Prva stran - POIŠČITE IZDELEK
-0%

Mariplant HRASTOVA SKORJA, čaj , 50 g Nazaj

Izdelki Lekarn Maribor 607398 607398 607398
Šifra SKU: 607398
Mariplant HRASTOVA SKORJA, čaj , 50 g
InStock
Na zalogi
5,68 €
-0%
5,68 €

Opozorilo

Največja dovoljena količina za ta izdelek je 3.

Pred uporabo natančno preberite navodila! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Zdravilni čaj Mariplant hrastova skorja se uporablja za simptomatsko zdravljenje blage akutne driske ter blagega vnetja kože in sluznice ust. Uporablja se tudi za blaženje srbenja in pekočega občutka zaradi hemoroidov ali vnetja kože oziroma sluznice v predelu zadnjika in zunanjih spolovil.

Podrobnosti izdelka

Zdravilni čaj Mariplant hrastova skorja vsebuje skorjo hrasta. Učinkovine v skorji hrasta so čreslovine, ki zaradi adstringentnega delovanja pomirjajo vneto in razdraženo kožo ali sluznico. Na površini kože ali sluznice povzročijo nastanek zaščitnega sloja, ki varuje pred draženjem.

Mariplant hrastova skorja je tradicionalno zdravilo rastlinskega izvora za navedeno področje uporabe, ki temelji izključno na podlagi dolgotrajnih izkušenj.

Sestavine:
Zdravilni čaj vsebuje skorjo hrasta (Quercus cortex); Quercus robur L., Quercus petraea (Matt.) Liebl. in Quercus pubescens Willd.

Dodatne informacije:
Če se med zdravljenjem driske pojavi kri ali sluz na blatu ali telesna temperatura naraste nad 38 °C, prenehajte z uporabo zdravila Mariplant hrastova skorja in se takoj posvetujte z zdravnikom. Z zdravnikom se posvetujte tudi v primeru, če se driska ne izboljša v 3 dneh ali se med zdravljenjem celo poslabša. 

Pri zdravljenju driske je zelo pomembno nadomeščanje izgubljene tekočine in soli (elektrolitov), kar preprečuje ali odpravlja dehidracijo.

Pred uporabo zdravila Mariplant hrastova skorja za lajšanje težav, povezanih s hemoroidi, se posvetujte z zdravnikom, da izključi možnost morebitnega resnejšega obolenja. Z zdravnikom se posvetujte tudi v primeru, če med zdravljenjem opazite krvavenje v predelu zadnjika.

Če se težave zaradi hemoroidov, vnetja kože ali sluznice ust ne izboljšajo po 1 tednu, ali se med zdravljenjem celo poslabšajo, se posvetujte z zdravnikom.

Ob uživanju zdravilnega čaja Mariplant hrastova skorja sočasno z drugimi zdravili lahko zaradi čreslovin v čaju pride do zmanjšanega ali zakasnjenega učinka drugih zdravil, predvsem tistih, ki vsebujejo alkaloide. Priporočamo, da čaj Mariplant hrastova skorja zaužijete vsaj eno uro pred ali eno uro po jemanju drugih zdravil.

Navodilo za uporabo:
Zdravljenje blage akutne driske:
1 čajno žličko zdravilnega čaja prelijte z 250 ml hladne vode, dobro premešajte, segrejte do vretja in kuhajte še nekaj minut, nato čaj odstavite. Pokritega pustite stati približno 5 minut, nato ga precedite. Čaj lahko sladkate z glukozo.

Običajni odmerek za odrasle, starejše od 18 let, je 1 skodelica sveže pripravljenega čaja do 3-krat dnevno.

Zdravljenje blagih vnetij sluznice ust:
1 čajno žličko zdravilnega čaja prelijte s 100 ml hladne vode, dobro premešajte, segrejte do vretja in kuhajte še nekaj minut, nato prevretek odstavite. Pokritega pustite stati približno 5 minut, nato ga precedite. Tako pripravljen prevretek lahko uporabite večkrat dnevno za grgranje ali izpiranje ustne votline.

Zdravljenje blažjih kožnih vnetij ter blaženje srbenja in pekočega občutka zaradi hemoroidov ali vnetja kože oziroma sluznice v predelu zadnjika in zunanjih spolovil:
Za pripravo prevretka za obkladke, izpiranje ali kopeli uporabite dve in pol čajni žlički zdravilnega čaja na liter vode. Zdravilni čaj prelijte z ustrezno količino hladne vode, dobro premešajte, segrejte do vretja in kuhajte še nekaj minut, nato prevretek odstavite. Pokritega pustite stati približno 5 minut, nato ga precedite. Prizadete dele telesa lahko namakate v kopeli 20 minut, na začetku zdravljenja enkrat na dan, kasneje pa 2 do 3-krat na teden. Priporočljiva temperatura kopeli je 32–37 °C.

Prevretek lahko uporabite tudi za pripravo obkladkov in za izpiranje obolelega mesta nekajkrat dnevno.

Trajanje zdravljenja:
Za zdravljenje blage akutne driske lahko zdravilni čaj Mariplant hrastova skorja uporabljate največ tri dni, dlje pa le po posvetu z zdravnikom. Če se driska ne izboljša v 3 dneh ali se med zdravljenjem celo poslabša, se posvetujte z zdravnikom.

Za zdravljenje prizadete kože oziroma sluznice lahko zdravilni čaj Mariplant hrastova skorja neprekinjeno uporabljate največ en teden, dlje pa le po posvetu z zdravnikom.

Shranjevanje:
Zdravilo shranjujte pri temperaturi do 25 °C na suhem mestu. Shranjujte zaščiteno pred svetlobo v originalni ovojnini.

Zdravila Mariplant hrastova skorja ne uporabljajte po datumu izteka roka uporabnosti, ki je naveden na ovojnini poleg oznake »Uporabno do:«. Datum izteka roka uporabnosti se nanaša na zadnji dan navedenega meseca.

Pakiranje:
50 g

Lekarne Maribor, Minařikova 6, Maribor, Slovenija

Lastnosti

Simptom hemoroidi, vnetje, driska
Vsebnost hrastova skorja
Oblika čaj
Vrsta izdelka Galensko zdravilo

Velikost pisave

Reset Zoom
Ali uporabite funkcijo brskalnika:
Ctrl + + / Ctrl + - / Ctrl + 0