Prva stran - POIŠČITE IZDELEK
-0%
NOW

NOW Železo Kompleks, 100 kapsul Nazaj

NOW 733739014412 391263 391263
Šifra SKU: 391263
NOW Železo Kompleks, 100 kapsul
InStock
Na zalogi
21,95 €
-0%
21,95 €

Opozorilo

Največja dovoljena količina za ta izdelek je 1000.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Pomembna sta raznovrstna in uravnotežena prehrana ter zdrav način življenja. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Unikatna formula biorazpoložljivih oblik železa (Ferrochel® železo) in dodatkov, ki prispevajo k tvorbi hemoglobina ter rdečih krvničk. 

Podrobnosti izdelka

Vsebuje železo v obliki, ki je prijazna prebavilom (ne draži želodca in ne povzroča zaprtosti) ter naravni bioaktivni obliki vitamina B12 in folne kisline, ki jih telo lahko takoj uporabi. Formuli so dodani še fitonutrienti.

Vegetarijansko/veganska formula.

Železo je esencialen mineral in ima pomembno vlogo pri prenosu kisika po telesu. Prav tako je ključen element presnove in sestavni del številnih encimov ter hormonov. Njegovo pomanjkanje povzroča utrujenost in izčrpanost, glavobol, razdražljivost ter slabo koncentracijo. Vodi pa tudi do slabše fizične zmogljivosti, nepravilnega delovanja imunskega sistema, motenj termoregulacije in drugih stanj.

Formulo odlikujejo sestavine najboljših proizvajalcev nutrientov.

 1. Ferrochel® železo je železo v obliki aminokislinskega kelata, ki posnema hemsko železo. Se zelo dobro absorbira, ne draži želodca in ne povzroča zaprtosti. Železo ni vezano ionsko kot v anorganskih soleh in ima zato približno 4x boljšo biološko uporabnost kot železov (II) sulfat*. Ferrochel® železo je patentiran izdelek podjetja Albion Laboratories Inc,.

*Bovel-Benjamin, A. C., idr.: Iron absorption from ferrous bisglycinate and ferric trisglycinate in whole maize is regulated by iron status. Am. J. Clin Nutr, junij 2000, 71(6): 1563‒1569.

2. Quatrefolic® folat je naravna in biološko aktivna oblika folne kisline (4. generacija folata).

Prednosti pred sintetično obliko folne kisline:

 • biološko aktivna oblika, ki se v telesu popolno izkoristi, 
 • se boljše absorbira in doseže višje koncentracije v krvi,
 • varna in stabilna oblika folata, ki je preizkušena v številnih raziskavah,
 • omogoča normalne procese v telesu tudi pri tistih z mutacijo MTHFR gena**.

**Mutacija MTHFR gena je zelo pogosta. Zaradi nje imajo ljudje slabše aktiven encim za nastanek presnovno aktivne oblike folne kisline – folata. Eden od glavnih učinkov zmanjšanega delovanja MTHFR encima je povečana koncentracija homocisteina v krvi, ki povzroča žilne in druge bolezni ter motnje v metilacijskem ciklu, ki povzročajo poškodbe DNK. Te povezujemo z rakom, boleznimi imunskega sistema, metabolnimi motnjami in nevrodegenerativnimi boleznimi. Ker je ta mutacija v populaciji zelo pogosta, je uživanje naravnih folatov, kot je Quatrefolic® folat, primernejše od uživanja sintetične folne kisline.

Metil kobalamin je oblika vitamina B12, ki se nahaja v hrani kot so jajca, mleko in ribe. Je aktivna oblika vitamina B12, ki jo telo zlahka in takoj uporabi. 

Vitamin C v obliki L-askorbinske kisline je dodan za boljšo absorpcijo železa in zmanjšanje oksidativnega stresa v telesu.

 • Železo ima vlogo pri prenosu kisika v telesu, nastajanju rdečih krvničk in hemoglobina, delitvi celic, delovanju imunskega sistema in pri kognitivnih funkcijah. Prispeva tudi k sproščanju energije pri presnovi ter k zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti.
 • Vitamin C povečuje absorpcijo železa in prispeva k zmanjšanju utrujenosti ter izčrpanosti. Ima tudi vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje žil, kosti, hrustanca, dlesni, kože in zob ter zaščiti celic pred oksidativnim stresom. 
 • Folat (folna kislina) prispeva k nastajanju krvi in k zmanjševanju utrujenosti ter izčrpanosti. Ima tudi vlogo pri delitvi celic in prispeva k delovanju imunskega sistema, k presnovi homocisteina, sintezi aminokislin ter k normalnemu psihološkemu delovanju.
 • Vitamin B12 ima vlogo pri nastajanju rdečih krvničk in prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti. Prispeva tudi k sproščanju energije pri presnovi, delovanju živčnega sistema in normalnemu psihološkemu delovanju ter ima vlogo pri delovanju imunskega sistema. 
 • Angelika je zelišče, ki ščiti celice in tkiva pred prostimi radikali ter ohranja žensko urogenitalno zdravje.
  Priporočen dnevni odmerek: 1 kapsula dnevno, skupaj s hrano. 
   

Neto količina:
100 veganskih kapsul (54 g)

Dobavitelj: 
Bimedia d.o.o., Cesta 2, 1312 Videm-Dobrepolje, Slovenija

Lastnosti

Vrsta izdelka Prehransko dopolnilo
Oblika kapsule
Vsebnost železo

Velikost pisave

Reset Zoom
Ali uporabite funkcijo brskalnika:
Ctrl + + / Ctrl + - / Ctrl + 0