Prva stran - POIŠČITE IZDELEK
-0%

Laxemon granule, 14 vrečk Nazaj

Enemon 3830002333748 365386 365386
Šifra SKU: 365386
Laxemon granule, 14 vrečk
InStock
Na zalogi
15,91 €
-0%
15,91 €

Opozorilo

Največja dovoljena količina za ta izdelek je 1000.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Pomembna sta raznovrstna in uravnotežena prehrana ter zdrav način življenja. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Laxemon je prehransko dopolnilo za redno in olajšano praznjenje črevesja.

Podrobnosti izdelka

Izdelek je v obliki granul za mešanje s tekočino in je varen za vsakodnevno uporabo kot tudi začasne težave s prebavo.

Prehransko dopolnilo Laxemon v granulah vsebuje laktulozo, ki prispeva k hitrejšemu prehajanju črevesne vsebine. Navedeni učinek se doseže z odmerkom 10 gramov (2 vrečki) laktuloze naenkrat.

Izdelek vsebuje tudi magnezij, ki prispeva k ravnotežju elektrolitov. Laktulozo v debelem črevesu prisotne bakterije razgradijo v organske kisline, ki vežejo veliko vode. Tako naredijo črevesno vsebino mehkejšo, kar olajša prehod blata. Povečana količina črevesne vsebine poveča tlak v črevesju, kar je telesu znak za sproženje krčenja debelega črevesa – odvajanje. Ob tem laktuloza deluje tudi prebiotično, saj predstavlja vir hrane za črevesne bakterije in tako ugodno deluje na ravnovesje črevesne mikrobiote.

Laktuloza je s človekovimi prebavnimi encimi neprebavljiva, zato prehaja v debelo črevo neprebavljena. Laktulozo v debelem črevesu razgradijo bakterije na mlečno kislino in manjše količine ocetne, propionske in maslene kisline. Organske kisline so osmotsko aktivne, zato nase vežejo veliko vode in tako naredijo črevesno vsebino mehkejšo ter bolj voluminozno. Tako se poveča tlak v črevesju kar sproži krčenje debelega črevesa. Rezultat uporabe je redno in normalno odvajanje blata. Prehod blata je tudi lažji saj je vsebina mehkejša (slednje je pomembno tudi pri hemeroidih).

Laktuloza ni spodbujevalno odvajalo ampak blato mehča. Za razliko od nekaterih odvajal (na primer izvleček sene in nekatera odvajala) je delovanje laktuloze nežno in spodbuja odvajanje blata na naraven način, zato tudi pri vsakodnevni uporabi ne povzroča odvisnosti od odvajal, tako imenovanega »sindroma lenega črevesja«. Pri uporabi prehranskega dopolnila Laxemon skrbite za zadostno oskrbo z vodo, priporočljivo je 2-3 l na dan. Laxemon uporabljajte, če imate težave z zaprtjem ali počasno prebavo in pri stanjih kjer je zaželeno redno odvajanje mehkejšega blata, na primer pri hemeroidih. 

Navodilo za uporabo Laxemon granul:
Vmešajte odmerek Laxemon-a v 2-3 dL tekočine, ki je lahko kava, čaj, voda ali sok. Dobro premešajte in popijte. Izdelek je prijetno sladkega, nevtralnega okusa. Ne vsebuje dodanih arom.

Odrasli in mladostniki starejši od 14 let: 
V prvih 2-3 dneh jemljite 2-4 vrečke (10-20 g) Laxemon-a dnevno, v nadaljevanju lahko odmerek zmanjšate na 2 vrečki dnevno. Če je delovanje izdelka premočno odmerek znižate toliko, da dosežete želeni učinek. Običajno učinek nastopi po nekaj urah. Če boste Laxemon zaužili zvečer lahko učinek pričakujete zjutraj. Včasih lahko od zaužitja do normalnega odvajanja blata mine 24-48 ur. Pri običajnem odmerjanju bo odvajanje blata normalno. V prvih dneh jemanja se lahko pojavi napihnjenost, ki pa se po nekaj dneh jemanja ne pojavlja več. Pri prekomernem odmerjanju se lahko pojavi driska in napenjanje, ki po zmanjšanju odmerka mine.

Odmerjanje in uporaba prehranskega dopolnila Laxemon pri otrocih:
Pri otrocih starih 1 do 6 let: V prvih 2-3 dneh 1/2 – 1 vrečko (2,5 – 5 g), v nadaljevanju pa 1/2 vrečke (2,5 g). Pri otrocih starih 6 do 14 let: V prvih 2-3 dneh 2 vrečki (10 g), v nadaljevanju pa 1 vrečko (5 g). Če je delovanje izdelka premočno odmerek znižate toliko, da dosežete želeni učinek.

Sestavine:
laktuloza, magnezijev oksid

Pakiranje:
14 vrečk po 5,3 g granul, neto količina 73,8 g

Dobavitelj:
Jata Emona d.o.o., Agrokombinatska cesta 84, 1000 Ljubljana, Slovenija

Lastnosti

Simptom zaprtje, prebava
Uporaba črevesje, prebavila
Vsebnost laktuloza, magnezij
Oblika granule, prašek
Mestouporabe prebavila, črevesje
Vrsta izdelka Prehransko dopolnilo

Velikost pisave

Reset Zoom
Ali uporabite funkcijo brskalnika:
Ctrl + + / Ctrl + - / Ctrl + 0