovoljenja za promet z zdravilom:
MERIAL, 29 avenue Tony Garnier, 69007 Lyon, Francija

Vetpromet d.o.o., Cesta na Brdo 100, 1000 Ljubljana, Slovenija

Dodatne informacije

Neto količina 0,5 ml
Blagovna znamka Frontline
Mesto uporabe koža
Oblika raztopina