Prva stran - POIŠČITE IZDELEK
-0%

Waya Lax®, 10 vrečk Nazaj

Waya 3831061014524 549004 549004
Šifra SKU: 549004
Waya Lax®, 10 vrečk
InStock
Na zalogi
6,91 €
-0%
6,91 €

Opozorilo

Največja dovoljena količina za ta izdelek je 1000.

WAYA Lax® nežno in učinkovito odpravlja zaprtje. Primeren je za uporabo pri odraslih in otrocih, starejših od 12 let. 

Podrobnosti izdelka

Waya Lax je zelo prijetnega okusa po citrusih, brez sladkorja in brez glutena. Izdelek z osmotskim mehanizmom ureja delovanje črevesa in lajša težave zaradi zaprtja. Na voljo je v vrečicah za direktno zaužitje, kar omogoča enostavno odmerjanje.

Aktivna sestavina v izdelku WAYA Lax® je makrogol 4000, ki zadržuje vodo ter tako zmehča blato in olajša izločanje. Učinkovitost delovanja izdelka se s časom ne zmanjša, saj se telo nanj ne navadi.

Izdelek je primeren za uporabo pri:

  • otrocih, starejših od 12 let,
  • odraslih,
  • nosečnicah in doječih materah.*

* Med nosečnostjo in dojenjem naj se uporabnice pred uporabo tega medicinskega pripomočka posvetujejo z zdravnikom.

Navodilo za uporabo:
Odrasli in otroci, starejši od 12 let - 1 do 4 vrečice na dan. 

Odmerek povečajte ali zmanjšajte tako, da dosežete redno izločanje mehkega blata – odziv pri uporabi izdelka je individualen. Maksimalni odmerek običajno ne preseže 4 vrečice na dan. Vsebino vrečice zaužijte tako, kot je. Takoj po zaužitju vrečice WAYA Lax® morate spiti ustrezno količino vode, in sicer 125 ml vode za vsako uporabljeno vrečico. Če jemljete najmanjši odmerek (1 vrečica na dan), je priporočljivo, da izdelek zaužijete zjutraj. Za večje odmerke razdelite vnos med jutrom in večerom. 

Če se po 7 dneh uporabe izdelka simptomi ne izboljšajo, je priporočljivo, da se posvetujete z zdravnikom. Deluje v 24–72 urah.
 
Shranjujte nedosegljivo otrokom. Shranjujte na suhem in hladnem mestu, zaščiteno pred svetlobo in viri toplote. Rok uporabnosti se nanaša na pravilno hranjen izdelek.

Opozorila:
Priporočamo, da se pred uporabo izdelka pri otrocih posvetujete z zdravnikom. Otroci morajo pripravek uporabljati pod neposrednim nadzorom odrasle osebe. 

Med nosečnostjo in dojenjem se pred uporabo izdelka posvetujte z zdravnikom. 

Izdelka ne uporabljajte po datumu izteka roka uporabnosti, navedenem na embalaži. Izdelka ne uporabljajte, če so embalaža ali vrečice odprte ali poškodovane. Izdelek lahko skrajša čas prehoda skozi prebavila in s tem zmanjša absorpcijo zaužitih zdravil. Zato je priporočljivo, da se pri sočasnem jemanju izdelka WAYA Lax® in zdravil posvetujete z zdravnikom. V vsakem primeru pa zdravila vzemite z najmanj dvournim razmakom. 

Izdelek lahko povzroči medsebojni učinek, če ga uporabljate z zgoščevalci hrane na osnovi škroba. Sestavina makrogol izniči učinek zgoščevanja škroba in lahko utekočini pripravke, ki morajo sicer ostati gosti za ljudi z motnjami požiranja (disfagija). Če opazite neželene učinke, prenehajte z uporabo izdelka in se posvetujte z zdravnikom.

Glavna sestavina:
Makrogol 4000

Sestavine:
Ena vrečica po 20 ml vsebuje: makrogol 4000 10 g. Pomožne snovi: prečiščena voda, citronska kislina, aroma citrusov, kalijev sorbat, natrijev benzoat, sukraloza.

Neto količina:
10 vrečk po 20 ml (200 ml)

Medis d.o.o., Brnčičeva ulica 1, 1001 Ljubljana Črnuče, Slovenija

 

Lastnosti

Vrsta izdelka Medicinski pripomoček
Oblika tekočina, raztopina
Mestouporabe črevesje
Simptom zaprtje

Velikost pisave

Reset Zoom
Ali uporabite funkcijo brskalnika:
Ctrl + + / Ctrl + - / Ctrl + 0