Prva stran - POIŠČITE IZDELEK
-0%

NOW C-1000 Cink Imun, 90 kapsul Nazaj

NOW, prehranska dopolnila 733739006943 391255 391255
Šifra SKU: 391255
NOW C-1000 Cink Imun, 90 kapsul
InStock
Na zalogi
23,91 €
-0%
23,91 €

Opozorilo

Največja dovoljena količina za ta izdelek je 1000.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Pomembna sta raznovrstna in uravnotežena prehrana ter zdrav način življenja. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Formula za krepitev imunskega sistema s cinkom v obliki aminokislinskega kelata, ki ne draži prebavil in omogoča boljšo absorpcijo.

Podrobnosti izdelka

Cink in vitamin C delujeta sinergično, saj imata oba vlogo pri delovanju imunskega sistema in pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom, kar je ključno pri zagotavljanju uravnoteženega odziva telesa na stres. Vitamin C ima tudi vlogo pri delovanju imunskega sistema med intenzivno telesno dejavnostjo in po njej ter prispeva k zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti. 

Formula vsebuje prebavilom prijazen cinkov aminokislinski kelat (bis-glicinat) - TRAACS TM, ki se boljše absorbira in izkoristi v telesu  (ima boljšo biorazpoložljivost) kot druge oblike cinka. V klinični raziskavi * so potrdili, da s cinkovim bis-glicinatom dosežemo celo za 43, 44% boljšo biorazpoložljivost kot s cinkovim glukonatom, ki ga pogosto srečamo v tekočih in trdnih oblikah prehranskih dopolnili. To razliko raziskovalci pojasnjujejo s specifično kemično strukturo in majhno molekulsko maso, zaradi katere cink lažje prehaja v celico. Cink v tej obliki ne draži želodčne sluznice, njegova absorpcija pa je neodvisna od drugih sestavin hrane ali zdravil.*

*P. Gandia et al; A Bioavaliability Study Comparing Two Oral Formulations Containing Zinc (Zn Bis-Glycinate vs. Zn Gluconate) After a Single Administration to Twelve Healthy Female Volunterers,  Int. J. Vitam. Nutr. Res, 2007
Vegetarijanska/veganska formula.

Priporočen dnevni odmerek:
1 kapsula dnevno, skupaj s hrano. 

Sestava:

1 kapsula

PDV*

Vitamin C (L-askorbinska kislina)

1000 mg

1250 %

Cink (Cinkov bis-glicinat – TRAACS TM)

    15 mg

150 %

*Priporočen dnevni vnos     

Pakiranje zadostuje za 90 dni.

Sestavine: 
L-askorbinska kislina, kapsula (hidroksipropilmetil celuloza), cinkov bis-glicinat, hidroksipropil celuloza, sredstvi proti sprijemanju: stearinska kislina rastlinskega izvora, silicijev dioksid.

Brez glutena. Ni proizvedeno iz pšenice, soje, mleka, jajc, rib, lupinarjev ali oreščkov. Proizvedeno na liniji, kjer se proizvajajo tudi izdelki, ki vsebujejo zgornje alergene.                                                  

Samo za odrasle. Nosečnice in doječe matere ter osebe, ki jemljejo zdravila ali imajo zdravstvene težave, naj se o uporabi izdelka posvetujejo z zdravnikom. 

Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja.

Neto količina:
90 tablet (118,8 g)

Dobavitelj:
Bimedia d.o.o., Cesta 2, 1312 Videm-Dobrepolje, Slovenija

Lastnosti

Vrsta izdelka Prehransko dopolnilo
Simptom utrujenost
Vsebnost antioksidanti, vitamin C
Oblika kapsule

Velikost pisave

Reset Zoom
Ali uporabite funkcijo brskalnika:
Ctrl + + / Ctrl + - / Ctrl + 0